Stránka 3 z 36 PrvníPrvní 123456713 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Member
    Vliv
    276

Standardní

Wirruss> priznavam ze ted ti moc nerozumim? V mem konkretnim pripade jsem vzdycky chtel projektor je to fantasticky na filmy i hry - dost me desil ten psychologickej faktor kdy se u komercniho projektoru kdyz sem si ho pucil musis zabyvat kolik uz jsi propalil hodin to tady odpada => cili vetsinou si lidi diy projektor porizuji za ucelem permanentni instalace v byte/pokoji jako kombinace domaciho kina/tv/gameseni pro pouziti nekolik hod denne - ja mam treba poc uz od dob tvoutu v jiny mistnosti takze to nedela v obyvaku esteticky ani hlukovy efekty, kabely vedeny dourou ve zdi..ovladani winampu a dvd nesmrtelnym perverznim rf ovladacem pro lidi ATI remote wonder ze cc..

Pokud zamyslis mit projektor jen na obcasne vyndani ze skrine tak to fakt nevim s tim jsem se opravdu jeste nesetkal.. nic ve zlym.. jen se mijime myslenkama trochu..

Chtel jsem tady napsat jen zkusenosti cloveka co se tim celkem dost dlouho zabyva (ale netvrdim ze jsem expert) takze mozna usetrim nekomu cas hledat veskery info a prokousavat se tim stylem pokus/omyl..

zachy> fakt nevim zkusil jsi jejich servis v CR (jestli maj) treba se jim tam neco takovyho vali a dali by to? Ale pochybuju tuhle znacku neznam a co spis to napevno pridelat k takovymu tomu kancelarskymu ramenu ala stojanek na lampu ty maj u nas vsude..??

Member
    Vliv
    276

Standardní

btw. trosku jsem updatoval ten prispevek o projekcnich plochach o stranku zpet

Uh to je dost individualni uz tady kolovali nazvy nejakych znamych webshopu v Evrope co se tim zabyvaj cili neco se da vzit od nich a neco sehnat doma (tlumivku a el. veci) tady naforu jsou lidi co vozi OC veci z DE takze mozna by mohli tohle vozit taky..

http://www.izzotek.com/anglais/
    http://www.gadaffy.ch.vu/

Velice schematicky to muze vypadat nasledovne:
    -Lcd Benq 15" 557v2 220 €
    -Set OSRAM HQI 400W 113 €
    -Optic set 15" 69 €
    -kabely, temperovany sklo
    na UV/IR filtr, 2x vetraky 600kc
    -krabice obyc drevo, srouby 600kc
    matnej cernej lak, hlinikovy
    L&U profily na vnitrni
    konstrukci fresnelu a lcd
    a detaily jako zasuvka
    spinac apod..

neni zapocitano:
    +hodne vlastni prace
    +neco na postovny to se da ale take iniciativou dost osekat
    +neco na obyc drevenej ram potazenej latexem natrenym
    pvc/mdf prkynkem protoze tohle pouzivat na holou zed by
    byla prasarna
    ------------------------------------------------------------
    sakum prdum soucet cca 14.000kc
    porovnej si to s cenou, uhloprickou a kvalitou TV v krame uh
    ale uznavam ze TV nezere 400W

tohle je spis odhad na horni hranici podle izzotek shopu zlevnit by to slo koupi el. ballastu a zarovky u nas ale zase je dost problem vychytat kombinaci aby to nevrcelo neprskalo apod. takze lepsi vzit osvedcenou
    ale drazsi vec ze shopiku.. neobsahuje to zakladni naradi, nektery
    veci muzou mit lidi doma v praci atd. a muzou se odecist z ceny

Member
    Vliv
    276

Standardní

Locke> v pohode hlavne bych spis zacal treba s tim sedo/stribrnym naterem na bilou preklizku to s tim akrylatovym zrcadlem je bomba ale stale to jeste neni vychytany treba to nefunguje pro crt projektory (coz nas nezajima ) ale jen dlp/lcd taky se presne nevi kolik vrstev 2-3 a jak - musi byt kvalitni nastrik - aby to zrcadlo neco odrazelo apod.. asi 2/3 lidem to jde i s tim plasma efektem a zbytek ma vysledky na stejno jako na zed/preklizku se stribrnou plochu cili jako by tam to zrcadlo nebylo. ale pozor to je porad lepsi nez obyc zed nebo levnejsi platno z obchodu!

