Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

Standardní Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

Zdravím, jsem nesmírně unešený z nádherného zvuku této karty, ale narazil sem na jednu nepříjemnost. Rád si občas zahraju FPS hry s kamarády. Na komunikaci používáme Teamspeak 2. Když sem ve win (Vista 64), tak je vše v pořádku, ale jak spustím nějakou hru, tak se k vysílanému zvuku (jen přes TS, na sluchátkách nic slyšet není) přidá nějaký brum, nebo vibrace (říkali přímo vibrace). Jeho intenzita je daleko nižší, ale stále je to nepříjemné, natož u takto kvalitní karty.

1. Víte někdo jak kartu nastavit pro bezproblémový provoz pod TS2 a jak vyřešit můj problém ?

2. Jaké nastavení máte pro co nejlepší prostorovou lokalizaci zvuku ve hrách?
    Já mám audio channels: 8, Sample 44.1, Analog: Headphone. Se zapnutím Dolby Headphone si nejsem jistý. Mě stačí přesná lokalizace prostoru, nepotřebuju vyrábět ze 2d 3d. Ale možná sem dolby headphone nepochopil.
    Daniel V. (Aradan)

Standardní Re: Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

1. V TS2 jsem nako nahý v trní. Jsem rád, že mě vůbec někdo slyší....

2. Zato v posledních driverech ASUSU přibyla už konečně licencovaná podpora Dolby. Tedy přesněji řečeno, opravdového Dolby. Nejen DDL.

a) Dolby Axon
    features:
    *Realistic 3D voice communication complete with surround panning and distance attenuation
    *Advanced occlusion engine that maps voices to the game environment
    *Enabled voice fonts for improved role-playing
    *Proprietary audio technologies to deliver a clear voice experience
    *Flexible API for creative integration and game-play options
    ------------------
    je to ve Vistě i Windows 7.
    b) O Dolby Headphones už bez definic - krásně je rozdíl poznat v programech, kde lze přepínat - co já vím PowerDVD třeba, pluginy do Free playerů a konečně i plugin do WMP 11. A nehraje to špatně (i lossless formáty Flac, APE a řadu dalších).
    Rozhodně je to na přinejmeším na stejné úrovni, jako CMSS 3D Headphone. Což je asi jediná věc, která se mi u Creative líbí zvukově.

c) Podporu Dolby Digital Plus zatím mají nativně jen Windows Seven.
    A to tak, že velmi dobrou. Podařenou. E-Ac3, jak zní podle normy přesný název, lze vyvádět mimo kartu do zesilovače-dekodéru, nebo ponechat v PC.
    Nativní podpora konečně umí pracovat i s formáty, které nejsou závislé na SPDI_F.
    Já bych to vyzkoušel, pro hry se tím nemůže nic pokazit.
    Jen s tím zatraceným TS2 nepomůžu .....

Když použiji Dolby headphone, tak zvuk zní jakoby z konve. Nechci, aby mě dekodér simuloval místnost, proto sem z dolby headphone trochu rozpačitý. Ale sem v nastavování nováček, takže asi jen něco dělám špatně. Návod sem prošel, ale asi budu muset najít fórum, kde se zabívají nastavením zvuku u této karty pro hry.
    Každopádně děkuji za odpověď , i když bych ocenil, kdyby ještě někdo napsal "tohle zaškrtni, tohle nepoužívej a tamhle nastav toto". Vysokou školu mam jednu, ale nemám čas do tohohle proniknout hned, dám si na to víc času.
    Daniel V. (Aradan)

Mam Xonar D1 - ten by mel disponovat stejnyma Dolby technologiema. Dolby Headphone je opravdu kravina, navic napr. verze z PowerDVD zni naprosto jinak nez tahle u Xonara - urcite doporucuju nepouzivat.

Treamspeak nepouzivam, ale casto parime s kamosema s konferenci ve skype - problem s brumem nemam, muzu ale vyzkouset i Teamspeak (kdyz me trosku navedes). Zkontroluj si hlavne jestli nemas zapnuty nejaky ten VoiceMagic atd efekt, dale nemam moc dobre zkusenosti s onim "GX" hernim rezimem. Nejlepe mi karta hraje pokud mam vse povypinane a karta neni prepnuta do zadneho modu.

Posledni dobou me spis trapi, ze ve zvuku nepravidelne praska - a to i pokud je vystup zamutovanej. Zaclo to po pripadani Prodigy HD2 a mam podezreni ze se Xonarovi v jeho PCI slotu nelibi. Bohuzel ho jinam dat nemuzu ....
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Sem rád, že sme došli ke stejnému závěru. Nechápu Dolby headphone, které ve sluchátkách dělají dojem poslechu v místnosti na reproduktorech. Sem založením hifista purista, takže naprosto nechápu proč by někdo něco takového chtěl. Vždy mě šlo o co nejvěrnější zvuk, takže technologie typu EAX (které se snaží simulovat prostředí ve kterém jako zvuk vzniká) beru na milost, ale tohle?

S tím TS jsem zjistil, že to dělá víc lidem bez ohledu na značku a typ zvukové karty. Asi to dělá samotný TS, protože u mě je zvuk vždy OK. Na novější verzi jít zatím nemůžu. Podobný dotaz je na support TS 2, takže počkám na reakci.

Klidně pište dál co jak u této karty nastavujete pro hraní her. Přehrávání hudby je jinak perfektní a bez nákladných investic už lepší být nemůže.
    Daniel V. (Aradan)

Tak dolby headphone je jeden z pokusu o matematickou simulaci binauralni nahravky (HRTF - Head-related transfer function).
    Bohuzel se toto moc nedari, proti pravym binauralnim nahravkam mi kazda simulace znela velmi umele. Co jde nahrat s umelou hlavou asi kazdy zna http://www.youtube.com/watch?v=e6efbUJCDWo (bohuzel nic moc youtube kvalita, mozna vygooglite lepsi verzi).

Osobne sem prestal pouzivat i veskere crossfeed filtry pro poslech hudby, tj. posloucham ciste stereo a pro nasledny prevod do prostoru pouzivam vlastni mozek

Koho by toto zajimalo, muze najit par tipu na nejake pluginy zde http://www.head-fi.org/forums/f46/ho...ration-361251/
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Tak Dolby Headphone je skutečně nepoužitelný. Ve hrách používám zapnutý GX, ale ještě nemám úplně jistotu, jestli je pro co nejlepší prostorovou lokalizaci používat nastavení 8, 5, nebo 2 reproduktory (poslech pro sluchátka). V manuálu je doporučení 8, ale zatím experimentuji. Máte s tímto někdo zkušenost?
    Daniel V. (Aradan)

No teoreticky by melo byt nejlepsi Audio Channel na 8 kanalu a Analog Out na Headphone. Predpokladam ze takto karta dostane pro zpracovani zvuk v osmi kanalech (pokud se s tim dokaze hra vyporadat) a do sluchatkek si je uz "napolohuje" sama.

Nijak hloubeji sem to nezkoumal, ale neporozoval sem zadny rozdil pri zapnuti onoho GX modu. Nejde jenom o nejaky DirectX wrapper ve styly Alchemy od Creative? Na internetu se mi o GX3D nepodarilo najit prakticky vubec nic, krome klasickych marketingovych kecu.

Abych se priznal, tak posledni dobou stejne hry hraju pres Audiotrak Prodigy HD2 (Via Envy24HT-S), ktera nema zadne akceleracni funkce a subjektivne mi prijde ze s ni hry chodi lepe a ve zvuku neni zadny rozdil.

Holt Vista/7 s 3D zvukem ve hrach zatocila hroznym stylem, vetsina her ma vlastni audio engine, stare jedou pres emulovane DS3D (zde je asi jedine vyuziti GX3D), takze jediny zpusob kvalitniho 3D zvuku je OpenAL.

Já sem zkoušel v rightmark sound 3d a tam nebyl problém s 8 ani s 2 kanály přesně lokalizovat zvuk. Pak nějaké demo "u holiče", které je nahráno stereo mikrofonem. Ale v těch hrách máš pravdu, že by bylo lepší to nechat na kartě a pouštět do ní co nejvíc kanálů, než to nechat "počítat" hru.
    Hlavní je hudba a ta je touto kartou přehrávána perfektně. Hry nějak pořeším za běhu. Původně sem váhal na Auzen Forte, ale pak sem se rozhodl, že technologie se budou pořád měnit, ale karta pro audio jen tak nezastará.
    Daniel V. (Aradan)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  2. Problem s OC na ASUS P5B-V
    Založil Kajik v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 11.05.2007, 13:31
  3. Problem s doskou ASUS M2N-E SLI
    Založil horvi v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.12.2006, 11:59
  4. Asus X1950XT CF, problém DVI, D-SUB