Dostal se mi pod ruku 20" monitor od LG - konkretne model L204WS, ktery uz to "mel za sebou".
Resuscitace elektroniky (vymena kondiku) se povedla, ovsem stoural jsem se v nem trochu vic nez jsem mel a samozrejme mi nedalo ozkouset jednotlive polozky v servisnim menu. Kdyz to vezmu zkracene, rozhodil jsem pravdepodobne kalibraci barev (potazmo jsem monitor krasne vykalibroval ovsem vzhledem k plose Windows) a ted stojim pred problemem, jakym zpusobem to (ne)muzu napravit. Cely monitor je ted takovy tmavy (kontrast i gamma jsem samozrejme kontroloval), co se tyce barev jako takovych, dle odstinu vypadaji normalne.
Konkretne se jednalo o polozku Auto Color, pri samotne kalibraci to vypisuje ADC calibration. Obcas skoncila success, obcas failed (zalezelo zrejme na obrazu, ktery na monitoru momentalne byl). Zkousel jsem nekolik moznych test patterns, bohuzel bez uspechu. V nastaveni RGB pro jednotlive teploty barev plavu uplne, takze ac jsem si s tim zkousel trosku hrat, vysledek byl nevalny. Generator signalu, popisovany v servisnim manualu, samozrejme nevlastnim, takze tudy cesta taky nepovede. Zkousel jsem hledat na Internetu i nekoho, kdo by mel stejny model, ze bych alespon zkusil nastavit hodnoty dle jeho monitoru, ale taktez bez uspechu.
Nema nekdo s touto problematikou hlubsi zkusenosti nez ja? Predem diky![]()