Zdrávím,
mám možnost prodat současné HTPC v konfiguraci AMD 4850, MB Gigabyte 780G, 4GB DDR2, 2x1TB Samsung F1 (raid 0), case AeroCool Racer. Na současné sestavě mi vadí provedení skříně (příliš tenký materiál), hlučnost obou disků a hlavně zvukový výstup přes HDMI do recieveru pouze ve stereu. Výhody jsou: malá hloubka skříně (pro mě vzhledem k nábytku nutnost) , dostačující výkon (nemám problém přehrát fullHD videa).
Hledám nové řešení, kde bych mohl vyvést obraz a prostorový zvuk přes HDMI do receiveru. Chci co nejméně kabelů a teď musím tahat zvuk přes optiku. Přemýšlím o čtyřjádru a "ecogreen" discích. Nechci o počítači vůbec vědět. Skříň bych rád pevnější (neco jako jsem mel u Antec Fusion nebo SilverStone LaScala a zároveň mělkou). Chlazení max 1-2 kusy regulovaných stodvacítek.
Mé starosti se zvukem by měli umět vyřešit nejspíš desky od ASUSu s technoligií absolute pitch, ale nemám s nima zatím žádnou zkušenost a ani nemám dost načteno.
uvažovaná sestava:
Deska: Asus M4A785G HTPC - AMD 785G
Procesor: AMD Phenom II X4 905e
RAM: 4GB DDR3
Skříň: SilverStone Grandia GD-04
Mechanika: BluRay výpalka
Disk: zatím 1TB Samsung F2 EcoGreen později druhý stejný a možná SSD
Má někdo z vás zkušenostu třeba s HTPC propojeným s receiverem pomocí HDMI? Nechce se mi utrácet nekřesťanské peníze za ASUS XONAR HDAV..
Nemám v poslední době moc času sledovat situaci kolem HTPC, takže nevím jestli má smysl měnit teď, nebo čekat na nějaké novinky. Díky za každou radu. Aldafallout