Dobrý den,
prosím Vás o radu, nedávno mi odešel starší stolní počítač s tím, že se vždy restartoval při bootováni Windows XP. Po rozebrání jsem si všimnul, že na základní desce je nafouklých asi 10kondenzátorů a připisoval jsem problém tomu, jenže po výměně problém pořád přetrvával, tak jsem začal zkoušet komponentu po komponentě, až jsem přišel na tu nejhorší možnou variantu a to, že problém je v disku. Nejhorší na všem je to, že na disku mám 200gb rodinného videa, o které bych nerad přišel, ale s diskem nejde nic dělat. Po připojení na jiné PC nastane problém, že jakmile ho počítač najde, objeví se BSOD s chybou irql_not_less_or_equal. Zkoušel jsem i spustit opravu instalace pomocí instalačního cd Windows XP, ale jakmile instalace detekuje disk, nastává opět stejná situace BSOD a chybou irql_not_less_or_equal. Disk je starý maximálně tři roky, nejdříve byl využíván jako sekundární a teprve před rokem jsem ho přepnul na primární, protože předchozí mi po 6ti letech odešel.
Jedná se o disk Hitachi Deskstar Model: HDT725025VLAT80 ATA/IDE Capacity: 250GB.
Budu vděčný za každou radu a případné vyřešení problému krok po kroku rozepíšu a podělím se o něj s Vámi. Podobný problém jsem tu nenašel, proto jsem si dovolil založit nové téma.
Mockrát děkuji za případnou pomoc.