Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Problém s JAR souborem (JAVA)

Standardní Problém s JAR souborem (JAVA)

Tak mám další drobný dotaz - dělám projekt v NB ( NetBeans 6.8 ), k němu si nechávám generovat JAR soubor, taktéž pomocí NB. Vše funguje OK, až na jednu věc:

JAR soubor ihned po jeho startu jako jednu z prvních věcí načítá TXT soubor s uloženou konfigurací, který se nachází ve stejném adresáři, jako JAR soubor. Vše funguje, jak má, ve Windows stačí dvakrát poklikat na JAR, ten si najde TXT soubor s konfigurací, načte si jej a zachová se dle něj.

Problém je, pokud tento JAR soubor spouštím v Linuxu (zkoušeno Mandriva 2010 a Ubuntu pravděpodobně 8.04 (ve škole, nezajímal jsem se o verzi)), ten se sice také spustí, ale nenajde TXT soubor s konfigurací, čili si vyžádá nastavení od uživatele, problém je ale v tom, že ten TXT soubor tam je. Stačí si pustit JAR soubor klasicky přes příkazovku:

java -jar jmeno_souboru.jar

a vše je stejné, jako ve Windows, čili vše funguje. Nefunguje tedy pouze klasické dvoupoklikání na ikonku v Linuxu. Zkoušel jsem odinstalovat i open javu, co mám v Mandrivě, a nechat pouze tu od sunu ale totéž Jinak projekt je vyvíjen pod sunovskou javou, extra jsem se koukal do nastavení projektu v NB.

Nevíte v čem je chyba?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Standardní Re: Problém s JAR souborem (JAVA)

Asi špatně nastavené pracovní cesty po dvojkliku

Udělej si Jar balíček, kde si v mainu jen vytiskneš aktuální pracovní cestu a hned uvidíš..

Mě svého času takto dostaly lomítka (/ vs \)
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Citace Původně odeslal mike.pr Zobrazit příspěvek
    Asi špatně nastavené pracovní cesty po dvojkliku

Udělej si Jar balíček, kde si v mainu jen vytiskneš aktuální pracovní cestu a hned uvidíš..
    Opět máš pravdu

Nedělal jsem si novou aplikaci, ale přidal jsem to do stávající. Když to spustím v NB či přes příkazovku, objeví se správný adresář. Když to spustím dvojklikem, zobrazí se cesta k složce Dokumenty u aktuálně přihlášeného uživatele...

Zjištuji to přes:

String userdir = System.getProperty("user.dir");

Userdir si pak nechávám zobrazovat přes JOptionPane.showMessageDialog atd...

A teď, nevíš co s tím?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).

Jenom na okraj, konfig by nemel byt u toho jaru ale v uzivatelskym profilu -> mel bys vyreseno odkud konfig nacitat.

Druhak proc se to spatne spousti pri dvoukliku, je tim, ze se spusti java -jar <plna_cesta_k_jaru> <ostatni_parametry>

Presneji to je u me defaultne nastaveno takle:
    "C:\Program Files\Java\jre6\bin\javaw.exe" -jar "%1" %*

Tedy pokud to chces vyresit pri zachovani lokace konfigu, tak si udelej zastupce, kterymu pridas parametr s cestou ke konfigu...
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

Přesunem konfiguračního souboru do adresáře uživatele je vše vyřešeno

Stejně je ale zvláštní, že ve Windows to bylo OK a v Linuxu ne...

Večer to vyzkouším ještě ve Windows, a kdyby to pro změnu dělalo neplechu tam, tak se ještě ozvu, pokud se neozvu, problém je vyřešen.

MEluZíNa a mike.pr dostanou K+, čímž jim za rady děkuji

EDIT:

K+ oběma udělena

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. problem s FATkou W98SE
    Založil krabakor v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.03.2005, 11:20
  2. Teac DV-W50D problém s vypalováním DVD
    Založil Spec v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.03.2005, 11:28
  3. Dalsi problem s Audigy a Genius HT
    Založil astra4 v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 6