Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Disk restartuje PC, jak z něj dostat data?

Exclamation Disk restartuje PC, jak z něj dostat data?

Dobrý den,
    prosím Vás o radu, nedávno mi odešel starší stolní počítač s tím, že se vždy restartoval při bootováni Windows XP. Po rozebrání jsem si všimnul, že na základní desce je nafouklých asi 10kondenzátorů a připisoval jsem problém tomu, jenže po výměně problém pořád přetrvával, tak jsem začal zkoušet komponentu po komponentě, až jsem přišel na tu nejhorší možnou variantu a to, že problém je v disku. Nejhorší na všem je to, že na disku mám 200gb rodinného videa, o které bych nerad přišel, ale s diskem nejde nic dělat. Po připojení na jiné PC nastane problém, že jakmile ho počítač najde, objeví se BSOD s chybou irql_not_less_or_equal. Zkoušel jsem i spustit opravu instalace pomocí instalačního cd Windows XP, ale jakmile instalace detekuje disk, nastává opět stejná situace BSOD a chybou irql_not_less_or_equal. Disk je starý maximálně tři roky, nejdříve byl využíván jako sekundární a teprve před rokem jsem ho přepnul na primární, protože předchozí mi po 6ti letech odešel.
    Jedná se o disk Hitachi Deskstar Model: HDT725025VLAT80 ATA/IDE Capacity: 250GB.
    Budu vděčný za každou radu a případné vyřešení problému krok po kroku rozepíšu a podělím se o něj s Vámi. Podobný problém jsem tu nenašel, proto jsem si dovolil založit nové téma.
    Mockrát děkuji za případnou pomoc.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Disk restartuje PC, jak z něj dostat data?

Zkus ho namountovat v nějakým linuxu. Případně by taky mohlo fungovat připojit ho do pc ne přímo na desku, ale přes adaptér do USB.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Zkus ho namountovat v nějakým linuxu. Případně by taky mohlo fungovat připojit ho do pc ne přímo na desku, ale přes adaptér do USB.
    Linux vyzkouším... Jinak připojení přes redukci do USB jsem zkoušel na notebooku i dalším stolním pc, ale problém je stejný, jakmile se objeví byl nalezen nový hardware vyskočí BSOD. Ještě mě napadlo vypnout restart PC při chybě, ale to se bojím vyzkoušet, abych si třeba ještě neoddělal další PC, co myslíte?

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

To je divný, v biosu se ten disk normálně hlásí?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

to by mohl bejt nakopnutej filesystem - vysvetlovalo by to, proc wokna hebnou i pri pripojeni pres usb ...
    ten linux by mohl pomoci ... popripade v safemodu na to pustit chkdsk ... ale opatrne s tim, at si to nejak nepromaznes/nenakopnes jeste vic ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Jinak restart PC pri chybe je jen a pouze to, ze ti to v tom BSOD zustane, aby sis mohl pocist.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    to by mohl bejt nakopnutej filesystem - vysvetlovalo by to, proc wokna hebnou i pri pripojeni pres usb ...
    ten linux by mohl pomoci ... popripade v safemodu na to pustit chkdsk ... ale opatrne s tim, at si to nejak nepromaznes/nenakopnes jeste vic ...
    Tady je standartni operacni postup takovy, ze se vytvori pomoci dd (jeste lepe pomoci dd_rescue, ktery je na poskozenem disku podstatne lepsi variantou) zalozni image a teprve pote se na kopii tohoto image zkousi ruzne triky, jak z nej dostat data.
    Samozrejme je to postup narocny na cas a prostredky a ne vzdy se podari dostat z disku data (ale mam zkusenosti, ze i kdyz se chova ve win disk timto zpusobem tak v linuxu no problem a dd_rescue z nej image dostane)

Nepochybuju o tom, ze tohle vsechno Fox!MURDER vi, ja jen pro upresneni.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak dostat data z notebookového disku
    Založil farey v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 10.01.2005, 13:33
  2. zhanam firmu ktora dokaze dostat z mrtveho hdd data
    Založil Ogrediablo v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.12.2004, 10:53
  3. jak dostat data z QUICK EREASED (rychle smazaneho) CDRW?
    Založil Hrochoslon v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 01.06.2004, 09:15
  4. Jak dostat data z poškozeného NTFS oddílu?
    Založil Paaja v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 07.03.2003, 14:49
  5. SmartMedia paměťová karta - jak dostat data do PC bez USB?
    Založil Kankal v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 17.02.2003, 18:57

Pravidla přispívání