Vedeli by ste mi niekto prosim poradit dobry chladic na chipset ku zakladnej doske Gigabyte 880GA-UD3H tak aby tam vosiel samozrejme..
Vedeli by ste mi niekto prosim poradit dobry chladic na chipset ku zakladnej doske Gigabyte 880GA-UD3H tak aby tam vosiel samozrejme..
konkrétně nevím.. ale tady si nevybereš? http://shop.tntrade.cz/default.asp?c...xt=northbridge
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
Na tenhle debilní rozměr moc chladičů sehnat nejde a přehřívání NB je u Gigabyte desek bohužel standard. Já to řeším přidáním větráku - cokoliv co má 50-60mm a po zregulování nehlučí. Umístění může být trochu oříšek, ale zpravidla nějaké umístění směřující alespoň část proudu vzduchu na chladič NB najít lze, uchycení nějakou home-bastl metodou (provázek, stahovací pásky,...).
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Aha, takže jde o známý chladič čipset/čipset gigabyte. S deskou jsem spokojený, ale toto asi neřešili optimálně. (EP45-UD3LR, Intel CPU E8400)
Nicméně jejich desky z vyšších řad tam mají o něco lepší chladič s heatpipes, které rozvádí teplo, respektive odvádí pryč.
Alternativní chladič jsem hledal taky, nenašel. Nakonec jsem zkoušel přidat jen tak položený 120x120mm ventilátor s 2500rpm. A můžu říct, že čipset sice už nespaloval ruku při prvním doteku, ale s FSB jsem se nedostal už ani o megahertz výše.
Takže jsem ventilátor dal zase pryč, hodil tam reálné takty (FSB500x8 = 4GHz E8400) a stačí to (teplota ok, ruku nespálí). Zde ale možná jde o CPU wall, nebo limit CPU. Zkoušeno na EP45-UD3L a takty úplně stejné.
Chtěl jsem dát 7,5x533=taky 4GHZ, ale vyšší výkon ramek (ramky pak na 2x 533 = 1066mhz, takhle jedou "jen" na 2 x 500 tedy 1000MHz, ramky mám DDR2 1066MHz)..
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)