Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Ztrata dat - HELP!

Standardní Ztrata dat - HELP!

Nejedna se zrejme o vadu disku, ale snad mi tu bude nekdo schopny dat radu.

Moje rozhaseny Win98 se mi cas od casu zaseknou a nepomuze nic nez hw reset. Prave jsem to udelal, ale po restartu mi zmizela vetsina partitions na mym IBM180GXP, na kterej to zrovna v okamziku toho zaseknuti pristupovalo ...

Vsechna data v h... pryc. Stovka filmu pryc ... Jina data pryc ... Mam nejakou nadeji? Jak? Win98 k tomu prostoru kde to bylo vubec neumoznuji pristup a Partition Magic 8 zobrazuje vetsinu disku (co byla soucast Extended Partition o kapacite 160GB) jako unallocated.

Mam sanci se k tem datum jeste nejak dostat? Nejakym programkem Jak muzu postupovat? Asi bych nemel zakladat novou partition a formatovat to, ne?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní Re: Ztrata dat - HELP!

Citace Původně odeslal Diabolique

Moje rozhaseny Win98 se mi cas od casu zaseknou a nepomuze nic nez hw reset. Prave jsem to udelal, ale po restartu mi zmizela vetsina partitions na mym IBM180GXP, na kterej to zrovna v okamziku toho zaseknuti pristupovalo ...

Vsechna data v h... pryc. Stovka filmu pryc ... Jina data pryc ... Mam nejakou nadeji? Jak? Win98 k tomu prostoru kde to bylo vubec neumoznuji pristup a Partition Magic 8 zobrazuje vetsinu disku (co byla soucast Extended Partition o kapacite 160GB) jako unallocated.

Mam sanci se k tem datum jeste nejak dostat? Nejakym programkem Jak muzu postupovat? Asi bych nemel zakladat novou partition a formatovat to, ne?
    Me se zrovna nedavno hodila kombinace Drive Rescue 1.9 + Easy Recovery Pro + GetDataBack for FAT 1.5 (k plny funkcnosti si stahni klic )

Touto cestou jsem zachranil 100 % dat z cehoz bylo tak 80 % jeste pouzitelnejch...

Treba z mp3 zachranenejch pomoci DR 1.9 byly opravdu zajimave mixy...

Po zachrane jsem udelal 2x low level format a novou fat partition magicem a jen tak jsem zkusil jestli na tom hdd neco najdu. (Zduraznuji, ze puvodni fatka byla znicena.) A nasel !

Sice to byl oser, ale Easy recovery dokazal zindexovat vetsinu dat...

Pristi hdd kupuju z bazaru...
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

alebo skus nieco ako restoration .. tiez fajn vecicka alebo uz mieneny drive rescue ktory dokaze aj cele particie
    MadCap
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

jj, těch programů na záchranu dat je povícero, já osobně doporučuju GetDataBack, co tak slýchám taxem ještě neslyšel o jediném problému s ním...
    hlavně s tim diskem do tý doby nic nedělej

Standardní

To je mi jasny )
    Ale verim, ze kdyz je to prazdna extended partition bez logickejch disku, netroufne si na to zadnej program sahat sam )

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    jj, těch programů na záchranu dat je povícero, já osobně doporučuju GetDataBack, co tak slýchám taxem ještě neslyšel o jediném problému s ním...
    hlavně s tim diskem do tý doby nic nedělej
    Souhlasím s GetDataBack, taky mě už jednou zachránil, ale hlavně já jsem s ním už zachránil několika kolegům data a vždycky to klaplo bez potíží. Je verze pro Fat i NTFS
    Práce není žena, sama se neudělá...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD
    notebook: HP OmniBook 6000 700MHz, 256MB, 20GB, Ati Mobility 8MB

Standardní

Uz jsem to GetDataBack vyzkousel - dve hodiny to analyzovalo a pak se to bloklo - bohuzelů jsou moje Win98 v takovym dezolatnim stavu, ze je budu muset reinstalovat prece jenom jeste pred tim, nez se pokusim naostro zachranit ta data ...

Bohuzel jsem si rekl - OK, nainstaluju si Win98 nove na nejakej jinej HD - Seagate 80 - ale je to plny filmu a MP3, takze jsem zkusil PM8 vytvorit na zacatku toho disku misto a data presunout ... samozrejme se to v pulce presunu opet zablokovalo, takze jsem prisel o data i na tomhle disku (((((((((((

Takze ted asi preinstaluju moje puvodni Win98 a budu doufat, ze GetDataBack mi zachrani nejaka data na obou discich ...

Vliv
    292

Standardní

Uz jsem to GetDataBack vyzkousel - dve hodiny to analyzovalo a pak se to bloklo - bohuzelů jsou moje Win98 v takovym dezolatnim stavu, ze je budu muset reinstalovat prece jenom jeste pred tim, nez se pokusim naostro zachranit ta data ...

