Prosím o vysvětlení a případnou pomoc s následujícím problémem.
Kamoš si koupil 3D LCD 27" Samsung SA750 s aktivními brýlemi. Grafika je ATI RADEON HD5850. Systém Windows 7 Premium 64bit.
Je k němu dodaný SW TriDef 3D Game spouštěč a pokud si v něm udělám zástupce na svoji 3D "podporovanou" hru, na LCD musím zapnout 3D mod side-by-side a hru spustím ... jede ve 3D - ikdyž já na to nemůžu koukat déle než pár minut.... je to hnus. Budiž tohle funguje, ale je to ted pouze na hry. Pokud si chci ale prohlédnout nějakou 3D fotku nebo video musím mít příslušný SW které nejsou zadarmo Což bych taky ještě pochopil, ale proč musím pokaždé na LCD přepínat v menu tuhle funkci?
Stáhnul jsem kompletní demo verzi TriDef 3D a tam je vše OK a LCD se dokonce přepíná automaticky
Otázky mám následující:
1. co je na DisplayPortu lepší než na HDMI? Paradoxně DiplayPort mi přes TriDef 3D nefunguje
2. pokud pouze na monitoru (aniž bych využíval jakýkoliv SW třetí strany) přepnu funkci na side-by-side je obraz totálně od sebe a vidím prostě vše rozmazaně a myší se netrefím na nic - k čemu to je?
3. k čemu je funkce Frame Sequential? nepoznal jsem na téhle funkci žádný "efekt"

A otázka nakonec

Pokud na youtube spustím video v 3D a dám ty obrazy vedle sebe ... čím se na to mám koukat abych viděl 3D?
Funkce LCD side-by-side opět obraz hodí přes sebe ale strááášně od sebe takže je to nekoukatelné.... nebo je to prohlížečem?

Na Googlu jsem strávil hodně času ale nikde jsem nenašel uspokojivou odpověď
Nakopněte mě prosím ... přece to nemůže být tak složité
Díky předem za jakoukoliv radu