Zdravim místní GURU. Jelikož přestávám být ohromen a začínám být zklamán z výkonu mé sestavy po nákupu několika posledních her tak se na Vás obracim s otázkou jakým směrem se pustit. (důvodem je ARMA III a BF 4 + 3)

Současnou sestavu mám v tomto case: http://www.dailymotion.com/video/xaz...?search_algo=2

Komponenty jsou:
ZD: OEM od HP ( IPIEL LA)
CPU: Q8200 2,33 ghz
GK: GTX 650 Ti
RAM: 6 GB ram - 2x 1gb samsung 2gb kingston 2gb a-data - frekvence nemam - jestli je to důležité tak doplnim, nedaří se mě přečíst štítky tak je musim vyndat.
HDD: 1TB WDC + 0,5TB WDC SATA
Zdroj Corsair CX 600
2x 23" LCD přes DVI

Určení: PC mam na práci, kde nároky na HW jsou absolutně minimální, to znamená zaměřit se na hry a to v rozlišení 1920x1080.
Před půl rokem jsem kupoval GTX 650 Ti kvůli BF 3, kterou jsem měnil za GT 130 - přínosem to pro mě nebylo jelikož jsem upgradoval na win 8 a s tim má na mé sestavě BF3 problém - neřešil jsem to s tím že si počkám na jinou gamesu, pořídil jsem ARMU III a chystám se na BF 4 kde v současné betě je výkon žalostný - možná to do vydání vychytaj a třeba se dočkám lepší podívané než 15-30 fps na low. Ale moc tomu nevěřim protože s armnou to dopadlo uplně stejně kde v SP mám 50 FPS na high a v MP 15 na low.

Hádám že limitem mé sestavy je především CPU a rád bych se zeptal na vaše názory na nejlepší možnou cestu kudy se vydat.

Jsem ochoten investovat max 15k s daní buď do nové sestavy kterou doplním současným materiálem nebo do upgradu stávající. (čim méně tim lépe)

Myslím si, že by stačila nová deska s novým CPU do ní, ale rád bych se vyvaroval budoucím problémům - Case si myslím že účel plní dobře, ale nechám se poučit, jeho možným limitem jsou rozměry tak bych rád uvítal radu - mechanika mě stačí jedna, HDD mám v současnosti 2x a trochu koketuji s SSD diskem pro který by prostor už nebyl, tedy ne v místě tomu určeném, mohl bych jej přesunout max do prostoru pod DVD.

Na dizajnu nijak zvláš't neujíždim, jak co uvnitř vypadá je mě celkem jedno, od sestavy nečekám rekordní takty, ale rád bych možnost k OC měl - současná deska mě to neumožňuje.

Současným deskám a procesorům pod kůži nevidim tak bych rád ve stručnosti výhody, nebránim se ničemu ale o AMD nevim vůbec nic - volil bych mezi i5 a i7 ale těch generací je na mě nějak moc myslel jsem že i7 je jasnou volbou ale co jsem si četl různě sestavené pc tak ke hrám doporučují i5 - nevim jestli je tam nějaký významný rozdíl ve výkonu nebo ceně.