Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Notebook/netbook s výdrží, do 12"

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince
    Vliv
    300

Standardní Notebook/netbook s výdrží, do 12"

Ahoj, tak jsem zjistil, že si už nevím rady po tolika dnech kdy to zkoumám a recenzím od pasu nevěřím.

Měl jsem nějaký čad Aspire D255. Je malý, lehký, na net, zápisky, organizaci času a jiné drobnosti naprosto skvělý. A hlavně, na tu baterku vydržel fakt i 6-7 hodin. Narazil jsem však na to, že rozlišení 1024x600 je naprosto nepoužitelné.

Poohlížel jsem se po jiném, padl mi do oka HP Mini 5103 (WT211ES). Když ale odhlédnu, že to rozlišení je sice super, ale na 10" je už příliš malé (pracoval jsem s tím rozlišením na 11" a tam už bych byl spokojen), ale nedokážu pochopit, kdo vymyslel takovou zhovadilost jako lesklý touchpad, lesklý prostor mezi klávesami, nad lesklým rámem okolo displeje se nepozastavuju, tomu se asi nevyhnu.. co je toto za móda... Původně jsem chtěl něco malého jako zápisník, ale ony ty ceny postupem času nevím proč jdou nahoru, ale když jsem zase zjistil, že se na tom zápisníku dá dělat i kus seriózní práce, přestalo mě bavit tahat těžkou 17" kdekoliv, proto požadavky viz níže, ale zase se cenově nechci dostat na 15K. No k tématu.

Požadavky:
    Malý, s výdrží při surfování naprosté minimum 5 hodin, lépe 6 a více(uvítám spíš osobní zkušeosti), rozlišení alespoň 1280x...., nejlépe 1366x768(ale ne 10,1", je to fakt už málo), OS není nutnost, pokukuju po dvoujádru, ale pokud ostatní vlastnosti budou perfektní a bude jednojádro, zřejmě to oželím. Maximální velikost určitě 12". Jestli bude displej lesklý nebo ne neřeším, protože bych si nevybral už vůbec nic. Cenu uvítám do 10K, za špičkový stroj max 12...

Použití:
    Internet, zápisník, organizace času, drobné úpravy obrázků, textu, semtam nějaké HTML. Semtam koukám i na flashové stránky, zde nevím, jestli tomu dvoujádro nějak pomůže, jednojádro to mnohdy moc nedává(máte zkušenost?). 3D hry ani fullHD video od toho neočekávám, klasidké DivX apod to zvládá snad všechno. A neřeším značku, důležitá je funkčnost.

Existuje takový přístroj?

edit: Doplňující dotaz, co si myslíte o platformě ION? Má cenu nad tím přemýšlet? Má to výhody? O AMD teď nepřemýšlím, oc jsem četl, tak tam je horší ta výdrž, a 3 hoďky považuju za málo.
    Naposledy upravil Millisx; 04.02.2011 v 10:03.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Notebook do 40 s DPH max 14", ideal 12" nebo 13,3"
    Založil neGryk v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.10.2007, 11:29
  2. Odpovědí: 32
    Poslední příspěvek: 17.10.2006, 15:51

Pravidla přispívání