Stránka 12 z 36 PrvníPrvní ... 2891011121314151622 ... PosledníPoslední
Výsledky 276 až 300 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

Citace Původně odeslal Xander
    Ahoj.

Popripade poradite slsuny TV tuner....

Dik za odpovedi.
    Ahoj ,

já používám Avermedia TV box , má i S-video a Composit vstup, a XGA 1024x768 výstup

Trochu je potřeba si pohrát s nastavením kontrastu a jasu, ale celkem to jde.
    Nemá teletext a pip, to má myslím live9 ,ale to mi neschází

Lada

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Xander
    Ahoj.

Mel bych dotaz. Kdyz bych chtel k tomu projektoru pripojit TV....
    Monitor neni se vstupem pro s-video a v Pc neni TV tuner. Pouze vstup VGA (analog a digital). Je mozny nejak napojit telku jinak nez koupi TV tuneru.

Popripade poradite slsuny TV tuner....

Dik za odpovedi.
    No ak ma tvoj TV scart in/out tak to tu poriadne presnor a najdes schemu kablu cez ktory sa da VGA prepojit zo SCART malo by to fucat nevyhodou je ze musis mat zapnuty TV

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Tak znova: toto nieje nákupná poradňa! Otázky "čo si mám kúpiť" riešte inde!
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

mám dotaz na umistěni temperovaneho skla. mam vybojku E40 a mezi fresnelem a tou vybojkou mam asi 20cm. Jako reflektor mam ohly plech, chci tam dat nějakou nerez misku. A někde uprostřed mam proti sobě 2x80 fany co profukují vzduch.
    Mám dát to sklo někde doprostřed at ty větraky foukaji vzduche před sklem i za sklem? nebo sklo dat blizko vybojky a foukat vzduch mezi sklem a fresnelem? To se zase to teplo bude držet u vybojky a dost se to hřad kolem ne? Poradte někdo něco rozumneho..

k promitaci ploše:
    Podle članku mi to připada že by stačila vymalovat stěna hodně bilou barvou.
    Jinak pokus s tím platnem a "uvařit" povrch na to platno
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Skúšali ste niekto štandardné projekčné plátna (take tie reflexné s povrchom z maličkých sklenených guličiek...)

Veď tieto veci sa vyrábajú a bežne predávajú už desiatky rokov (pred nástupom videokamier bežne ľudia doma mali kamery na 8mm film a premietačky).
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

to PeterM: Myslim, ze se dost mylis. Ty standardni platna co se vyrabeji uz desitky let a byly vetsinou urceny na promitani diapozitivu nejsou reflexni s povrchem z malickych sklenenych kulicek a uz vubec se nehodi k projekci z LCD projektoru. Jsou totiz vetsinou vybaveny povrchem s vyraznou strukturou a to zpusobuje zvyrazneni nechteneho, a totiz jeste vetsi zviditelneni struktury. A navic platna s povrchem se sklenenymi kulickami jsou vhodna spise k pouziti v prednaskovych salech, kde se spise uplatni jejich hlavni vlastnosti jako zisk a smerovani odrazeneho obrazu, nez v domacim prostredi, kde je vhodnejsi pouzit platna, na ktera se da divat z vetsich uhlu bez ztraty kvality.

to PCborec: Radil bych ti chladit primarne prostor mezi sklem a vybojkou. ........... P.S.: Tak co, DOBRY ?

Standardní

Vetsinou se to chladi tak, ze jednim vetrakem tlacis vzduch do prostoru mezi sklem a fresnelkou, v prepazce se sklem jsou dole diry/dira a v komore u lampy se to druhym vetrakem taha ven.

Jinak nevite, jestli existuji sklenene fresnelky? Ty plastove se preci jen trosku krouti (sice treba o 0,2mm, ale stejne....) a to proste musi mit vliv na vyslednou ostrost.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Jinak nevite, jestli existuji sklenene fresnelky? Ty plastove se preci jen trosku krouti (sice treba o 0,2mm, ale stejne....) a to proste musi mit vliv na vyslednou ostrost.
    myslím že ak ich vložím do poriadného rámu tak sa to neskrúti napríklad z hliníkového profilu.

