Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Problém s prodejcem

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Problém s prodejcem

Dobrý den.
    Mám následující problém s prodejcem. Asi před 3 měsíci jsem si v jednom obchodě (kamenném) objednal CPU+Desku+Paměti. Asi po třech dnech jsem zašel do obchodu a moji objednávku tam již měli. Ale tvrdili mi, že jim ještě nedorazila deska a že příjde zítra. Měl jsem u sebe zrovna peníze tak jsem si vzal alespoň CPU a Paměti s tím že zaplatím hned a zítra si pro desku dojdu. Doma jsem prohlížel procesor a zjistil jsem, že má asi 5 nožiček ohnutých (nic drastického) ale říkal jsem si, že nebudu riskovat (narovnáváním nožiček) procesor reklamuji. Nuže další den jsem šel vrátit procesor (deska ještě nepřišla). A tento stav trvá až do dnes. Byl jsem tam už snad 100x ptát se, kde je chyba a proč pořád tu desku nemám (a CPU). Pořád se vymlouvají že zítra za týden. Spozdil se dovozce atd atd atd.. Už mi začíná docházet trpělivost neexistuje nějáký zákon, který ustanovuje jak dlouho může být zboží na reklamaci nebo jak dlouho má prodejce na to aby zákazníkovi dodal předem zaplacené zboží

Standardní

V dnesni dobe spatnej napad, zaplatit za neco cash, kdyz to jeste nemas v ruce. Ale pokud na to cekas uz tydny, tak bych se skusil s prodejcem domluvit, na presnem terminu, kterej ti hodi na papir, kdy svou desku dostanes. A pokud by nemel dostatek trpelivosti se s tebou vybavovat, (samozrejme pokud mas doklad o zaplaceni i tech soucastek, ktere jsi nedostal), stanovil bych si termin treba "do patku dne toho a toho", s tim, ze pokud nebude termin dodrzen, chces vratit "predplatne" za desku. Pokud by nereagoval, tak mu rekni, ze v ten patek tedy prides s pracovnikem COI, ktery se jiz postara o napravu...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

Doklad samozdřejmě mám. S tím že to do pátku chci jinak ať mi vrátí peníze to už jsem taky zkoušel. Nejdřív řikali ano. Samozdřejmě pokud to do pátku nedorazí peníze vám vrátime. V pátek mi zase tvrdili, že mi to vrátit nemohou, že už to je objednané u dodavatele a já jsem podepsal papír (když jsem platil zálohu), že si ty veci vezmu (byla to podmínka).

Standardní

Neznam presny zneni tvoji "smlouvy" s prodejcem, nicmene pokud on nedodrzuje podminky, melo by nekde byt napsano, kdy muzou jednotlive strany od koupe/prodeje odstoupit a cekani na objednanou vec, ketry mela byt dodana pred x tydny se mi zda jako spravna varianta. Ale je to opravdu o drzosti prodejce, kam az bude zachazet, takto by ti mohl teoreticky rok rikat, ze stale ceka na hardware a kde nic tu nic. Pokud se ti zda takhle nesolidni, skutecne je lepsi tam dojit v nekolika lidech, "nejlepe dospelych a pravne znalych" a pokusit se o konecnou dohodu do urciteho terminu, kdy pak bude napsano, do kdy ti da penize/desku/jina dohoda. Pokud se bude stale kroutit, tak bych mu rekl natvrdo, ze jestli si chce delat zbytecny problem kvuli par tisicovkam (2,3,4t?) mas spoustu casu a chuti
    a) objehnout policii a podat zde trestni oznameni, ze mas podezreni na to, ze te chtel prodejce podvest (ikdyz to policie vzhledem ke skode vezme jako prestupek (pod 5000,-), nebo rovnou odlozi, ze se vec nestala, budou ho muset predvolat k vyslechu, nebo to poslat na místni urad a ty ho predvolaj
    b) taky mu zdurazni, ze rad obejdes i COI at ho navstivi
    c) a pripadne prihodis par oznameni na BSA nebo Microsoft CZ, ze mas podezreni, ze instaluje zakaznikum levej software.
    Pokud nebude reagovat ani na tohle, pak bych zacal plnit body a) az c), vetsinou si prodejce vzpomene, ze ti penize radsi vrati...

Body a - c uz hranici v podstate s "pomstou", ale co se da delat, kdyz jsou prodejci k nam zakaznikum takhle nesolidni...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Member
    Vliv
    274

Standardní

MOLOTOV PARTY RULEEEZZZ !!!

PIV 3,2@3,52 GHz (prescott) AC Freezer 4@1400ot/s | Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB 378/337 @ 420/360 MHz + Thermaltake CL-G0009 Schooner | 2x512 MB 500 MHz A-Data Vitesta | MB MSI 865 NEO-2 LS
    Sepmron 3100+ | Sapphire Radeon X700 Pro | 2x256 MB 400 MHz Geil | MB ASUS s.754 K8N4-E Deluxe | Monitor PHILIPS 19\" LCD 190B6CG

Standardní

existuje něco jako úřad na ochranu spotřebitele tam by ti měli poradit.
    Intel G3258@4 GHz, CM 212+ (+NF-F12), Asus z87-k, 2x2GB DDR3-1600, MSI HD5870 Eyefinity 6 Edition 2GB, Kingston HyperX 3K 120GB, WD 10EALX(+ZM-2HC1), X-Fi Titanium, SONY AD-5280S, Logitech G5, TT Armor+ MX, Seasonic S12-620, Dell U2412M

Standardní

IMHo je to jako reklamace čili 30dní a konec - jinak taky existuje ČOIka

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

A) Presunu to do spravny sekce §

B) IMHO Pokud neni uvedeno primo datum (na te objednavce) do kdy ma byt realizovana, tak se podle me pocita doba "primerena" a v oboru "bezna". Dalsi vec je, ze podle me pokud neni objednavka realizovana kompletne, tak lze od smlouvy odstoupit, coz bych udelal okmazite a pisemne.

Takze asi takhle: Prisel bych tam (v doprovodu svedka = ne nekdo z rodiny), pokud o to jeste stale stojite tak OKAMZITE pozadovat vydani zbozi. Pokud ne, nechat si pisemne potvrdit, ze odmitaji vydat zaplacene zbozi. Pokud by toto omitli potvrdit, normalne zavolat policii (ne mestkou, ale statni) + COI (velmi casto prijedou na misto ihned).

V sekci § je k nalezene telefoni cislo na sdruzeni, kde se timhle zabejvaj pravnici a je mozny si tam zavolat.

BTW: Az to vyresis, napis sem co je to za firmu, at sou varovani i ostatni.

Standardní

Díky moc za rady pak napíšu jak to dopadlo

Standardní

Citace Původně odeslal AlesV
    Díky moc za rady pak napíšu jak to dopadlo
    A pokud dopadnes blbe, tak alespon napis toho skvelyho prodejce, at si tam nechodime objednavat desky s predplatnym...

Drzime palce...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  2. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  3. ECS L7S7A2, Nefunguje USB a Card Reader + problem s grafikou
    Založil Lufa v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 1