Stránka 17 z 36 PrvníPrvní ... 713141516171819202127 ... PosledníPoslední
Výsledky 401 až 425 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

DIY projektor je presne takovy, jaky si ho kdo udela. Lze udelat naprosto tichy (120mm fany se snizenymi otackami, tak to mam treba ja), lze udelat i podstatne mensi, viz muj nejaky starsi post, zpracovani (dalkace a podobne) se take daji udelat, jde jen o to, jak si s tim kdo vyhraje.
    Videl jsem na netu velmi pekne prace, ktere se co do zpracovani mohli merit se seriovymi projektory.

Vyhoda je ze i to nejjednodusi reseni, ktere zvladne postavit snad kazdy je funkcni a strci do kapsy projektory 70-80k. Staci stavet presne. Nebo jste videli koupeny projektor, ktery PRES DEN dokaze promitat na obycejnou bilou zed obraz 2*3m, ktery je krasne videt v 1024*768? Proslo mi pod rukama hodne projektoru a zadny do 100k tohle nedokazal. A to nemluvim o barevnem podani, rychlosti a provoznich nakladech.

Standardní

Tak tak.
    Nepovazuji DIY projektor s 17" za drahe reseni.
    Koukal jsem na to HP a vypada slusne. Hlavne ten kontrast.

Muzete mi nekdo poradit.
    Je lepsi vzit

17" HP L1755 1000:1 s 25ms
    nebo
    17" Samsung 710T 600:1 s 12ms

Prevazne na projekci filmu sledovani TV a obcas i hrani her.
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní

Citace Původně odeslal silenec
    Citace Původně odeslal Matio
    Já mám pocit, že na HDTV stačí 1024*768 ne?
    HDTV se vysila vetsinou 1080x1920 nebo 720x1280.
    http://www.dvbskystar.com/hdtv.html
    jj tak tak presne tohle rozliseni

Standardní

Ja bych sel spis do tech 12ms ( i kdyz stejne vsechny lcd pod 25ms jsou podvod, realne to tech uvedenych 12,8,6ms nema, je to vzdy na ukor barev, nebo neceho jineho...), pokud chces aby se na tom neco hybalo. Preci jen to bude lepsi. Pokud ti jde jen o projekci, tak ber tech 25ms, protoze to bude mit lepsi barvy (ty pod 20ms jsou jina technologie, ktera je rychlejsi na ukor barev). Jinak co se tyce kontrastu, nad 400:1 bych to moc neresil, i se 400:1 se stavi super projektory, takze asi tak (kdyz DIY zacinalo, tak byly bezne lcd s 200-300:1, 400:1 bylo pak povazovano za luxus).
    Takze suma sumarum, spis se podivej, jak kvalitne to lcd ukazuje, parametry nic neznamenaji. A hlavne aby slo dobre rozberat!

Standardní

no ja bych volil spis s tim vetsim kontrastem, protoze video, televize meni snimky 25xza 1s. takze nejakych 40ms a nikdo si nestezuje na odezvu.
    navic jak bylo zmineno lcd s mensim kontrastem a rachlejsi odezvou dohani barevnou skalu tim, ze pixel jdenkrat rosviti v nejake barve, podruhe o odstin svetleji a tim stridanim vzniknou nejake meziurovne. takze ze 16ms se stane 32, ze 12 24ms. to blikani je myslim neznatelne delaji to lcd s malym kontrastem, aby zvladlo vetsi barevnou skalu.

Standardní

No, skus si pustit video na monitoru, co ma papirovych 40ms a budes se hodne divit. Zjednodusene receno, pokud ma monitor 25ms, tak u vetsiny vyrobcu to neni prumer, ale ten nejlepsi vysledek a realna doba se pak pohybuje radove 2x vyse.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    No, skus si pustit video na monitoru, co ma papirovych 40ms a budes se hodne divit. Zjednodusene receno, pokud ma monitor 25ms, tak u vetsiny vyrobcu to neni prumer, ale ten nejlepsi vysledek a realna doba se pak pohybuje radove 2x vyse.
    U vetsiny vyrobcu to je stredni doba a plati jen pro nektere barevne prechody. Vyjimkou je trebas Eizo, ktere uvadi maximalni dobu zhasnuti/rozsviceni bodu.

Takze 25ms muze, ale aky nemusi stacit, nejlepe LCD otestovat v krame kde ho maj skladem, nechat si na nem pustit nejaky film s rychle se menici scenou (idelani je bitva, vybuchy, rychly pohyb a prudka zmena jasu) + druhy test provest s nejakou FPS.

Na video vetsinou staci o neco horsi parametry nez na FPS.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

No asi dulezity bude rozebiratelnost.
    Ale na kvalite bude taky zalezet.

Nasel jsem pekny kousek.
    http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843220

Sestra ma Siemense 15" a pohodka. Udelal jsem to jednoduse zasel jsem do EW v Brne a z vystavenych LCD vypadal nejlip ten Siemenes.
    Zkousel nekdo tenhle typ?

Standardní

OT jak na LCD privest TV signal - postaci externi (interni) TV tuner k PC ?, nebo toto nelze ?

Standardní

Uz to tu bylo ja se na to ptal a reseni je tady:

http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843521

muze se k tomu pripojit spoustu veci.

Standardní PSONE

Dokončil jsem projektor z PSONE ->
    http://www.stud.feec.vutbr.cz/~xdekan00/
    S projektorama z 15tek se to sice neda srovnat, ale zase lepsi jak TV
    Úhlopříčka 135cm, na filmy se to chce koukat tak ze 3 metru. Titulky v pohode citelny. Kreslene blbosti vypadaji lip takze se daji sledovat i ze 2 metru.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Kluci, prosím vás, kdo jste už nakupovali v Izzoteku, napište mi přesně postup, jak jste prováděli platbu. Když to pošlu z účtu na účet a objednám e-mailem, tak co tam napíšu jako číslo transakce? A když mám účet v korunách, tak oni mi to automaticky převedou na euro, nebo jak se to dělá? Vůbec s tím nemám zkušenosti. Díky.
    Seky

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Seky
    Kluci, prosím vás, kdo jste už nakupovali v Izzoteku, napište mi přesně postup, jak jste prováděli platbu. Když to pošlu z účtu na účet a objednám e-mailem, tak co tam napíšu jako číslo transakce? A když mám účet v korunách, tak oni mi to automaticky převedou na euro, nebo jak se to dělá? Vůbec s tím nemám zkušenosti. Díky.
    Seky
    ...na podobné veci máme SZ
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní Rozmery pro 15"

Zdravim, prosel jsem vetsi cast teto diskuze ale nenasel jsem zadny presnejsi informace o rozmerech tj. vzdalenostech lampy od UV skla, a hlavne vzdalenost fresnelu od lampy - od LCD - od 2 fresnela - a od objektivu...

neni mi jasna jeste jedna vec, nekde na schematech jsem videl ze se pouziva jen jeden fresnel mezi lampou a LCD ale na fotkach nekdo pouziva jeden pred LCD a druhej za LCD...

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní Re: Rozmery pro 15"

Citace Původně odeslal Moja
    Zdravim, prosel jsem vetsi cast teto diskuze ale nenasel jsem...
    ...tak prejdi ešte aj tú druhú (menšiu ) časť tejto diskusie, a svoje odpovede tam nájdeš. Všetky tvoje otázky tu boli podrobne zodpovedané.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní PJ

zdravim
    tak sem dneska taky dosmolil projektor
    neni to jeste komplet, ale uz se dalo "projektorovat" tak prikladam par obrazku ze stavby a z promitani...
    chybi me tam jeste reflektor a kondensor, ale to tam dam az budu met ten kondenzor z izzoteku doma...
    jinak bedna asi nebude finalni provedeni (ikdyz nevim, dala me dost prace). tuto bednu sem delal spis abych zjistil presny vzdalenosti a pak asi finalni bednu udelam z lamina...
    fotky sou delany jeste predtim nez sem zjistil, ze musim predni panel s objektivem trochu posunout dopredu, takze obraz nebyl uplne ostry, ale ted uz je (fotky se me uz delat nechou =) )
    myslim ze na filmy to bude supr

http://sweb.cz/peet.phantom/IMG_0.jpg
    http://sweb.cz/peet.phantom/IMG_1.jpg
    http://sweb.cz/peet.phantom/IMG_2.jpg
    atd az
    http://sweb.cz/peet.phantom/IMG_20.jpg

pouzil sem:
    LCD Benq 567s
    Osram HQI-TS 250W/D
    tlumivka Layrton SAPI-HSI
    starter zx400
    + nejaky ty fresnelky a td =)

Standardní

Tedka jsem dal za projektor cerny papir (mam vzadu vetrak, takze krz nej slo svetlo) a narazelo do bile zdi za nim. A muzu rict, ze obraz sel o 100% nahoru, zvlaste sytost barev. Ackoliv se to fakt nezda, tak to odrazene parazitni svetlo desne degraduje obraz, takze doporucuji nepodcenit prosvitani svetla krz projektor...

Standardní

Pro "patnactkare" jen doplnim seznam kompatibilnich monitoru o LG L1530B http://www.mironet.cz/detailPage.asp?DPG=42248, ma DVI, 16ms a cena je slusna
    Sempron 2200+@2000MHz ; NF7-S ; 2x256MB AData 400@444 ; Inno3D FX5700 425/500@539/649

Standardní

Resil jste uz nekdo problematiku platna? Ja promitam na zed, ale se slusnou plochou je vysledek mnohem lepsi...

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Resil jste uz nekdo problematiku platna? Ja promitam na zed, ale se slusnou plochou je vysledek mnohem lepsi...
    Nie, ešte ju tu nikto neriešil
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...=platno#785018
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...=platno#785614
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...=platno#866052
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...=platno#867023
    ...atď

BTW: funkcia je tu zrejme pre srandu

Standardní

2peterm: To jsem SAMOZREJME cetl a precel jsem i cele to zahranicni forum, coz byla prace na cely den. Ale me jde o lokalni praxi v CR, to popsane je jen teorie (roleta z ikey a pod...) a me jde o to, jestli uz to nekdo zkousel.
    O moznosti klasickeho platna vim, ale mam prilis velkou uhlopricku, 3m*2m jsem nikde nesehnal....

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Dvoumetrové plátno na šířku se dá koupit v Řempu. Na délku ti hu uříznou kolik budeš chtít. Spíš mám problém sehnat ten glycerín...
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Standardní

Neco k promitacim povrchum - po nekolika experimentech se svym projektorem (Panasonic AE500, LCD, 1280x720) s ruznymi platny a povrchy jsem skoncil u obycejne matne bile, alternativni povrchy jsou mirne receno k prdu.
    Reflexni platna (reflexe > 1.0)
    + udajne pro vylepseni obrazu z projektoru se slabsi svitivosti nebo pro horsi svetelne podminky
    - z ruznych uhlu pohledu zpravidla ruzny odraz => ruzny jas, neprijmne
    - casto tzv. "hot spot" po cele vysce platna, (uzky odraz cocky), poloha odrazu se meni podle polohy pozorovani, velice neprijemne
    - nektera platna maji reflexi vytvorenou primichanim jakychsi sklenenych zrnek nebo co to je za sajrajt, pri bile plose to vypada jako tisice sviticich rozsypanych tecek, dost neprijemne
    Seda platna (tzv. High contrast gray)
    + udajne pro zlepseni podani cerne u LCD projektoru
    - vysledkem sice ztmaveni cerne, ale taky ztmaveni celeho zbytku barveneho spektra, v podtstate totez, jako byste zeslabili lampu v projektoru, zbytecne
    Matna bila platna (reflexe <= 1.0)
    + neutralni podani barev v celem spektru
    + nezavislost uhlu pohledu na platno
    + homogenni obraz po cele plose

Nejlepsi, co muzete pro projekci udelat, je poradne zatemnit a promitat v mistnosti, kde pri projekci vznikaji minimalni zpetne odrazy od bilych sten, nabytku, pricek apod. zpet do platna. Zpetne odrazy zmensuji kontrast tim, ze vlastne "prisvetluji" bile platno, cimz spolehlive likviduji podani cerne barvy. Idealni by bylo pouze bile platno, zbytek promitaci mistnosti tmavy a matny, ale je jasne, ze v bytovych podminkach (bile steny apod.) se toho tezko da dosahnout. Dalsi pomerne dobra vec je oramovani promitaci plochy cernym ramem nebo vymaskovani cernymi zavesy. Obraz potom kupodivu vypada daleko lip, nez kdyz je jenom jakoby utopeny na okolni bile stene nebo platne. Tezko se to vysvetluje - mozna oko potrebuje nejakou referenci cerne kolem obrazu, ale kazdopadne to ma neco do sebe, doporucuju vyzkouset.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Matio
    Spíš mám problém sehnat ten glycerín...
    glycerín kúpiš v lekárni bez problému
    Intel Pentium D 2.66GHz 533 MHz FSB 2x1MB L2 Cache 2 x 1Gb/800MHz DDR2-Dual ASRock 4CoreDual-VSTA 1066FSB GeFORCE 6800 WD 250GB HDD SATA2 - MAXTOR 6Y 160GB 7200 rpm HABU-Razer PRECISION TOSHIBA DVD-ROM SD-R5112 - H2H - hack firmware EPSON GT-7000/Photo/USB Scanner LCD NEC MultiSync 1760NX BlackSilver AVerTV Box5 Live 1024x768 CANNON 350D + TAMRON AF 70-300mm F/4-5,6 + SOLIGOR 30DA- PANASONIC FZ-10 ( 12 X OPTICAL ZOOM-MOIS )

Standardní hmmm

omlouvam se za OT ale...
    Pánové pokud chcete fotit výsledky vaší projekce tak

nikdy nefoťte z ruky, každopádně foťák na něco položte
    pokud možno použijte i časovač, protože když máčkáte spoušť tak s foťákem stejnak hnete
    nefoťte nic co se hejbe, film zastavte...dlouhá expozice vždycky udělá svý

a druhá věc, řešili ste tu dřív nějakej uv filtr...tak pokud mě mé znalosti z optiky z gymplu neklamou tak sklo je dokonalý uv filtr, proto se taky za sklem NIKDY neopálíte

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání