Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Moc vetraku atp...

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Moc vetraku atp...

Mam problem.. respektive budu mit... na desce mam 3 konecktory pro vetrakz... ale musim tam narvat 3 vetraky a este katodu... jak to mam vyresit? na dalsi zdroje jako jsou shity k diskum se mi to davat nechce.... tak co s tim? a jak to mam udelat ve zdroji? chci tam dat este jeden navic..... Dik Killer

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Zapoj to normálně na molex(ten, kterým napájíš HDD). Akorát třeba nepůjde monitoring otáček, jinak normálka

EDIT:
    žlutý 12V
    černý GND(zem)
    červený 5V
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Zapoj to normálně na molex(ten, kterým napájíš HDD). Akorát třeba nepůjde monitoring otáček, jinak normálka

EDIT:
    žlutý 12V
    černý GND(zem)
    červený 5V
    Ja to pripojuju na ten od FDD . Stejinak se ty konektory k nicemu nepouzivaj.
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Standardní

Bezne se prodavaji takove rozdvojky, ze na jedny strane je HDD samice a na druhe strane je HDD samec a Vetrak samice.
    Kupoval jsem to napr. v www.edax.cz
    cpu, cooler, harddisks, dvdrom, graphics card, monitor, cd-rw, modems, mouse, keyboard, infra

Standardní

rpzmysli si, ktere vetraky chces mit monitorovane....jinak neni problem zapojit temer jakykoliv vetrak na 5V - ticho....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

tak sem to zatim vyresil takhle : vzal sem ze spalenyho vetraku konektor, a normalne sem na kazdej konec pridelal dva draty-->ze stary sitovky sem vyrval takovy maly dratky spojeny umelou hmotou a ty sem na to narval... ;o) kdyz sem to zkousel, tak sem tim skrtnul o sebe a komp se mi vypnul!! ZKRAT!! ale je to v pohode a je to i celkem esteticky... ;o) jinak dikes.. jak sem rikal na ty molexy se mi to davat nechce... este musim vyresit zdroj...

Standardní

aby ti ale neblbly ty cidla otacek...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Member
    Vliv
    273

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx

EDIT:
    žlutý 12V
    černý GND(zem)
    červený 5V
    ten žlty,červeny a čierny to je ako čo,ved od napajania zo zdroja su try drvoty ktore sa nedaju zmenyť vysvetli mi to prosim
    AMD 2500+@3200+ (1.8V),Speeze CooperEagle,GYGABITE, 1024 RAM, MSI 6600 GT TD 128 MB ,LCD HYUNDAI Q15,WIN XP HOME +SP2,zdoj ENERMAX 353W,prip DSL 1024,DVD-RW TEAC,HDD HITAHI 7K250 120Gb a kopu dalších haraburd.

Standardní

wtf

Standardní

Killer: jestli na ten 3-pin konektor v desce zapojujes paralelne nekolik vetraku, dej pozor na dovolenej odber. Jsou to, tusim, 4W. Ani bych se nebal blbnuti monitoringu otacek, ale odpalenyho konektoru na desce.
    A nechapu, proc to nechces davat na Molex, to jsem nepochopil.

Intel: co presne ti neni jasny?
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal Martin
    Killer: jestli na ten 3-pin konektor v desce zapojujes paralelne nekolik vetraku, dej pozor na dovolenej odber. Jsou to, tusim, 4W. Ani bych se nebal blbnuti monitoringu otacek, ale odpalenyho konektoru na desce.
    A nechapu, proc to nechces davat na Molex, to jsem nepochopil.

Intel: co presne ti neni jasny?
    jj, přesně tohle jsem chtěl napsat

To co jsem popsal, jsou barvy a funkce káblíkú na molex konektorech, to jsou ty, kterými napájíš HDD, CDROM atd. Pak jsou i na disketofku, barvičky tytéž. a na další spec. použití...co chceš přesně vědět
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

no, ty otacky sou celkem v pohode, protoze sem je vubec nezapojoval--->nepotrebuju to a navic nemam na tom konkretnim konektoru snimani... ale to je jedno.. na molex se mi to nechce davat z toho duvodu, ze se mi to nelibi!!! a jak je to s tim vyhorenim konektoru? normal rozdvojka ne? ja myslim ze je to v poho...