Standardní

Nevíte někdo jestli ty 395 mm jednotlivé fresnelky jsou z obou stran hladké ? Je mi jasné , že ty kružnice tam z jedné strany vylisovány musí být, ale jestli je to nějak povrchově upraveno, překryto. Mají snad jen tloušťku 2mm.

Lada

Standardní

PeterM: K plátnu: Já mám cca. 30 pláten které jsem získal spolu s meotary. Jsou to výrobky Textilního podniku Červený Kostelec, typy Normal. Tj. tyčka nahoře, tyčka dole a smotávací plátno. Mám i 3 kousky s elektrickým posuvem.
    Vybral jsem si na zeď plátno rozměru 200*150cm a je to rozhodně MNOHEM LEPŠÍ než jakákoliv bílá zeď , jen jsem musel trošku rozostřit (opravdu mírně) obraz, jelikož je "vše lépe vidět" a byl víc patrný i pixel rastr. Ale to IMHO není rušivý element, spíš důsledek lepší odrazivosti.
    btw: jedno plátno má ode mně i uživatel crowley01, tak nechť i on poskytne své zkušenosti...
    EDIT: promítáno 15" Benq, aby někdo nemyslel, že se to vztahuje k PSone
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Citace Původně odeslal TREND

myslím že ak ich vložím do poriadného rámu tak sa to neskrúti napríklad z hliníkového profilu.

To je jasne, jenze treba u fresnelek z izotecu je problem, ze jak jsou male, tak jakykoliv ram okolo = dalsi zmenseni obrazu na dvou stranach a to je je uz proste moc. Jiste na filmy nevadi, ale zase proc mit projektor jen na filmy, zvlast kdyz muze mit tak pekny obraz.

U velkych fresnelek by samozrejme nebylo co resit...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ram ti moc nepomuze, plast se ti stejne teplem deformuje. Jenze na sklo si priprav hodne moc $, jen malinka sklenena fresnelka do laborky pro laser stoji tisice a ty chces sklenenou fresnelku 15 - 17" .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal TREND

To je jasne, jenze treba u fresnelek z izotecu je problem, ze jak jsou male, tak jakykoliv ram okolo = dalsi zmenseni obrazu na dvou stranach a to je je uz proste moc. Jiste na filmy nevadi, ale zase proc mit projektor jen na filmy, zvlast kdyz muze mit tak pekny obraz.

U velkych fresnelek by samozrejme nebylo co resit...
    No nemyslím z izoteku je síce na šírku mala, ale na výšku je dosť veľká takže keď ju dáš do rámu tak aby rám nezakryl ani 0,1mm z bokov frešnelky, hore a dolu ju pevne prichytíš nemala by sa ohýbať Len neviem či teplom náhodou nepracuje aby nepukla napríklad pri výpadku elektriky keď sa nebude chladiť, ale myslím že to nás bude všetkých trápiť

Standardní

Existuje nějaký program,kterým se dá zmenšit vertikální rozměr obrazu na monitoru ( když to neumožní sám monitor)? Aby se dala přizpůsobit velikost obrazu lcd na menší fresnelku.

Standardní

Citace Původně odeslal tomu
    Existuje nějaký program,kterým se dá zmenšit vertikální rozměr obrazu na monitoru ( když to neumožní sám monitor)? Aby se dala přizpůsobit velikost obrazu lcd na menší fresnelku.
    přes power strip mi to na moji 17ce AOC šlo, jeden krok mi tam jde, asi 2mm z každe strany, když dam vic tak se mi to už automaticky roztahne velikost obrazu. Ale když to zmenšim softwarově tak neni text krasně ostry jako předtím.
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ram ti moc nepomuze, plast se ti stejne teplem deformuje. Jenze na sklo si priprav hodne moc $, jen malinka sklenena fresnelka do laborky pro laser stoji tisice a ty chces sklenenou fresnelku 15 - 17" .
    Co kdybych kazdou fresnelku pevne uzavrel mezi 2 sklenene desky? Ty budou jednak branit deformaci a jednak by i mohly odvadet teplo od toho plastu ne? Kolik svetla tim ztratim?

