Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Switch min. 8xGbit, řiditelný, VLAN, QoS,...

Question Switch min. 8xGbit, řiditelný, VLAN, QoS,...

Ahoj,

nastal nejvyšší čas překopat to hnízdo co mám ve sklepě a chci investovat do nějakého lepšího switche, už s výhledem přesunu do větších prostor, tak s nějakou rezervou.
    • 8 Gbit portů je minimum, zatím to vystačí, ale už nebudu mít rezervu, tak raději víc
    • management, optimálně sériová konzole s CLI, ale přinejhorším bych zkousl jen přes prohlížeč
    • určitě využiju 10kB Jumbo, QoS, VLANs, Teaming,...
    • pasivní chlazení!

Nějaké pokročilejší věci zatím neznám, tak neumím říct co by mě tam ev. mohlo chybět. Pojede tam několik kamer, 2 servery, 2 pracovní stanice, nějaké ty notebooky, PC, pár mikrotiků jako AP,.. Teoreticky v nových prostorách bych možná zvažoval páteřní spoj k serverům táhnout optikou, ale poud nebudou SFP porty, dá se to řešit převodníkem.
    V tomto segmentu se příliš neorientuju, tak nevím na co všechno se koukat, nebo kde hledat recenze a srovnání.
    Na druhou stranu do toho nechci investovat hodně. Optimum kolem +-3.000, ale výjmečně jsem ochoten pustil něco navíc.

HP 1810-8G v2 většinou všude zmiňují jen jako the-best volbu, "doživotní" záruka zní taky dobře, ale co jsem narazil na dvě povídání tady a tady, tak mě to dost odradilo. Navíc v základních parametrech (8portů, Web-management) jsem na hranici kompromisu, takže bych musel možná později kupovat něco většího. Regulérní recenzi se srovnáním jsem nenašel.

TP-LINK TL-SG3216 vypadá papírově moc krásně, navíc za slušnou cenu. Mám ale jaksi TP-Link zaškatulkovaný jako výrobce end-user mýdlových krabiček s nevalnou kvalitou... (možná jim křivdím)

...dál už moc nevím, narazil jsem ještě na Netgear ProSafe GS716T, ale tam se mi už zase vůbec nelíbí cena - resp. nedokážu posoudit nakolik je oprávněná např. proti TP-Linku.
    Podobně drahý HP V1910-16G má sice konzolu i CLI, navíc 4 SFP, ale zase větrák...

Prosím poraďte do čeho jít, uvítám další nasměrování, nebo argumenty +/- pro výběr něčeho konkrétního..
    Naposledy upravil Aigor; 23.10.2013 v 14:56.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní Re: Switch min. 8xGbit, řiditelný, VLAN, QoS,...

To HPcko mi doma bezelo pres pul roku a nemel jsem s nim vetsich problemu. Mozna je to dany tim, ze je to v2 vs. to "review", ktere je zrejme na puvodni 1810.
    Umi vsechno co jsi chtel, mimo seriove konzole a 10K jumbo frame (umi 9K) a jeste par blbosti navic.
    Za 2k bez dane mi prijde v pohode.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní Re: Switch min. 8xGbit, řiditelný, VLAN, QoS,...

Jo, je to mozne, ale jak pisu - je to na doraz u pozadovanych parametru. Od vcerejska procitam ty TP-Linky a cim dal vic uvazuju jeste nad TL-SG3210. Ma sice taky "jen" 8+2 porty, ale SFP, konzolu, CLI a co si tak procitam manualy, vypada celkem schopne. Navic o chlup levnejsi nez to HP. Pokud v tom neni nejaky zasadni fix (chybejici podpora IPv6 me zatim netrapi), sel bych do nej. Zaruka 5 let je tak akorat na moralni zivotnost, takze tam to taky nema smysl moc resit.
    Jen nejak nemuzu dopatrat spotrebu. TP-Link podle vseho neumi vypinat porty.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MediaTomb do vice VLAN
    Založil Lukas L. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 04.12.2012, 16:19
  2. GbE switch
    Založil Behemot v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 26.08.2011, 18:44
  3. [8/11] Externi sitova karta s VLAN
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 03.08.2011, 15:53
  4. UTP a velká vzdálenost (switch <-> switch)
    Založil kamil v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 30.07.2004, 09:34
  5. ROuter a vytvoření VLAN?
    Založil Kon v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.01.2004, 19:03

Pravidla přispívání