Stránka 19 z 36 PrvníPrvní ... 915161718192021222329 ... PosledníPoslední
Výsledky 451 až 475 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

Citace Původně odeslal SajmoN
    az na to ze sa pytal ako dlho to trva a nie kolko to stoji OMFG
    presne tak, mozna sem jeste mel bliz specifikovat jaky projektor mam na mysli.
    Proste takovy jako tu u vas vidim na obrazkach - 17" LCD vsechno pekne v nejaky "normalni" bedne.
    Jak dlouho muze trvat dat to vse dohromady, pokud ma clovek vsechen material co potrebuje (nerozebrane LCD,desky na bednu,...)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Kdyz mas vsechno, tak do behem odpoledne smontujes pokud nejsi levej na obe ruce. Hodne zalezi na tom jak kvalitne to hodlas delat, trebas plechova bedna potrva dyl nez z fosen .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ja to delal asi tyden, vzdy hodku-dve denne. Hlavni problem byl v tom, ze jsem vzdy zjistil, ze neco nemam (draty, srouby, podlozky, spinace.....) a vetsinou uz bylo zavrino, tak jsem cekal na druhy den...
    Pokud ma clovek vsechno doma, tak vcetne narezani prken a tak se to da udelat za par hodin, pokud samozrejme vi co dela.

Standardní

4Locke: hele co tam mas za vybojku ? zbezne sem ted prochazel forum a nenasel sem co si tam dal... a jaky je podani barev ? z fotaku prd poznam

Standardní vybojka

Citace Původně odeslal efesak
    4Locke: hele co tam mas za vybojku ? zbezne sem ted prochazel forum a nenasel sem co si tam dal... a jaky je podani barev ? z fotaku prd poznam
    To si to forum prochazel ale hodne zbezne,
    myslim ze tu vsichi pouzivaji jen dva typa vybojek:
    -Osram HQI 250W/400W, ma prumer asi 2-3cm, patice F2C
    -Philips HPI 250W/400W, primer asi 4-5cm, patice E40

Locke pouziva tu velkou kr_vu co ja, takze Philips

http://www.stud.feec.vutbr.cz/~xdekan00/

Standardní

Citace Původně odeslal efesak
    a jaky je podani barev ? z fotaku prd poznam
    Barvy jsou bajecne. Ale uz se tady psalo 100x, ze diy projektor ma obraz jako projektory kolem 100k. Chtelo by to lepe procitat. Jinak si myslim, ze z tech poslednich dvou fotek jsou barvy slusne poznat, to ze je to mazly je jina, ale proste nemam poradny fotak a neumim fotit.

Standardní

Zdar,

Zkouseli jste nekdo laborovat se vzdalenosti 1.fresnel - LCD? Teoreticky by to melo bejt skoro jedno(od fresnelu jde svetlo rovnobezne...) Co potom teda zkusit dat lamino(16mm),z jedny strany fresnel a z druhy LCD(to chladit ze strany objektivu)? Nemate nekdo nahodou takovouhle konstrukci? Nekde na Allinboxu to maji na 7".

Diky za odpovedi)
    Sempron 2200+@2000MHz ; NF7-S ; 2x256MB AData 400@444 ; Inno3D FX5700 425/500@539/649

Standardní

Nazdar
    Mate tu nekdo zkusenosti s nakupem veci z Lumenkabu? Jsem si to tam tak procital a postovny mi vychazi priblizne nastejno jako z izzoteku akorat nevim jak je to s clem.
    Barton2500+(@11*210),2*512DDR400 ,LeadtekGF6800le(12pip,@415/912),hdd Samsung SP1213N 120GB

Standardní

Po dlouhej době jsem opět pokročil se stavbou tak mrkněte....
    http://www.venton.wz.cz/index.html

Standardní

2venton: Zkus odendat rozptylku pred vybojkou. Mozna to vyresi ty tmave rohy. Ona tahle rozptylka je na podstatne mensi lcd, nebo hubenejsi zdroje svetla.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Ahoj tak tu koukam po mensi pauze, ze se urodilo spousta krasnych projektoru, gratuluji doufam ze budou pribyvat..

