Zdravim,
v prvom rade chcem ubezpecit vsetkych, ze mi nejde o ziadne hackovanie a nelegalne pouzivanie internetu ani nic podobne.
takze, mam nasledujuci problem:
Mam siet, tvorenu 4 routermi s rovnakym SSID, napojene su na 1 hlavny switch, kazdy router ma 12db antenu, no napriek tomu, vo vedlajsej budove si jedna dotycna osoba zapina wifi na poziadanie, bez sifrovania, ide na tom net a podobne.
problem je ten, ze ja mam siet nastavenu na kanal 9, volne v okoli su este 6 a 11 aby nekolidovali, a ten dotycny si nastavil siet tiez na kanal 9, takze mi tym narusuje siet.
Aby to neznelo tak jednoducho, tak povodne som mal kanal 6, vtedy si vytvoril wifi on, tiez na 6, tak ja som siel za nim, ci by mu robilo velky problem to prepnut na iny kanal, no dopadlo to tak, ze na mna este podal trestne oznamenie za obmedzovanie slobody. Teraz, akonahle zmenim kanal, tak do 48 hodin sa problem vyskytne opat.
Chcel by som to teda chlapikovi trosku sprijemnit a zmenit mu heslo do routra, nech uz mam kusok pokoj..len neviem, ako sa mu do neho dostat, MAC zacina 00:C0:CA a netusim aky moze byt vyrobca toho routra (kedze web rozhranie je blokovane oknom s prihlasenim). Pripadne, viete mi poradit nejake ine riesenie tohto hlupeho problemu? dakujem za kazdu radu