Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Nasvěcování bílými LED panely při focení

Standardní Nasvěcování bílými LED panely při focení

Ahoj, přemýšlel jsem, že bych si pro focení produktovek dal dohromady několik svítích panelů z výkonových 20/50/100W LED diod. Teplota světla samozřejmě blízká 6500 K.

Pravděpodobně by šlo o něco na způsob tohoto:
    http://tesladownunder.com/LEDs.htm#100%20W%20LED

Na přední stranu bych dal pro rozšíření paprsku světla nějakou čočku a před ni pro zlepšení homogenity světla sotfbox.

Zatím jsem zkoušel jen malé diody s výkonem 5W. Výsledky jsou překvapivě velmi dobré. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nechce se mi kvůli ceně kupovat studiová světla, která mají navíc mnohonásobně větší spotřebu a cenu.
    Naposledy upravil -HoNY-; 18.03.2010 v 13:14.
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Standardní Re: Nasvěcování bílými LED panely při focení

Omlouvám se za OT, ale neuvažuješ o záblescích? Když jsem koukal na eBay tak cena 100W je cca 3500,- Kč, což když porovnám se zábleskem tak je to určitě o dost dražší.

Ty 100 W diody se prodávají okolo $70-90 včetně poštovného. Nejlevnější, aspoň trošku slušné zábleskové světlo jsem viděl okolo 2500 Kč, ale je možné, že to v budoucnu nakombinuju.
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

muzes zkusit napsat urserovi nickson - ukazoval mi nejakou profi sadu led panelu prave k takovymhle ucelum.
    (jen nevim, jestli cte sz)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Už mi dorazil 100W kousek i s doostřovací čočkou, zatím testováno "jen" na 30 W. Barva spíše 7000 K, ale to se doladí. Krásně to osvětlilo místnost 4×3 m.

Senior Member Avatar uživatele Moralles
    Věk
    43
    Vliv
    271

hod fotky dik
    PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/

Tak jsem začal dělat první pokusy.

Při napájecím napětí 31,6 V a proudu 2,5 A jsem naměři l sondou eye One Display2 svítivost 4000 cd/m^2 s teplotou světla 6800 K. Fotky bydou za chvíli.

btw: je to fakt nebezpečné, ohřívá to hodně černé plochy, stačila chvilka nepozornosti a přismahnul jsem si černou gumu na sondě.

V příloze nechávám několik srovnávacích fotek. Ta zahrada je pro představu, jak vypadá denní světlo, při stejném nastavení foťáku jsem zabral diodu a 40W žárovku. Zbývající fotky ke stažení zde.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil -HoNY-; 03.04.2010 v 12:34.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20

Pravidla přispívání