Jinak pro ty kteri uvazuji o 17" nebo HDTV a widescreenu tu zopaknu tenhle link - jedna se o chlapka co si nechal k Sharp 15.4" WUXGA LCD co se dodava jen k notebookum udelat specialni radic a ovladace takze to lze pouzit i v DIY projektorech. Prodava to jako kit za $700 cili nemusi se rozebirat displej apod. K tomu pak pridat 330mm fresnely, objektiv, tlumivku atd.. a je na svete projektor ktery byl byl normalne urcite silne pres 100k.. Ma to spoustu vstupu, PiP a jine ruzne vychytavky..

http://members.cox.net/minoten/
    http://www.diybuildergroup.com/showt...19&page=1&pp=8

obrazky:
    http://www.public.asu.edu/~kwsimons/WUXGA/

Vypada ze na to ma celkem dost zajemcu takze bych jeste chvilku pockal jak dopadnou prvni samostatny instalace a pak bych do toho sel moje psone je ok ale uz bych konecne potreboval neco vetsiho. Udajne bude mit i distributora v EU takze by to nemelo byt vyrazne drazsi nez v americe. Predpokladam ze HDTV jako format tu nejakou dobu jeste zustane a verte, ze montovat beznou 17" (sirokouhlejch taky moc neni) je dost opruz jak kvuli fresnelum, velke krabici apod..

-------------
    Ohledne cla z USA/Lumenlabu moje zkusenosti jsou ze kdyz si to nechas deklarovat jako PC komponenty tak tam je clo 0% - nevim presne ale do max. hodnoty $200-300 myslim clo neuplatnujou na nic alespon zatim po me nikdo nic nechtel..

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    2venton: Zkus odendat rozptylku pred vybojkou. Mozna to vyresi ty tmave rohy. Ona tahle rozptylka je na podstatne mensi lcd, nebo hubenejsi zdroje svetla.
    I to jsem zkoušel,problém je v tom že se mi pak přehřívá střed LCDčka a už ho neuchladim na středu pak mám tmavou skvrnku
    No.... ještě budu testovat

Standardní

2venton: Vzdyt tam nevidim zadne aktivni chlazeni. Dej tam jeden 120mm vetrak a bude klid. Ja pouzivam dva s voltage modem a je to naprosto tiche a uchladi s prehledem. A to mam 400w vybojku.

Standardní

Je fak že tam neni vidět,ale je tam 80mm fan přímo pod LCDčkem.
    Nevim jestli se to s větším fanem zlepší,protože stejně potřebuju sostředit proud vzduchu mezi fresnel a LCD tj cca.15mm a druhá strana nepustí nic tam je kablík od LCD nevim.. možná udělat wind tunel
    Zatim ještě nemám poklop tam chci dát fan nad výbojku.Stmívá se du testovat

Standardní

2venton: Pod LCD je to nesmysl. Pod lcd udelej nasavani a u lampy dej vyfuk s vetrakem. Obracene si pod tim lcd akorat pritapis....a 80mm je asi malo. To bud 2, nebo jeden 120mm....

Vliv
    300

Standardní

Zkus pouzit jiny sklo pred lampu. Na tvym miste bych se pokusil utesnit prostor lampy, skvirama ti bude pronikat dost tepla => ventilace pro lampu. Jo, jestli ten ramecek skla je plechovej, tak na to dej nejakou tepelnou izolaci, jinak ti to funguje jako solidni kamna.

