Tak mám další drobný dotaz - dělám projekt v NB ( NetBeans 6.8 ), k němu si nechávám generovat JAR soubor, taktéž pomocí NB. Vše funguje OK, až na jednu věc:
JAR soubor ihned po jeho startu jako jednu z prvních věcí načítá TXT soubor s uloženou konfigurací, který se nachází ve stejném adresáři, jako JAR soubor. Vše funguje, jak má, ve Windows stačí dvakrát poklikat na JAR, ten si najde TXT soubor s konfigurací, načte si jej a zachová se dle něj.
Problém je, pokud tento JAR soubor spouštím v Linuxu (zkoušeno Mandriva 2010 a Ubuntu pravděpodobně 8.04 (ve škole, nezajímal jsem se o verzi)), ten se sice také spustí, ale nenajde TXT soubor s konfigurací, čili si vyžádá nastavení od uživatele, problém je ale v tom, že ten TXT soubor tam je. Stačí si pustit JAR soubor klasicky přes příkazovku:
java -jar jmeno_souboru.jar
a vše je stejné, jako ve Windows, čili vše funguje. Nefunguje tedy pouze klasické dvoupoklikání na ikonku v Linuxu. Zkoušel jsem odinstalovat i open javu, co mám v Mandrivě, a nechat pouze tu od sunu ale totéžJinak projekt je vyvíjen pod sunovskou javou, extra jsem se koukal do nastavení projektu v NB.
Nevíte v čem je chyba?