Bohuzel jsem si rekl - OK, nainstaluju si Win98 nove na nejakej jinej HD - Seagate 80 - ale je to plny filmu a MP3, takze jsem zkusil PM8 vytvorit na zacatku toho disku misto a data presunout ... samozrejme se to v pulce presunu opet zablokovalo, takze jsem prisel o data i na tomhle disku (((((((((((

Takze ted asi preinstaluju moje puvodni Win98 a budu doufat, ze GetDataBack mi zachrani nejaka data na obou discich ...
    To si delas prcu, ne ? No jo - koukam ze postupujes presne dle Murphyho zakonu o naplanovane poruchovosti soucastek. Jinak tu 80 jsi prece vubec nemusel rozdelovat, staci ten system pote proste smaznout a je to...

Standardní

Hmmm ... ja to chtel instalovat na HD o velikosti pod 2G ... a nejak mi to neslo, protoze klasickej DOS ten HD vubec nevidel ...

Standardní

Tak vypada to, ze z toho znicenyho Seagate nejaka data zachranena budou ... pomoci toho GDB ...

Jinak se mi kously i ty nove instalovany Win98, tak jsem si rekl, ze by to mohlo byt tou teplotou procesoru - 80 stupnu na Duronovi 1300 ... tak jsem ho premazl nejakou pastou a ten vetrak na nej pritiskl jeste jednou a hned je z toho 55 stupnu ) Snad to bude spolehlivejsi (sakra vzdy slibujou, ze do 90 stupnu to fungovat bude, ne )

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Dawe

Me se zrovna nedavno hodila kombinace Drive Rescue 1.9 + Easy Recovery Pro + GetDataBack for FAT 1.5 (k plny funkcnosti si stahni klic )

Touto cestou jsem zachranil 100 % dat z cehoz bylo tak 80 % jeste pouzitelnejch...

Treba z mp3 zachranenejch pomoci DR 1.9 byly opravdu zajimave mixy...

Po zachrane jsem udelal 2x low level format a novou fat partition magicem a jen tak jsem zkusil jestli na tom hdd neco najdu. (Zduraznuji, ze puvodni fatka byla znicena.) A nasel !

Sice to byl oser, ale Easy recovery dokazal zindexovat vetsinu dat...

Pristi hdd kupuju z bazaru...
    Nechci rejpat, ale "Low level format" si 100% neudělal, protože to pokud vim u novejch disků NEJDE...

Standardní

Keby si urobil "write zeros" v diagnostickom programe, tak z toho disku uz nezachranis ani byte dat. Tak isto keby format testoval kazdy sektor zapisom.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Keby si urobil "write zeros" v diagnostickom programe, tak z toho disku uz nezachranis ani byte dat. Tak isto keby format testoval kazdy sektor zapisom.
    2Rhapsody - mas pravdu, dneska je obdoba low level formatu Write zeros... A to jsem prave pouzil. Jinak mam pocit, ze jsem zrovna nedavno videl na servisni diskete od Seageatu low level... Ja ji tam vrazim a pak dam vedet...

2Rainbow - Prave ze jsem udelal write zeros, presto se mi podarilo data zindexovat (lokalizovat) !!! A to je mi ta zahada...

Standardní

prave jsem prisel take o dve svoje fat paritiony. prisel jsem o ne tak, ye jsem mazal dval linuxovy partitiony, ani nevim jak k tomu dolso) ale tem me zajima, jestli pro zachranu dat potrebuju nejaky volny misto na disku nebo staci to co zmizelo.

Standardní

Citace Původně odeslal Snippet
    prave jsem prisel take o dve svoje fat paritiony. prisel jsem o ne tak, ye jsem mazal dval linuxovy partitiony, ani nevim jak k tomu dolso) ale tem me zajima, jestli pro zachranu dat potrebuju nejaky volny misto na disku nebo staci to co zmizelo.
    pro záchranu dat je nejvíc vhodný další disk...

Standardní

Tak vypada to, ze z toho znicenyho Seagate nejaka data zachranena budou ... pomoci toho GDB ...

Jinak se mi kously i ty nove instalovany Win98, tak jsem si rekl, ze by to mohlo byt tou teplotou procesoru - 80 stupnu na Duronovi 1300 ... tak jsem ho premazl nejakou pastou a ten vetrak na nej pritiskl jeste jednou a hned je z toho 55 stupnu ) Snad to bude spolehlivejsi (sakra vzdy slibujou, ze do 90 stupnu to fungovat bude, ne )
    Pokud jsi měl na Duronovi 80 st, znamená to, že tam klidně mohlo být i přes 100 st, protože nikdy nevěř teplotě měřené z externího čidla, rozdíl může být i přes 25 stupňů!
    Práce není žena, sama se neudělá...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD
    notebook: HP OmniBook 6000 700MHz, 256MB, 20GB, Ati Mobility 8MB

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    Citace Původně odeslal Snippet
    pro záchranu dat je nejvíc vhodný další disk...
    Presne to jsem poznal ... takze zatim to GetDataBack nehodnotim ... potrebuju misto, vice mista!!! )
    musim nekam tech 80 GB nacpat ... bracha chce seagate 120, tak mu ho koupim, pouziju k zachrane a az pak mu ho privezu ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Recovery - ztráta dat
    Založil xyxao v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 22.03.2005, 23:38
  2. Ztráta dat na DVD-RAM!!!
    Založil KaJaN v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 16:22
  3. Seagate 160GB -> opetovna ztrata dat
    Založil Lisak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 14