Druhou uroven bud odsavat prostor mezi sklem a fresnelem, tam je mista dost, pripadne do dna udelat drazku v mezere 1. fresnel - LCD po cely dylce, dat tam prachovej filtr a vyfukovat ven nahore (teplo jak znamo jde nahoru ).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ja to mam udelany tak, ze jeden vetrak zene pres prachovy filtr vzduch do sekce meze fresnelem a sklem, prepazka se sklem ma po cele delce asi 3cm vysoky pruduch a druhy vetrak u lampy zene vzduch ven.
    Ma to slusny tah a v pohode uchladim 400w vybojku.

A mezi prvnim fresnelem a lcd mam nahore po cele delce skviru, teply vzduch jde sam nahoru, takze neni co resit.

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    2venton: Pod LCD je to nesmysl........
    Pod LCDčkem mám díru takže fan nasává studenej vzduch zatim ho tam necham snížim mu otáčky drobet to tam musí proudit podle mne.
    Jinak to udělam jak říkáš mezi sklem a fresnelem udělam díru na 120mm fan.

Citace Původně odeslal Jezevec
    :Zkus pouzit jiny sklo pred lampu. Na tvym miste bych se pokusil utesnit prostor lampy, skvirama ti bude pronikat dost tepla => ventilace pro lampu.......
    Taky jsem o tom přemejšlel dát tam místo toho plechového rámečku větší sklo a blíž k rozptylce ještě to temperovaný sklo.
    Ty škvíry po stranách určitě utěsnim jen jsem zatim nic vhodnýho nenašel

Muj záměr je vhánět studenej vzduch spodkem projektoru kterej bude samovolně stoupat a vycházet přes víko....(podle mne je zbytečnost vyfukovat teplej vzduch)

Standardní

2venton: Ja to prave neutesnuju, ja to necham proudit z prvni komory do druhe. Pokud budou ty komory utesnene/oddelene, tak vhaneni vzduchu dovnitr neni tak ucine, jako kdyz to na jednom miste nasavas a na druhem vyfukujes.

Standardní

2Locke: Já jsem v domnění že je lepší udělat 3 komory kde vzduch bude proudit od spoda nahoru a ne když ho honíš kudy sám nechce? nevim co je lepší

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Venton
    Taky jsem o tom přemejšlel dát tam místo toho plechového rámečku větší sklo a blíž k rozptylce ještě to temperovaný sklo.
    Ty škvíry po stranách určitě utěsnim jen jsem zatim nic vhodnýho nenašel
    Dela se i relativne slaba izolace, min z jedny strany mas hlinikovou folii, vevnitr driv bejvala skelna vata, dneska nevim, ale je to neco jinyho. Sila cca 1-2cm, vystrihas to nuzkama. Rozhodne to chce neco co vydrzi dost vysokou teplotu. Idealni sklo by byl IR filtr . Trebas takovy vakuovy dvojsklo by mohla bejt dobra varianta, otazka je, jestli to moc nesnizi svetelnej tok, a jestli se da v podobym rozmeru sehnat za ruzumnou cenu.

Standardní

Citace Původně odeslal Venton
    2Locke: Já jsem v domnění že je lepší udělat 3 komory kde vzduch bude proudit od spoda nahoru a ne když ho honíš kudy sám nechce? nevim co je lepší
    Ono samozrejme kdyz budes mit 3 komory, v kazde vetrak co pozene vzduch dovnitr a neco kudy pujde ven, tak bude dobre fungovat. Ale je to zbytecne. Da se to udelat v pohode najednou, jednim velkym prufukem. Ostatne mrkni do sekce chlazeni casu, tohle je dost podobne. Praxe ukazala, ze nejlepsi je na jedne strane vzuch vhanet a na druhe vyhanet. Aby pekne projel krz bednu a nezustaval uvnitr.
    Ono je asi jedno jak to udelas, hlavne kdyz to bude chladit. Akorat rikam, ze moje konstrukce v pohode a potichu uchladi 400w....

