Zdravim. Mam otazku na skusenejsich. Viete mi poradit ako je to s firewall-om ktory poskytuje WIN XP PRO? Je spolahlivy resp. funkcny? Ak nie je postacujuci, tak co by ste mi poradili na ochranu mojho stroja?
THNX
Zdravim. Mam otazku na skusenejsich. Viete mi poradit ako je to s firewall-om ktory poskytuje WIN XP PRO? Je spolahlivy resp. funkcny? Ak nie je postacujuci, tak co by ste mi poradili na ochranu mojho stroja?
THNX
Jak je to s tím XP firewallem přesně netuším, ale co jsem slyšel, tak prý propouští jen ty standardní porty. Kolega to nainstaloval a přestalo mu chodit ICQ, IRC a prý i hry.Původně odeslal Hatatitla
Jako alternativní použít Kerio firewall (pro single usera je tuším zadara) nebo není špatný ZoneAlarm.
Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.
Ten firewall co je ve Windowsech neni moc dobry, protoze :
- pokud se ti nekdo chce hrabat v PC, tak o tom ani nevis a muze to zkouset jak dlouho chce, coz ti muze zahltit linku
- blokuje standardni porty. Co to jsou standardni porty ? Nemuzes ani nastavit, na jakych rozhranich to chces blokovat, coz znamena, ze Windows blokuje stejne pristup z interni i externi (internetu) site. Neovereno - napiste, pokud se mylim, ale mam za to, ze to tak je. Jak muze Windows poznat co je interni a externi sit ?
Kazdopadne je lepsi si nainstalovat zminovany KERIO PERSONAL FIREWALL, je zadara a muzes ho v pohode nakonfigurovat, jak chces. Kazdopadne je bezpecnejsi i nenakonfiguravany, nez ten firewall ve Windows. Vzdy, kdyz ti tvuj PC bude chtit pristoupit na Internet, tak ti rekne, jaka aplikace a muzes to povolit nafurt nebo jen jednou (dobra vec na Spyware - aplikace typu Windows a Office uz nebudou moct posilat tve osobni informace nekam do neznama). A kdyz ti bude nekdo chtit pristoupit nekdo na tvuj PC, tak ti to taky rekne.
Diky za radu.Ten KERIO PF je fakt lepsi.
mne se libi zone alarm blokuje i okna a vubec HAFO![]()
K8N neo2, A64-3200+,1GB RAM 400MHz cl 2,5
MSI FX5900sp, ...
Jako zakladni ochranu se to da pouzit. Filtr lze samozrejme nastavit na jakykoli port. Jako velke nevyhody bych videl to, ze nepodporuje jakoukoli obranu proti odchozi komunikaci (ruzne trojany), v pripade utoku se negeneruje zadny alarm (pouze se loguje do souboru) a vubec cele nastaveni je v duchu co nejvetsi jednoduchosti bez moznosti nastavovani jakychkoli slozitejsich pravidel.
Přesně jak bylo uvedeno výše... aktivovat v síťovém nastavení použití Win Firewallu je bezpředmětné akorát mi to jednou vytvořilo konflikt v síti..radši si skutečně poříd Kerio, ZA nebo Nortona
A hlavne - nefunguje s tim DC++, takze neni o cem diskutovat - je to na h***o![]()
intel Celeron 1000@1100 MHz BOX • QDI BrillianX 1S (i440BX) • ASUS CPU Card S370-DL • 512MB SDRAM • Club3D Radeon 7500 DDR 270/230 • Creative SB 128 • WD800JB • IBM 13,5GB 7200rpm • TEAC CD-W540E • NEC DVD-RW 3540A • Fujitsu-Siemens P20-2
a nebude to tim, ze sis v navalu aktivity zakazal prichozi komunikaci na port DC ?![]()
Jinak souhlas - je to naprd, protoze to nejde nijak rozumne nastavit.
A nebude to tim, ze to tam nejde nikde rozumne nastavit?Původně odeslal Jezevec
![]()
intel Celeron 1000@1100 MHz BOX • QDI BrillianX 1S (i440BX) • ASUS CPU Card S370-DL • 512MB SDRAM • Club3D Radeon 7500 DDR 270/230 • Creative SB 128 • WD800JB • IBM 13,5GB 7200rpm • TEAC CD-W540E • NEC DVD-RW 3540A • Fujitsu-Siemens P20-2
Muze bejt, nigdy sem to moc nezkoumal, protoze mam Linuxovej router a FW na woknech nepotrebuju. Jestli te teda chapu, tak to zakaze vsechny porty, ktery nezna mrkvosoft - nepouziva je pro snifovani uzivatelskych aktivit
![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)