Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: DVD přehrávač WAVE DVB 4330 - problém s diakritikou v titulkách

Standardní DVD přehrávač WAVE DVB 4330 - problém s diakritikou v titulkách

Mám tenhle divný dvd přehrávač - WAVE DVB 4330 a nemohu přijít na to, v jakém kódování uložit soubor s titulky, aby se správně zobrazily znaky s diakritikou.

Vyzkoušel jsem už všechno možné - CP1250, 1521, ... UTF8, UTF16, ISO-8859-1, -2, -3, ... a bez úspěchu.
    Nejblíž je k tomu asi CP1250, tam je blbě jen pár znaků (například ř, č, ň), u ostatních se zobrazuje moc otazníků, UTF8 je úplná katastrofa a UTF16 to ani nezobrazí.

Nějaké řešení? Asi ne, co? Leda hodit z okna.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní Re: DVD přehrávač WAVE DVB 4330 - problém s diakritikou v titulkách

Tady se pise o nutnosti menit v nekterych pripadech region. Nemuze problem s kodovanim souviset s jinym regionem?
    http://www.opiumex.eu/podpora/

Ale stiznosti je na netu vic a reseni jsem nenasel. Jeste muzes titulky osekat o diakritiku
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

No to uz jsem tu kdysi resil

Tohle je ale jiny problem. V nastaveni neni nic, co by melo vliv na titulky, neda se ani zvetsit pismo, ani zmenit barvu, nic, hruza

Osekat diakritiku me nenapadlo
    Zrovna uvazuju o tom, ze si napisu jednoduchy program, ktery mi ty vadne znaky nahradi za takove, ktere se na tom kramu zobrazi dobre, jen na ne musim nejak prijit.

Je to kram, ale jako STB ci na pousteni pohadek pro deti staci
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Tak jsem si napsal program, ktery vygeneroval SRT soubor se vsemi znaky ASCII (postupne po trojicich spolu s ascii cislem) a pustil jsem si ho s nakym filmem. Zjistil jsem, ze problem neni v kodovani cestiny. Ten pitomej kram totiz zobrazuje takovy font, ktery nema korektne č, ď, ě, ř. Písmeno ě by se jeste dalo nahradit prehlasovanym, ale od ostatnich pismen jsem zadne podobne nenasel. Misto č je tam totiz nejaky c s ocaskem dole, misto ř je proskrtle O, misto ě je i se zpetnou carkou, atd...

Takze si napisu program, kterymu zadam soubor s filmem, najde si k tomu titulky, v nich prevede č -> c, ď -> d, ě -> e prehlasovane, ř -> r (to same s velkymi variantami) a nahraje film i s takto upravenymi titulky na flashku.

Je to na prd, ale aspon neco. Kdyby se tak dal treba upgradovat firmware, nebo zmenit ten font

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. nemohu naladit ČT* na WAVE DVB 4330
    Založil howard v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.07.2010, 18:17
  2. Google Wave
    Založil Valhalla v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 05.11.2009, 10:57
  3. Google Wave
    Založil Gregy v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0