Standardní

Rád bych po dlouhé době něčím přispěl.
    Jde o nápad "sevřít" fresnelku mezi 2 skla. Důvodem je snaha zamezit deformaci která nastane působením tepelné roztažnosti. Týká se to především fresnelky na straně výbojky. Druhým důvodem pro takovýto sendvič je snadné čištění od prachu.
    V souvislosti s tímto vyvstala otázka kolik světla "ubere" sklo.
    Informoval jsem se v tom směru a má zjištění jsou:
    1, Není sklo jako sklo. Běžně dostupná skla mají odrazivost cca 2-8%.
    tzn. jedna skleněná deska propustí cca. 92-98% vlnění ve viditelném
    spektru.
    2, Jelikož je to IMHO velmi velká ztráta pátral jsem logicky po řešení
    problému. Řešením je antireflexní vrstva.
    3, Ve zkratce: Jedna antirefl. vrstva umožní průchod jedné frekvenci.
    Možnost nanést více antirefl. vrstev je možná a dnešní špičkové
    technologie umožňují 12 vrstev, tzn. že pro 12 frekvencí je odrazivost
    prakticky nulová (0,001%).
    4, To vše by bylo pro nás celkem nanic kdyby nebyla možnost sehnat
    sklo s takovou antireflexní úpravou. A ono opravdu sehnat nejde,
    alespoň ne v našich potrebnych rozměrech za rozumnou cenu.
    5, ALE poptal jsem se u nás na fakultě , kde máme také šikovnou katedru
    optiky která má vybavení na to, aby tady nanesli 2-3 antirefl. vrstvy.
    A to prý v našich rozměrech a za pár Kč.
    6, Jeslti právě ohrnujete nos nad 2-3 vrstvama vs 12 profi vrstev, tak je
    na místě si uvědomit jak vypadá frekvenční vyzařovací spektrum
    našich výbojek. Mají velmi výrazné výkonové maximum u 2 frekvencí
    +jedno lokální maximum. (Tři plyny-->tři maxima )
    7, Suma sumárum, touto úpravou poklesne odrazivost skla pro daný
    světelný zdroj na 0,5-1%. (Platí pro frekv. spektrum HPI-T PLUS
    250W na HIA předřadníku. - tu mám já, u HQI to bude obdobné, jen
    bude potřeba nanést vrstvy pro trochu jiné frekvence).
    8, Jsem ve fázi, kdy si půjdu domluvit nanesení vrstev a zapůjčení
    měřícího přístroje pro měř. intenzity světla.Potom udělám experiment
    a uvidíme Očekávám vaše reakce a omlouvám se za délku
    ale přišlo mi to nutné.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

2saman: To je super novinka.

Jinak ja jsem experimetoval s prohybanim cocek a kdyz se fresnelka u lampy prohne tak o centak smerem k lampe, tak to dost zesvetli okraje.

Member
    Věk
    40
    Vliv
    253

Standardní

Nazdar lidi... tak sem to tady četl... a jen tak (recesivně) by me zajímalo jestli by šel zapojit tehnle LCD z mobilu NOKIE 6610 na VGA výstup pro druhý monitor ....

bastlením se zabývám ale zaz až takovej profík nejsem.... tady jsou zkušenější lidi....
    chtěl bych to jen vyskoušet.. a pokud by to šlo tak bych tento display zkusil prdnout na přední panel PC........ nechchi v žádném případě z tohodle prďoly dělat LCD promítačku!!!!! to bych byl asi fakt velkej ""IDIOIT"" mno já jeen žeby to nevypadalo vůbec špatně..... mít monitor na předním panelu jen tak informačně...
    Dík za nápady předem!!!
    Fortron 600W, K8N SLI nF4, AthlonXP s939 3000+(1800@2340 260x9, 1,4V), Dual 512MB Kingmax 433@424MHz ( 2,5-3-3-7), SLI MSI 6600GT 500/1000@585/1115MHz, Saegate 200GB + 250GB, Vodník .............

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání