Ahoj, zadne podobne tema jsem nenasel, takze se ptam. Potrebuju poradit LCD nejspis s co nejvyssi frekvenci PWMka u podsvetlovacich trubic. Predpokladam ze LEDkovy podsviceni je taky PWM rizeny, takze dotaz se vztahuje i na nej.
Mam trochu divny oci, nejsem kompatibilni s modernimi osvetlovacimi a podsvetlovacimi technologiemi. Na autech mam ze zadnich ledkovejch lamp cervenej stroboskop, obraz na DLP projektoru ze mi rozjizdi na jednotlivy slozky na kotoucku a doma porad cumim na CRT@120Hz. Mam neblahy pocit, ze nevydrzi vecne a snazim se pomalu najit nejakou prijatelnou nahradu. Maly LCD 19" v dostatecnym osvetleni nevadi, 24" za sera je smrt a boleni hlavy na pul dne (velka plocha/dominantni zdroj svetla, stazenej jas, PWM podsviceni v nejhorsim duty cycle). Par LCDcek jsem vyzkousel, bohuzel bez uspechu. HP2475w vydrzelo na stole 5 minut a slo zpatky do krabice. 17" displeje 1920x1200 na notasech (treba Dell D830) mi zas nevadi, cert vi proc.

Je nejaka teoreticka sance ze najdu LCD, ze kteryho mi hned neuleti hlava nebo mam zacit prinaset nejake krvave obeti vsemohoucimu, aby zachovat moje akvarko pri zivote co nejdyl ?

Diky.