Od izzoteku jsem nikdy nic nekupoval takze dik za varovne info (dal jsem to jako prehled cen) ono treba byl i driv problem kupovat u toho gaddafyho z CH protoze mel sileny dodaci lhuty - ta optika se vozi z Ciny..ted uz je to snad lepsi. Tihle lidi to delaj spis jako konicka nez jako hlavni zivnost.. Btw. takze jste to brali z toho nemeckyho shopiku?

PCBorec> na zacatku threadu je odkaz na lumenlab forum tam se podivej na tu konstrukci co vsechno je ve vnitr a jak je to usporadano v podstate nejlepsi reseni je mit light engine uzavreny v plechove nebo formacell (nehorlava deska z hornbachu) krabicce ktera je odvetravana vetrak/y a na jejimz konci smerem k fresnelum tj. projekci je umisteny to temperovany sklo na filtrovani UV/IR => cili horko by melo zustat v te bedynce a uz se k lcd a fresnelum nedostane pokud dobre udelano tak muzes mit dokonce nizsi teplotu nez pri smontovanem lcd tj. s podsvicenim cili ta puvodni konstrukcni teplota je vyssi nez v diy a ty ji ani nemusis dosahnout. Ale samozrejme rada lidi to tak nema a divej se ze se jim to zahriva. Fresnel na 15" je u nas problem musi se dovezt - na mensi " se da oriznout z rozpulenych fresnelu z meotaru (jsou tam 2 prilepeny k sobe) jinak na uplne maly 5" - 7" se daji pouzit 2-3 fresnel folie na sobe ma je fotoskoda jako ctvercovou lupu (focal 31mm) asi za 150kc..

Tady mala ukazka psone na 150W, 1,5m uhloprocka, 280mm objektiv - zadny pixeli a hnusny obrazy ale krasnej Big Lebowski DVD - neni moje - stale predelavam na dig. rizenej balast pak snad zkusim taky neco nafotit..

Standardní

K cemu digitalne rizenej balast?

Jinak tedka koukam, ze nejvetsi problemy byly s exclusiv-online, ten izzotek taky zadna slava, ale snad to dojde.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Locke> zacinal jsem s obyc starsim balastem a obraz obcas blikal taky to trosku prskalo, ten elektronickej balast dokaze ridit lip celej proces tj = lepsi svetelnej vykon stabilne, setri vic zarovku, zadny obcasny probliknuti a vrceni => novej na 150W je celkem drahej ale nahodou jsem videl mirne ojety - impulsivni koupe - tak to ted predelavam ma to bohuzel i jinej uchyt zarovky (g12) cili zatim maglajz ..

ale to by se te nemelo tykat ty 400W balasty z tech diy webshopu jsou provereny..

Jinak ty budes pouzivat samsunga 15"? na to jsem moc navodu na rozmontovani nevidel (tak to dyztak dokumentuj) - vsude jsou spis manualy na pitvu Benqa..?

Standardní

No, prave ze exclusiv se ukazal jako nepouzitelny (nekomunikuji a pod), takze jsme kupovali lampu a balast tady v cechach (viz muj prvni post), navic defakto ty same soucastky vysly 3x levneji.