Standardní

Jeslti se ti vetrak zapojenej do odpalenyho konektoru na desce libi vic nez vetrak zapojenej do MOLEXu...
    Z toho konektoru na desce muzes odebirat jenom urcitej proud. Kdyz do toho konektoru zapojis paralelne vic vetraku (teda pres tu rozdvojku), celkovej odber je souctem odberu jednotlivych vetraku.
    Takze jestli tam das dva, z nichz kazdej bere 150mA, tak dohromady je to 300mA, coz je pri 12V uz 3,6W. A jestli je to dovoleny zatizeni konektoru na desce opravdu 4W (tim si nejsem jsitej), je to tak na hrane. Bych si tipnul, ze pri rozbehu tam bude mozna nejaka spicka, ktera se uz pres ty 4W dostane a odpalis ten konetkor.
    To jakoze ti nebude fungovat.
    Tak se vykasli na to, jestli se ti neco libi nebo nelibi a zkus to vyresit pres ten molex nejak esteticky. Nebo to pripajej nekam na draty nebo konektory od zdroje a zasvazkuj. Ale nehraj si s konektorama na desce.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Standardní

Hele, zapojil sem na to 80 a 60 vetrak a slo to v poho.... jak by to bylo kdybych tam chtel dat 80 Uv vetrak a katodu? to by bylo asi moc co?

Junior Member
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal Killer[SH
    ]Hele, zapojil sem na to 80 a 60 vetrak a slo to v poho.... jak by to bylo kdybych tam chtel dat 80 Uv vetrak a katodu? to by bylo asi moc co?
    ty tu dosku nemas rad co ? co tak si to zapojit cez zdrojovy kabel na FDD dost zdrojov ma 2 a silne pochybujem ze mas dve fdd a ak sa s tym pohrajes vyzera to cool videl som to a vzera to uplne super
    .....nejake pc :)
    SL@VE

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Mno katoda bere jestli se nemýlím asi 0,6A což je cca 7,2W a to se desce fakt nebude líbit. Třeba já na svojí starý MSI odsmahnul konektor na větrák tím, že jsem na něj připojil obrovskou 12ku která má startovací proud 1,6A... takže, radím, neriskuj a radši to připoj na Molex.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

Jestli si delas srandu, tak to beru, ale jestli to myslis vazne, tak uz ti muzu poradit jenom jedno:
    zapoj na ten 3 PIN konektor v desce vsechny vetraky co mas, taky HDD, CD-ROM, rychlovarnou konvici a monitor. Kdyz to nahodou nebude fungovat, tak od tebe bude aspon pokoj.
    Nevim, ze si nedas rict, kdyz ti x lidi rekne to samy, abys to nedelal, ze to stejne udelas.

Standardní

len ma tak napadla otazka a neubranil som sa.

zdroj ktory mam ma aj ten P4 konektor (dva cierne a dva zlte kabliky) dufam ze nerobim zle ked mam cez toto zapojene dva vetraky?

ak ano tak mi rychlo vynadajde a idem to napravit
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

Loki: ne, tam to nevadi, neboj.

Standardní

Citace Původně odeslal Martin
    Loki: ne, tam to nevadi, neboj.
    dakujem
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

Nemas zac

Standardní

jeeeeee---> ja tam mam vlastne taky konektor na P4.. dik za napad... asi to tam taky prdnu a bude pokoj... P.S. ja tam ty vetrone narval este driv nez sem napsal tenhle dotaz... takze...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MBM 5 a nízké otáčky větráku?
    Založil Marty v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.01.2003, 10:14
  2. Mam moc tlmeny zvuk. Prosim pomozte...
    Založil Snorri v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.01.2003, 07:42
  3. Vice vetraku - regulace otacek
    Založil Helium v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.12.2002, 19:42
  4. Jaké jsou správné otáčky větráku na CPU
    Založil Dan v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 11.12.2002, 13:39
  5. Jak moc brzdi muj disk 5400RPM muj pc???
    Založil Honz@S v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 23.11.2002, 16:34

Pravidla přispívání