Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: 11/13 Externi box pro pripojeni vice disku - alternativy

Standardní 11/13 Externi box pro pripojeni vice disku - alternativy

Ahoj,
    zacina mi dochazet misto na discich. Resim dilema, zda dokoupit dalsi 2-3TB disk(y) nebo prodat moje 1.5 TB a koupit vetsi disky. Cenou vs kapacitou vychazi levneji dokoupit 1-2 "mensi disky" o kapacite 2nebo 3TB, 4 TB uz nevychazi tak vyhodne.

Podotknu, ze doted mam disky v desktopu, ale ten zapinam sporadicky. Vetsinu casu jsem na ntb, proto premyslim spise o externim boxu pro vice disku nejlepe s vypinacem napajeni pro kazdy disk zvlast.

Libi se mi tento box pro 4x 3.5" disky
    http://www.czc.cz/raidsonic-icy-box-...117125/produkt

Ale cena je dost vysoka.

Existuje nejaka alternativa pripadne jine reseni?

Diky za rady
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Standardní Re: 11/13 Externi box pro pripojeni vice disku - alternativy

Mám podobný problém, ale na úrovni trochu dost starsího zarízení. Moje disky jsou vsechny jeste PATA, 2 identické à 120 G na data s backupem + 1x 80 G na systém & prírucní bordel. Jeví se mi jako nejlepsí resení prídavná karta, na niz múzu hodit dalsí az 4 disky. Ty púvodní zvetsovat jsem zavrhnul mj. z dúvodú zabezpecení dat (i soukromé sféry), protoze z tohodle hlediska nevidím jako optimální mít vsechno pohromade na jednom disku. Vidím spís systém, jak se drív praktikoval s disketama: Jedna (A: ) na systém a k ní se do B: soupaly podle potreby diskety s daty, jez mel clovek usporádané podle témat. Akorát dnes by to nebyly diskety, ale HDcka a pripínal bych je k té prídavné karte. Jen mám zatím problém, ze nenacházím moznost je na téhle karte snadno vypínat v klidu podle principú energetisckého managementu, jak je na základovce a kdyz je nechám bezet trvale, na 1. míste protestuje zdroj; ten jednak silnejsím nahradit nemúzu, druhak jde i o to to uchladit a v neposlední rade se to projeví pri mém mnohahodinovém kazdodenním provozu i na úctu za eletriku.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

rekl bych ze levnejs jak mas v odkazu to stejne nekoupis. takze bud externi krabicka a nebo soupnout disky do PC a to jeste vic podvoltovat aby si mel malou spotrebu
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Vliv
    284

Citace Původně odeslal Voky Zobrazit příspěvek
    jeste vic podvoltovat
    jak jeste víc a jak vúbec? Zatím nijak podvoltováno nemám, ani jsem jeste nikdy neslysel o tom, ze by to nejakým schúdným zpúsobem slo
    Naposledy upravil Mikus; 22.11.2013 v 23:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

treba ja mam i5 2500k 3,3ghz @ 4ghz a mam nizsi napeti o cca 0,12V nez bylo na defaultu. proste das nizsi napeti cpu a budes testovat zda to je stabilni nebo ne. nejlip stejne vyjde nejaka hotova krabicka ktera umi raid 5 a je to. pokud nejsi bastlir jako marty ketry si to udela doma cely sam
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Vliv
    284

Aha, ty myslís procesor. Kdyz mluvíme o diskách, tak jsem myslel, ze podvoltovávás ty, tak mi to bylo divný . Ale ani procák podvoltovat nemúzu, napetí je pevne nastavené, nedá se menit. Krom toho, ta CPU si nikdy nevezme víc nez 17 W, takze by z toho ani zádný masivní zisk nekoukal.

A rád bych resení, jez múzu vyrídit tady od stolu se zásobou materiálu, co mám. Obycejných RAID karet i normálních IDE na 4 disky mám nekolik, o ten RAID-modus ani zájem nemám. Co nemám a hledám je práve moznost, jak zabránit, aby mi ty disky táhly trvale svúj výkon ze ze zdroje, kdyz s nima komunikuju tak nejvýs 5% casu, co mi bezí komp.
    .
    .

No me prijde dost draha skrinka pro 4 disky za 2800Kc ( uz nyni po slavne CNB akci). Zajimalo by me, zda by slo udelat doma neco podobneho za minimalni cenu. Treba z jednoho boxu- mam tu evolve usb 3.0 http://www.czc.cz/evolveo-fastbox-us...59571=sUSB+3.0
    , udelat nejake rozdvojky pro dalsi min 2 hdd. Co v podstate potrebuju neni skrin, ale technicke pripojeni minimalne dvou disku USB 3.0 + napajeni k jednomu adapteru.

Podvoltovanim pc si nepomuzu. Disky uz nechci mit v pc, protoze ho zapinam vyjimecne. Disky chci pripojovat k ntb.
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

tak jeste levnejsi je toto a dej si ty disky do krabice od bot a mas to co nejlevnejsi a pripojis k tomu jakykoliv disk. je u toho zdroj tak muzes dat nejaky redukce a napajet ty svy disky jednim adapterem pokud mas 3,5 disky

http://www.alza.cz/redukce-usb2-0-na...ta-d118670.htm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 2,5" externí disk cca.250GB a více (či poradíte? :) )
    Založil berraneck v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 12.12.2008, 09:53
  2. Pripojeni disku k DVD
    Založil walktallXX v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 25.08.2008, 14:49
  3. Netbox Brno pripojeni vice pocitacu
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.10.2006, 21:09
  4. pripojeni disku pres usb