Jinak na monitor mam zatim vyhlidnuty jedno LG -

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29024

Je to levny a navic ma DVI, coz je pro me taky dost podstatne, co si budem nalhavat, ale tahnout analog treba 5 metru se na kvalite dost pozna. A ja se snazim jet na maximalne kvalitu. Kdyz uz neco delam, tak poradne
    Koukal jsem na ten benq a ten bohuzel nema DVI. Co se tyce pitvy, tak moc strach nemam, jedina potiz muze byt s delkou kabelu, ale to musi jit vzdy nejak nasidit (uz jsem videl navody jak ty kabely udelat delsi), popripade tomu klidne uzpusobim design, naklopit na stranu to musi jit vzdy a vice ne treba.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Jo DVI to chapu to je dulezitej pozadavek..
    Jinak docela dobrej diy trik je vest audio nebo video signal po CAT5 kabelu (sitovej kabel) je to s mnohem mensi ztratou signalu a sumem nez VGA kabely, lepe se to montuje po byte a je to levnejsi.. viz. google

Member
    Vliv
    276

Standardní

ne tohle je z postavenyho projektoru s vyladenou optikou a elektronikou (barvama)..

Ale zalezi na stavu meotaru - mozna by se k ty 'kvalite' dalo priblizit..
    jak uz bylo uvedeno musel by jsi to obmenit hqi systemem, dat tam tricockovej objektiv apod. proste moc prace a penez s nejistym vysledkem lepsi je to postavit z jedny vody na cisto..

IR/UV? zajdi do nejlblizsiho sklenarstvi ze chces malou tabulku temperovanyho (ciryho) skla na tepelnej filtr .. 200-400stovky fakt to muze bejt ruzny nebo ti aspon poradej kde.. UV pohlti uz zarovka pokud je na to delana..

treba tady ten Fin ma celkem jednoduchej psone diy system na 75W (coz je malo) a nema tam korekci barev proto ta presycenost cerveny (muze to byt jeste lepsi s tim Y-bas hackem ) jeho obrazky projekce na strane 2:
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...0&pagenumber=1

update:
    jo dyt rikam na psone je zaklad 150W ale i tak to nema zas tak spatny ma asi dobrej reflektor.. Ja mam psone z ty consolovy prodejny na cernym moste v arealu multikina (jel jsem tam na jare pres celou prahu a bylo tehda posledni) zkus to najit na webu a nebo na slovenskejch webshopech s playstationem/hrama ho meli za 1l a neco..

Hm tak uz ho nemaj :@ ( ale zkus jim zavolat:
    http://www.gamehouse.cz/gamesy/show_cat.php?catid=4

Nejlevnejsi zatim tady ze Slovenska nebo zkus ebay.de:
    http://www.brloh.sk/pchra.php?id_hry=3695

Standardní

Citace Původně odeslal mesuge
    treba tady ten Fin ma celkem jednoduchej psone diy system na 75W (coz je malo) a nema tam korekci barev proto ta presycenost cerveny (muze to byt jeste lepsi s tim Y-bas hackem ) jeho obrazky projekce na strane 2:
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...0&pagenumber=1
    Tak už dokončuju ten svůj projektor na meotar a ta kvalita obrazu vypadá dost podobně myslím že to bude tím že mám velkej rozptyl světla (chtěl sjem se zeptat co když zvednu u toho meotaru lampu víc nahoru aby intenzivněji svítila na to místo kde mám ten PS1 asi se rozešteluje optika ne? ) a tím že já to svoje ještě nemám hacknutý jinak ještě jedna věc jestli někdo rozebíral ten display tak na jedný straně je taková jakoby matná fólie se mi zdá zkoušel ji někdo oddělat
    NoW OnlY ~ S3gat3 B@r@cud@ 120GB 7200ot. 2MB

Member
    Vliv
    276

Standardní

Tim hackem mam na mysli:

1/ upravu barevneho podani (napr. y-bas metoda)
    2/ zapojeni proudu pres vnitrni obvody v psone - neni pak treba zapjovat zvlast 5v zdroj viz. tvout thread tady na foru
    => tohle svetelnej vykon neovlivni

S tim meotarem zkus se inspirovat na allinboxu tam je jich snad nejvic..