Standardní

To zni jako dobry napad, ale buhvi co to udela se svetlem. Imho to ztrati dost + nejake odlesky. Jinak chlazeni se nebojim, pouzivam komuru s ir/iv filtrem, a budu tam mit 2 12cm vetraky, ktere to pekne protahnou..

Standardní

To zni jako dobry napad, ale buhvi co to udela se svetlem. Imho to ztrati dost + nejake odlesky. Jinak chlazeni se nebojim, pouzivam komuru s ir/iv filtrem, a budu tam mit 2 12cm vetraky, ktere to pekne protahnou..
    Navic me napadlo, ze pri uzavreni fresnelky mezi skla. Dale jen fresnel-sendvic se taky zabrani tomu usazovani prachu v drazkach fresnelky.

Standardní

Fresnelky uzavrene mezi skla mam v tom mem 5" psone projektoru. Pouzite fresnelky z dioptry jsou tenke a bez vlozeni mezi skla se deformovaly. Takze v ceste svetlu jsou navic dve sklenene desky.
    Zadnou vyraznou ztratu svetelneho toku jsem nepozoroval. Pro 15" lcd kde je fresnel pred a za lcd by tam musely bejt ctyri. Je otazka jestli deformace 1 fresnelky mezi svetlem a lcd ma vliv na vysledny obraz.
    Na obraz ma vliv podle mne jen 2 fresnel co je mezi lcd a objektivem.
    J.

Standardní

Citace Původně odeslal jimxx
    Na obraz ma vliv podle mne jen 2 fresnel co je mezi lcd a objektivem.
    J.
    To se samozřejmě pleteš, je to čočka
    Zhoršilo by to rovnoměrnost a celkovou kvalitu prosvícení. Stačí sv. zdroj jen umístit mimo její ohnisko a je to dost znát

Imho ta deformace fresnelek je důsledkem špatného chlazení, nic takového např. já nepozoruju. Ani v OHP není fresnel nijek sevřen. Kdo z toho má strach, tak ať raději přidá větroně a bude
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní fresnel

zaujímavé je či by sa ta frešnelka-sendvič nerosoila

Standardní

prochazel jsem diy forum a trochu patral po tom, jak docilit za co nejmensi penize co nejlepsiho vysledku.

15" LCD
    v LumenLab doporucujou fresnely 319x252.4mm za 34$=765kc a nejaky objektiv (slaba kvalita) k tomu fl320mm za 30$=675,
    https://secure.lumenlab.com/shop/group.php?id=2

celkem tedy 1440kc - vleze se cele 15" LCD

izzotek nabizi 310x310mm za 24E=720kc, objektiv fl310-360mm, prumer 68mm za 52E=1560
    http://www.izzotek.com/fresnels.htm
    http://www.izzotek.com/objectifs.htm

celkem tedy 2280kc s vario objektivem a 1680kc s obektivem s pevnou ohniskovou vzdalenosti, z kazdeho kraje chybi 2mm obrazu.

17"lcd v LL fresnely 431x406mm fl790mm nebo fl220mm jedna fresnelka stoji 25$=526kc
    "profi" objektiv, ktery k tomu doporucujou ma prumer 100mm a fl450-500mm stoji 200$=4500kc
    https://secure.lumenlab.com/shop/group.php?id=3

celkem tedy 5552kc s objektivem.

3Dlense nabizi 395x395mm za 28.6$-22.6$ tedy 643-508kc za kus podle mnozstvi.
    http://www.3dlens.com/enter.html?tar...snel_Lens.html

celkem tedy 1286kc za 2 cocky bez objektivu.

Me zajima predevsim stavba 17" projektoru, takze tady prikladam nejake linky jak by to mohlo dopadnout. jsou tam popsany i problemy spojene s optikou.

