Dobrý den,
(pozadí) mám problém s mojím vetrakem CPU, asi jsem se spálil svou tepelnou pojistku nebo něco, když jsem použil notebook 1 týden pouze s pasivním chlazenim, protože jsem čekal na nový ventilátor, vyměnil jsem ho, to funguje, ale jen jako 2 minuty, někdy i celý den , je to naprosto nepředvídatelné, ale nakonec se vzdy zastavi, a jediná věc, která pomůže je restart.
(otázka) Takže bych připojit můj ventilátor do USB napájení, je to 5V, stejně jako potřebuje ventilátor.
1) ale ventilátor má černý, červený, žlutý kabel, proč 3 kabely? Musím jen +5 V a zem, tak který z nich to je? Tusim ze snad zluty by mohl byt regulator otacek?
2) Otazka, zda se můj notebook spustí bez připojeného ventilátoru? Vzhledem k tomu, ventilátor bude napojen vlastně z USB, že notebook nebude vědět. Nebo jak se simulat připojený ventilátor? (mam navrh nize viz 3)
3) Samotne zapojeni, zde je nejblíže USB http://postimg.org/image/ir91mh2rd/ tak který pin je 5V a který z nich je zeme? Řekněme, že se bavme zleva doprava. Do zakladovky bych zapojil pouze ten (zlutej?) kablik s tim merenim otacek, takze by ntb si myslel, ze vetrak bezi, coz taky pobeziTim by nehlasil fan error.
Děkuji za pomoc!
Dom