-Je dulezity mit zakrytou tu okolni plochu kolem displeje aby do cocky sel jen psone obraz
    - zalezi co mas za meotar delaj se vetsinou od 100-600W ale nema to takovej vykon jako hqi s tim se musis smirit nebo to vymenit ale to nema cenu viz. predchozi diskuze..
    - vzdalenost lampa fresnel zkus si s tim pohrat, ale nemelo by to mit tak velkej vliv na obraz (pozor na hotspoty) jako vzdalenost fresnel - cocka to je neco jinyho tam bych na to uz nesahal

Standardní

zalezi co mas za meotar delaj se vetsinou od 100-600W ale nema to takovej vykon jako hqi s tim se musis smirit nebo to vymenit ale to nema cenu viz. predchozi diskuze..
    To není pravda-mám pár 600W meotarů a svítí to skoro až moc (psone).
    Je jasný že příkon vlákna neodpovídá příkonu výbojky, ale 600w vlákno bohatě stačí. Navíc většina českých meotarů má právě 600W
    Spotřeba je ale mínus, to je jasný..

musel by jsi to obmenit hqi systemem, dat tam tricockovej objektiv apod
    a jakej si myslíš že je objektiv v meotarech? tříčočkovej
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Member
    Vliv
    276

Standardní

Huh, to si neodporujem -> proste v oblasti nizsi wataze napr. u psone 150W je hqi vykonejsi/kvalitnejsi (5200K denni svetlo)/vhodnejsi po vsech strankach. Uz jen ten hluk z chlazeni 600W v meotaru jde proti vsem parametrum domaci projekce..

S tema cockama se take mylis -> 3cocky se davaj jen do tech drazsich novych modelu od 12l (projdi si ceniky) - je mozny ze se to vyskytuje i u nekterych nasich starsich meotaru ale to fakt nevim.. vychazim z toho co je nejvic dostupny.. meotar na slovesnku se polozil a ten CZ dela uz jen filmovou projekci. Stary meotary si vsichni pekne susej ve skladu nez aby je dali z ruky a cizi znacky 70let u nas pochopitlene nejsou z hist. duvodu proto jsem sel rovnou cestou postavit si vlastni projektor - meotar je ztrata casu proste je to konstruovany na jiny pouziti..

btw. pokud mas pristup k meotarum v dobry kondici zadarmiko apod. tak to mas stesti a muzes si s tim vyhrat pripadne je tady nabidnout dalsim adeptum o pruzkum slepeho ramena vyvoje Schanenim meotaru jsem stravil x krat vic casu nez pak schanim nedostatkovyho psx lcd nektery vtipalci chteli za starej meotar 2 nebo 3l.. Pouze nabizim rady z tezce nabyte praxe nerikam ze to je dogma

Standardní

Starý československý meotary,školní klasika, které jsou známy jako "jednička" a "dvojka" mají všechny 3čočkový objektiv. Věř mi, mám jich hodně.
    btw: to chlazení 600W pořád řeším. Mám v plánu 2x 120mm Sunon na 7,5V. To by mohlo stačit a hluk bude snad tak nějak v normě.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

2mesuge:

Koukal jsem na ceny plexiskla, a neni to tak zly:

http://www.arkin.cz/ukaz_cenik.php?n...niku=Plexisklo

Deska 2*3 metry, 0,5-2litry podle tloustky. Ty specilani barvy se daji koupit i v cechach, nebo se to musi resit s dovozem?

Member
    Vliv
    276

Standardní

Locke: diky za info pridam to pak do toho prispevku at netrisitme vedomosti

No co jsem z toho pochopil ti chlapci co to postupne vykoumali - smes nekolika spec. barev - pouzivaj znacku co se tu neprodava ale ty barvy stojej asi 30-50usd to neni tak hrozny snad by nam to nekdo z nich poslal. Problem je musis mit aparaturu na airbrush nebo si to nechat udelat nekde v autoservisu nebo kde protoze ty vrstvy musi byt rovnomerne nastrikany..udajne to jde i valeckem ale s dost konfliktnima vysledkama..

Ale klidne muzes koupit ten akrylat a zkusit to natrit treba jen tou domaci reflexni stribrnou 2-3 tenky vrstvy a snad to neco udela. Schema vrstev a navod je hned na ty prvni strane toho threadu na avsforu..

Wirruss: no proto od zacatku tvrdime ze meotar je slepa cesta pokud nemas nahodou vsechny ty dily zadarmo ..

Member
    Vliv
    276

Standardní

Na avsforu je o tom (light fusion) nekolik monster threadu (150 stranek apod) a porad to neni uplne objasneny proc se to tak chova a cim je zpusobeno ze to urcity mensine lidi nejde - cast uz se objasnila: bud moc napatlano anebo crt projektor a plasma efekt pak neprijde V podstate jde o to napatlat takovou vrstvu ktera kdyz po case uschne vytvori pigmentaci s malyma mezirkama cili to svetlo se odrazi jako od te barvy na povrchu tak i od zrcadla v pozadi kde se vytvari ten "glow" zarivej efekt plazmy - obecne cim vetsi fotonovy delo tim vetsi uspesnost cili tvuj 400W system by mel byt ok. Ohledne puceni strikacky ja nevim clovek by mel mit nejakou praxi nebo bejt hodne zrucnej aby zvladnul tenkou a rovnomernou vrstvu.. jestli to budu nekdy delat zkusim spis splasit nejakyho auto lakyrnika co ma vybaveni i praxi pozor ty barvy jsou na bazi latexu takze se to musi dost postelovat..

Standardní

Citace Původně odeslal mesuge
    neberte to pls. osobne - preju wirrussovi pekny vysledky ale proste meotar na tohle opravdu neni.. v meotaru vam 600W sviti fsude mozne na psone potrebujete kondenzovanej paprsek z hqi..

kdyz promitnete pres tv kartu jako ten genius od cc tak bude kristalovej obraz, DVD/divx bude taky pekny ale uz bude chtit vetsi res.. a 15"

fotit jen na stativu nebo na skrini se samospousti, obraz v lcd na pause, tma, cas expozice delsi..
    Jako jistě to nedosahuje takových výsledků jak ten obrázek co jsi nám tu na něj dal link ale myslím si že když si s tím vyhraju tj.
    1.) dám lampu víš aby intenzivněji svítila do toho bodu kde je LCD a okolo toho dám černej papír
    2.) dám lcd víš cca 10-15cm nad freslerofku tak ten paprsek fšechen půjde jen do LCD a prosvítí to báječně.
    3.) udělám pár hacků na lepší barvy
    Osobně si myslím že nejlepší řešení bude asi to 2 a 3 jelikož kdybych použil tu 1. tak abych dosáhl úhlopříčky 1,5m budu muset mít meotar postavenej cca 4-8m dozadu. Pokud použiju tu 2 a 3 tak na to abych dosáhl úhlopříčky 1,5m budu muset mít meotar asi 2-4m od toho což je asi nejpřijatelnější.
    Co si o tom myslíte vy

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

...myslíme si o tom, že nerozumieš optike (alebo ju proste ignoruješ...). Vzájomná poloha žiarovky, fresnelu, displeja a objektívu nieje len tak náhodne "ako to vyšlo" - je to vyrátané vzhľadom k optickým parametrom jednotlivých dielov. To môžeš už iba pokaziť - na tom nemáš čo zlepšiť.

Ak použiješ ako clonu čierny papier, dosiahneš iba to, že sa bude prehrievať ( pri vhodných podmienkach aj zhorí ) - ak chceš cloniť, tak biely kartón, plech,... - samozrejme umiestniť tak, aby odrazy nerušili.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    ...myslíme si o tom, že nerozumieš optike (alebo ju proste ignoruješ...). Vzájomná poloha žiarovky, fresnelu, displeja a objektívu nieje len tak náhodne "ako to vyšlo" - je to vyrátané vzhľadom k optickým parametrom jednotlivých dielov. To môžeš už iba pokaziť - na tom nemáš čo zlepšiť.

Ak použiješ ako clonu čierny papier, dosiahneš iba to, že sa bude prehrievať ( pri vhodných podmienkach aj zhorí ) - ak chceš cloniť, tak biely kartón, plech,... - samozrejme umiestniť tak, aby odrazy nerušili.
    Hmm teť jsem to zkoušel a to co jsi psal je pravda tak čím to teda vylepšít?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Už som ti to písal: urob nový reflektor pod žiarovku. Vyrátať parabolu hádam dokážeš - veď to sa učia už stredoškoláci.