17"LCD, fresnely 395x395mm fl330mm, objektiv fl=450mm, 130mm prumer!!!
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...=&pagenumber=1

tady si 17" autor vychvaluje, doporucuje 3m 9800 ohp triplet
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...052&highlight=

17", fresnely 15x15" (asi 395x395mm) objektiv prumer 100mm, fl300mm
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...611&highlight=

dalsi zajimavy projekt se 17", skoda ze to jeste neni hotove....
    http://www.diyaudio.com/forums/showt...807&highlight=

muj koncept:

17"lcd (podle financi) treba http://www.levi.cz/clanek.php?kod=DAY0312B nebo http://www.levi.cz/clanek.php?kod=DAJ2180
    fresnely 395x395 http://www.3dlens.com/enter.html?tar...snel_Lens.html
    lampu HQI-T250W/D, E40, 5300K se starterem a tlumivkou do 1700kc
    zrcadlo za vybojkou pouziju bud nerezovou naberacku, nebo jestli sezenu neco lepsiho, stejne levneho.

http://www.diyaudio.com/forums/attac...amp=1077810549
    http://www.diyaudio.com/forums/attac...amp=1081200398

tohle je asi nejefektivnejsi reseni, ale pekne drahe, navic se takoveto reflektory delaji jen pro male a drahe vybojky, stejne jako se davaji do komercnich projektoru.
    http://www.diyaudio.com/forums/attac...amp=1077810660

cocku, ktera se dava pred vybojku - kondenzer nekupuju, doporucuje se pro 7" a mensi lcd.

vypocet obektivu ze dvou cocek, a velikosti obrazu:
    http://home.arcor.de/seb.m//ls/Neuer%20Ordner%20(5)/DIY-Berechnungen.htm
    http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu...riplan.html#c1

pro moje rozmery to vychazi takto:
    vzdalenost mezi objektivem a platnem = 2.2m, 17"lcd, 330fl fresnelu
    objektiv uhlopricka horiz.veikost
    fl280mm 296cm 236cm
    fl300mm 273cm 218cm
    fl320mm 253cm 202cm

jako objektiv pouziju doublet made in home. aby byly ostre rohy obrazu, mel by mit obektiv na strane fresnelu stejny radius jako fresnel, co je v mem pripade 330mm.

koncem mesice budu obednavat od 3dlense, tak jestli nekdo chcete vetsi fresnely, muzete se pridat. zatim nas je 7, postovne vyjde levneji. multis@post.cz

tesim se na pripominky. David

Standardní

Tak jsem dneska poprve zazehnul projektor (predtim jsem 2x vyhodil pojistky - kondenzator co se muze davat to nejak nezvlad, tak jsem to pustil bez nej). Parada, obraz ostry jako britva, z cumeni do lampy jsem malem oslepl. Takze jeste dodet chlazeni a jedeme.

Jinak tlumivka slabe vrci, da se tim neco delat?

Standardní

Tak jsem dneska poprve zazehnul projektor (predtim jsem 2x vyhodil pojistky - kondenzator co se muze davat to nejak nezvlad, tak jsem to pustil bez nej). Parada, obraz ostry jako britva, z cumeni do lampy jsem malem oslepl. Takze jeste dodet chlazeni a jedeme.

Ahoj.
    Muzes poslat nejake foto?? Ty pouzivas toho Samsunga LCD??

Standardní

kvalitne vyrobena tlumivka nesmi vrcet!! delaji to nedokonale stahnute plechy tlumivky, ktere rezonuji. nektere tlumivky se dokonce impregnuji lakem (cele vinuti i plechy se namoci do laku a potom se lak vypali, vytvrdi v peci).
    jestli jdou nejak mechanicky stahnout plehy, coz pochybuju, tak by to mohlo pomoct. jinak pomuze ji jen odhlucnit tim, ze se z casti zabali do nejake vaty, nebo neceho takoveho. pozor na to, aby se tlumivka nezakryla moc a potom se neprehrivala. pomohlo by ji umistit nekde k ventilatoru, aby se vice chladila.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání