Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Židle/křeslo k pc do 4k

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Židle/křeslo k pc do 4k

Pomalu mi dochází trpělivost s tou parodií na židli, na které teď sedím, takže koukám po nějakým pořádným sezení. Na židli občas trávím celé dny, tudíž požadavky jsou maximální pohodlí, rozumná ergonomie a taky prodyšnost. Nechci kupovat nejlevnější šmejd, co se za půl roku rozpadne, ale čím míň za to dám, tím to bude lepší.

Zatím mi do oka padlo:
    http://www.sedia.cz/kancelarske-kres...07-prezident-/
    ...těžko říct jaká bude kvalita, ale vypadá dobře a cena je velice příznivá.

http://www.helap.cz/zidle-kancelarsk...barev/d-41175/
    ...o třídu výš, synchronní mechanismus, 3 roky záruka, ale tolik peněz už se mi moc utrácet nechce.

Je ta druhá židle opravdu o tolik lepší? Vyplatí se připlatit si za synchronní mechanismus? Nějaké další modely nad kterými bych měl uvažovat?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní Re: Židle/křeslo k pc do 4k

možná to bude mimo mísu, ale než se pro cokoli rozhodneš, pohlídej si výrobce a konstrukci. viz http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=76188

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

ja na zaklade toho threadu:
    http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...97cb98&start=0
    objednal OKLAHOMA PDH:
    http://www.kancelarskezidle.com/zidl...dhlavnikem.php

tak uvidime jaka bude, ale zidle kolem 1000-2000 nebrat, jednu tu mam a nic to nevydrzi a ergonomie zadna. asi by to chtelo daleko vic nez za tu Oklahomu, ale taky se mi do toho nechtelo tolik vrazet.
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Věk
    38
    Vliv
    312

Mmm ta OKLAHOMA vypadá fakt dobře, stát o tisíc míň, tak je to jasná volba . Je mi jasný, že kvalitní židle něco stojí a 4,2k není vůbec špatná cena, jen je těžké rozhodování, jestli tolik chci a můžu za židli dát .

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    272

Toho Prezidenta určitě nedoporučuju. Měl jsem to doma (akorát z Jysku) a totálka na prd konstrukce, za chvílu to nedrží vůbec při sobě, zlomily se mi područky a nakonec i kříž. Rovněž nedoporučuju ani tu Oklahomu, nejde tam nastavit bederní opěrka. Mluvil jsem s někým z http://www.m1.cz/ (což doporučuju pročíst, web hrozný ale infa celkem dost) a říkal, že to je nejhorší ergnomická židle kolem pěti tisíc vůbec.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Věk
    38
    Vliv
    312

Díky za varování, zůstává otázka z čeho teda vybírat/co vzít?

Věk
    37
    Vliv
    272

Sám to teď řeším a pokud chce člověk nějakou kvalitnější židly co mu vydrží dýl než rok, tak to půjde hodně na limit. Sám jsem si zatím nic nevybral... A třeba 8k,- si zatím nemůžu dovolit dát do židle.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

já ti dám dobrou radu: za poslední roky jsem do židlí nacpal cca 4500Kč. výsledek je ten, že mám doma dva vraky sračkovejch židlí a pochroumaná záda. mohu si znovu koupit nekvalitní židli, řekněme i kolem 5000Kč, ale pak budu třeba za 3 roky v situaci, kdy budu mít doma tři vraky, utracených téměř 10 000Kč a stále pochroumaná záda. už jsem se dávno poučil: záda mám jen jedny a nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné veci. když mi bylo 21 let, bylo mi úplně jedno, na čem sedím. ale až ti bude 25-30 let, tak možná taky definitivně pochopíš, o čem tady teď plácám. na židli nešetři. radši se vykašli na jeden upgrade, kup levnější grafiku, jdi na brigádu, udělej cokoli, aby sis mohl dovolit kvalitní židli, nebo za to za několik let začneš platit svým zdravím (a i těmi penězi).

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Oklahomu ma bracha, zidle je to slusna. Sedak je velmi dobry, nastavitelne podrucky. Ale operadlo mi moc nevyhovuje, celkove nemam rad tyhle sitovana operadla. Zada nemaji poradnou oporu. Sedel jsem na nekolika takovych zidlich, zadne levne smejdy, a ani u jedne ta opora pro zada neni dobra. Chce to imho klasicke operadlo. Neni to sice neprijemne, ale pro delsi sezeni se to neda.

2Bob van Sikorski: Rekl bych, ze sebelepsi zidle ti zada nezachrani, chce to taky neco aktivne pro sva zada udelat
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

bob: jasný, ale kde je ta hranice, kde ještě investice navíc znamená přínos a kde se ta cenová křivka již zvedá neúměrně přidané hodnotě? nějaký konkrétní tip?

já mám prozatím vyhlédnutou v ikey karsten+područky nominell, cenově 2200, mám kladné reference od dvou lidí.. ale pokud je v této relaci i něco lepšího, rád si nechám poradit
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Věk
    37
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    já ti dám dobrou radu...
    Pokud to bylo na mě, tak já nemám problém dát do židle víc peněz, ale né zrovna teď. Kupoval jsem si ntb onehdá a teď kupuju nové auto. Pracuju jen na půl úvazku (a studuju), takže to jde pomaleji, navíc jsou i jiné výdaje. Už jsem se trošku smířil s tím, že do 5k,- se nic moc pořádnýho sehnat nedá. Jak jsou na tom židle třeba z té Ikeii by mě zajímalo taky, ale moc jim nevěřím.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Citace Původně odeslal Perfect_ Zobrazit příspěvek
    Jak jsou na tom židle třeba z té Ikeii by mě zajímalo taky, ale moc jim nevěřím.
    Mám zkušenost jen s tou v odkazu. Po 2letech používání je pořád krom kosmetického opotřebení jako nová. Taky ale asi záleží, jak se na tom člověk houpe
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Věk
    37
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    Mám zkušenost jen s tou v odkazu. Po 2letech používání je pořád krom kosmetického opotřebení jako nová. Taky ale asi záleží, jak se na tom člověk houpe
    Jasně no a hlavně taky jak často na tom sedí, plus mých 100kg taky nebude jen tak. Kamarádka má taky toho Prezidenta, ale ona na tom sedí hodinu denně a má 50kg, takže je jasný, že to bude o něčem jiným.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Jasně no a hlavně taky jak často na tom sedí, plus mých 100kg taky nebude jen tak. Kamarádka má taky toho Prezidenta, ale ona na tom sedí hodinu denně a má 50kg, takže je jasný, že to bude o něčem jiným.
    pravda, holka ~55kg i při celodenněnočním sezení není jak dvojnásobný chlap... takže mou připomínku ber v relaci s dívčí váhou
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Věk
    38
    Vliv
    312

Teď mě zaujala http://www.kancelarskezidle-kancelar...=1004159&menu=

Trochu mě znervózňuje nosnost "jen" 110kg, mám cca 90kg, takže už dost blízko. Na druhou stranu záruka nad rámec zákona, takže tomu relativně věřej a mohlo by to i něco vydržet.

Vliv
    291

Toho Prezidenta určitě nedoporučuju. Měl jsem to doma (akorát z Jysku) a totálka na prd konstrukce, za chvílu to nedrží vůbec při sobě, zlomily se mi područky a nakonec i kříž. Rovněž nedoporučuju ani tu Oklahomu, nejde tam nastavit bederní opěrka. Mluvil jsem s někým z http://www.m1.cz/ (což doporučuju pročíst, web hrozný ale infa celkem dost) a říkal, že to je nejhorší ergnomická židle kolem pěti tisíc vůbec.
    to co maj v Jysku neni primo prezident, ale neco podobneho a opravdu velmi mizerne kvality. Co se Oklahomy tyce, doporucuji ten thread na pctuningu, myslim ze m1 ji nemaj a doslo spis k zamene s podobnym saturnem. bederni operka napr. je stavitelna, ale uvidime pak dam info sem.

2Peca-on-line covece nevim takto bez referenci a nevyzkouseni. Podle fota vypada hodne spatne se zadama. Tu oklahomu mas o trochu levnejc zde:
    http://www.aukro.cz/item880042325_ak..._pdh_seda.html
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    IBM T40

Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Věk
    39
    Vliv
    296

Ja jsem v listopadu koupil cosi noveho, narazil jsem u nas ve meste na vyprodej vystavnich modelu, ceny byly na urovni cca 40-50% ceny novych a tu co jsem nakonec vzal tam meli za 4000, po ukecani 3000 a udajne je to zatezova zidle do nejakych elektrarenskych center s provozem 24/7...samozrejme mi prodavac mohl nakecat cokoliv, ale celkove je konstrukce hodne robustni a po skoro dvou mesicich ani trosku nevrze, nevikla se, ani neni prosezena. Jedinej problem je, ze nikde nemuzu najit vyrobce ani typ, abych mohl doporucit
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Věk
    37
    Vliv
    272

Jj jasně, to info jsem dostal na Saturna z m1, ale Oklahoma je skoro stejný. Stejně jako s tím Prezidentem, ty židle se normálně kopírují, ale vesměs co jsem měl tu zkušenost, tak to vychází podobně.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Vliv
    291

Jj jasně, to info jsem dostal na Saturna z m1, ale Oklahoma je skoro stejný. Stejně jako s tím Prezidentem, ty židle se normálně kopírují, ale vesměs co jsem měl tu zkušenost, tak to vychází podobně.
    ta zkusenost uzivatelu je prave zcela opacna viz napr. pct a ani nemaj strejnou konstrukci
    IBM T40

Arrow Re: Židle/křeslo k pc do 4k

Citace Původně odeslal Kamikatze007 Zobrazit příspěvek
    Ja jsem v listopadu koupil cosi noveho, narazil jsem u nas ve meste na vyprodej vystavnich modelu, ceny byly na urovni cca 40-50% ceny novych a tu co jsem nakonec vzal tam meli za 4000, po ukecani 3000 a udajne je to zatezova zidle do nejakych elektrarenskych center s provozem 24/7...samozrejme mi prodavac mohl nakecat cokoliv, ale celkove je konstrukce hodne robustni a po skoro dvou mesicich ani trosku nevrze, nevikla se, ani neni prosezena. Jedinej problem je, ze nikde nemuzu najit vyrobce ani typ, abych mohl doporucit
    OT: jenze ty jsi kategorie divka / 60kg asi ani nemas
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

mam zidlu Texas Multi a po roce porad spokojenost. Pred rokem bezne stavala kolem 3k, ja ji sehnal v jednom obchode v akci za 2k. Ted jsem videl uz i za 1,5k...

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Vypadá dobře, ale mám strach o to, zda je pohodlná a taky nosnost je dost na hraně...
    Dá se do ní "zapadnout" a pohodlně v pololeže sledovat film, nebo je to fakt jen na sezení?

EDIT: Koukám, že ji má i Honzanun za rozumné peníze - http://kancelarska-kresla.cz/inshop/...-podrucek.html
    Naposledy upravil Darth Maul; 10.01.2010 v 12:42.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Junior Member
    Věk
    40
    Vliv
    273

Já bych mohl jen a jen doporučit tuto společnost:
    http://www.haworth.cz/cz/products_al...ice_chairs.php
    maj showroom na chodově v těch nových prosklených budovách vedle nákupního centra. Ceny jsou poměrně vysoké, ale podle mě to stojí za to. Kamarád, který tam pracuje mi občas jako protislužbu občas věnuje nějaký vyřazený (poškozený a jím opravený) nabytek a kvalita, ergonomie a pohodlí posezení je moc dobrá. Kolegyně, která si tam koupila křeslo X-99, si ho taky nemůže vynachválit. Už ale nevím kolik za něj dávala..

V práci sedím na cca 8 let strém křesle od výrobce Comforto a židle je úplně v pořádku, všechno funguje, posez perfektní a záda nebolí (možná to bude ale trochu i tím věkem). Doporučil bych ještě nábytek Bene, Vitra atd..

Je i umění si židli spravně nastavit, aby nohy měly pravý úhel, záda se nehrbila atd..
    .::HTPC ITX Intel::. , CPU Intel Core i3-530 (2.93GHz), MB Intel DH57JG - Intel H57 - Mini-ITX, HDD SSD Intel X25-M 80GB, RAM OCZ 2x2GB DDR3 1333 MHz CL9 Gold pro, Slim mechanika, SILVERSTONE SST-SG06S Sugo Silver

Věk
    38
    Vliv
    312

Asi mám favorita - GA-7500 MIRA

Hlavní výhoda je, že to mám kousek do vzorkový prodejny, takže jakmile bude čas, půjdu si tam židli prohlídnout .

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Asi mám favorita - GA-7500 MIRA

Hlavní výhoda je, že to mám kousek do vzorkový prodejny, takže jakmile bude čas, půjdu si tam židli prohlídnout .
    Vypadá zajímavě. Budu čekat reference, protože podobný problém řeším taky.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DVD smažka za 4k 5k nebo 6kKč
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 24.10.2003, 12:14

Pravidla přispívání