Ty potrebuješ dvojicu plochých parabol vzájomne otočených o 90° - proste nie ako reflektor na aute ale pri pohľade zhora to bude štvorec (nechce sa mi to kresliť...). To celé vyrátané tak, aby svetlo šlo len na plochu, čo zaberá displej. Tým výrazne (10x ) zvýšiš aj svetelnosť obrazu.

EDIT: šírku premietaného obrazu zmeníš iba výmenou (úpravou) objektívu. Možno by ti dokázali pomôcť v serióznej očnej optike - ale po úprave získaš horší objektív ako máš teraz
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

2mesuge:

Kde se da sehnat to akrylatove zrcadlo? Koukal jsem do googlu a ani zminka, ze by neco takoveho existovalo.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

predavaju to firmy ktore dodavaju material pre reklamky .. pouziva sa to vsade mozne (hlavne sa do toho frezuje, ten podkladovy plast je cierny vacsinou), je to dost drahe a mensie hrubky budete musiet poriadne upnut do nejakeho super pevneho rovneho ramu aby sa nekrutili ...
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

2sajmom: Jasne, ale jak se tomu rika jinak? Protoze na akrylatove zrcadlo a vsemozne pady a tak google mlci.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

mno vyraba to kopa firiem, ja som robil v jednej firme a dodavali sme talianske materialy, namatkovo stalo 100*200cm zrkadlo hrubka 1mm cca 1600sk bez dane ... najjednoduchsie je toto riesit bude cez niekoho znameho v reklamke alebo vo velkoskladoch .. takto z hlavy ma napada akurat www.spandex.cz .. na webe som to nenasiel ale maju to 100% .. a pokial nie tak by mohli vediet kto ano
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Member
    Vliv
    276

Standardní

Locke> akcrylatove zrcadlo je muj hodne volny preklad takze se to cesky bude nejspis menovat uplne jinak

projdi si ten thread na avsoforu -> jde to snad udelat i z pruhlednyho pirexu kdyz se zamatla ta druha strana tak z toho udelas zrcadlo ale lepsi je to asi koupit uz hotovy jako zrcadlo..

Sajmon> dix za namet.. 1600SK neni tak hrozny na tenhle rozmer.. kdyby sis nekdy vzpomel ktery velkoobchody to delaj tak to sem pls. pak hod to se bude hodit! - urcite to chci vyzkouset nekdy v budoucnu v mensi verzy na psone tak do max 1,4 uhlopricky jestli to bude plazmit nez se pustim do 'nejakech vetsich akci'.. Btw. s tim uchycenim mas pravdu neni to sranda - tohle tam resej taky - preklizka se totiz casto krouti casem teplem a zdeformovala by i to zrcadlo cili je lepsi to prilepit na nejakou desku z kompozitu (preklizka/pvc apod.) i to lepidlo se musi fikane dat aby to neohnulo obraz..

Wirruss> projdi si ty ruzny fora optika je tam vysvetlena, nekde jsou i excelovsky makra kde zadas focaly fresnelu, cocky, lcdecka i platna a ono ti to vyhodi vsechny rozmery..

PeterM> dobry napady ale na projektor potrebujes ve skutecnosti sferickej reflektor ne parabolu tohle neni auto -> sorac opet musim lehce prudit =>
    predelavat meotar nema cenu postavte to znova ze soucastek ktery jsou na to delany a ktery fungujou..

------
    Napr. na psone se da z meotaru kanibalizovat: cocka, cela montaz/uchyceni reflektoru a kondensor ale pak se to musi stejne trosku upravit aby se tam zamontovala hqi zarovka..

co nebrat -> zbytek tj. zarovka a balast, vetrak, skrin, fresnely nevyhazujte ty si strcte do skrine budou se hodit na 7" Lilliputa nebo nakej 10"-14" projektor..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání