Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Vymluva na dodavatele?

Standardní Vymluva na dodavatele?

Zdravim,

v jednom nejmenovanem e-shopu jsem zakoupil mobilni telefon. Po dodani jsem bohuzel zjistil, ze cast prislusenstvi je jina, nez by mela byt.

Napsal jsem prodejci a ten mi odpovedel, ze zkousel kontaktovat dodavatele, ale asi ma dovolenou a tak (prodejce) nedostal presne informace (he?). Muj problem pry musi resit s dodavatelem, takze ted musim cekat, az se spolu spoji.

Moje otazka zni: Ma me to vubec co zajimat? Telefon jsem prece koupil u prodejce a ne u jeho dodavatele... Jen si nejsem jisty, jestli s timto na nej muzu nejak "uhodit".

BTW, nechci zatim operovat s pojmem "reklamace", protoze stale zvazuji odstoupeni od kupni smlouvy (mj. take kvuli dalsim vecem).
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Standardní Re: Vymluva na dodavatele?

Jasně že tě to nemusí zajímat a správně si to nazval výmluvou. Je sice fakt, že prodejci běžně přejímají popisy položek z ceníku velkoobchodu a pokud tam je chyba, tak je chyba na půlce internetu... ale zajímat tě to nemusí a pokud mají problém ten rozpor nějak napravit, tak klidně odstup.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Citace Původně odeslal Opty Zobrazit příspěvek
    protoze stale zvazuji odstoupeni od kupni smlouvy (mj. take kvuli dalsim vecem).
    Myslim nejlepší a rozhodně oprávněné řešení. Tys uzavřel kupní smlouvu s prodejcem a od toho se vše odvíjí.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member
    Vliv
    298

Odstup od kupní smlouvy, s takovou firmou nebude o co stát při případném řešení nějaké reklamace. Odstoupení řešíš pouze s prodávajícím, jak se k tomu staví jeho dodavatel nebo jaká je politická situace v Kambodže tě nezajímá.

Vše platí, pokuds jsi to zakoupil jako ne-firma, ale soukromá osoba. Pro firmy odstoupení není možné.

Diky za reakce.

Prodejce se neozyva, takze jsem se rozhodl odstoupit od kupni smlouvy (e-mailem a doporucenym dopisem s dodejkou) a zajimalo by me, jestli je v teto chvili odstoupeni opravdu mozne a jestli jej prodejce nemuze napadnout z duvodu meho oznameni o zjisteni rozporu s kupni smlouvou (neodpovidajici prislusenstvi) po prevzeti zasilky (BTW, presne takto jsem to nenapsal, bylo to formulovano jako obycejny dotaz).

V souvislosti s rozporem s kupni smlouvou by me take zajimalo, jaka je lhuta pro uvedeni kupni smlouvy do shody? Zatim jsem to nikde nenasel, a tak do doby, nez mi to nekdo osvetli, budu predpokladat, ze se na to muze nahlizet jako na reklamaci a lhuta je tedy 30 dni, i kdyz je to mozna ve sporu s tvrzenim, ze rozpor s kupni smlouvou by se mel vyresit bez zbytecneho odkladu.
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Do 14 dnů (pokud jsi to stihl) máš při nákupu z e-shopu právo odstoupit od smlouvy bez udání jakehokoliv důvodu.

Pokud jsi to nestihl tak si nejsem jistý jak je to s tím rozporem, protože ti to pravděpodobně nebrání užívat věc obvyklým způsobem. Nepíšeš co konrétně je jiné.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    Vše platí, pokuds jsi to zakoupil jako ne-firma, ale soukromá osoba. Pro firmy odstoupení není možné.
    Omyl, pokud bylo jako ze dle prvniho postu tomu tak ke, dodano jine nez objednane zbozi nebo nekompletni, tak samozrejme muzes odstoupit od smlouvy i jako podnikatel.

Jinak bez udani duvodu je mozne jak bylo receno odstoupit do 14ti dnu pri objednavce po netu (napr). Pokud je dodano jine zbozi nebo nekompletni, tak neni definovana zadna konkretni lhuta, ale uvadi se neprodlene. Pokud prodejce po upozorneni neprodlene nezjednal napravu, pak je IMO reakce naprosto vporadku. Ovsem pokud tu moznost mas (ses ve 14ti dnech) tak vyuzij to.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Omyl, pokud bylo jako ze dle prvniho postu tomu tak ke, dodano jine nez objednane zbozi nebo nekompletni, tak samozrejme muzes odstoupit od smlouvy i jako podnikatel.

Jinak bez udani duvodu je mozne jak bylo receno odstoupit do 14ti dnu pri objednavce po netu (napr). Pokud je dodano jine zbozi nebo nekompletni, tak neni definovana zadna konkretni lhuta, ale uvadi se neprodlene. Pokud prodejce po upozorneni neprodlene nezjednal napravu, pak je IMO reakce naprosto vporadku. Ovsem pokud tu moznost mas (ses ve 14ti dnech) tak vyuzij to.
    jasne v tom mas pravdu, vicemene jde o tiskovou chybu ja jsem psal o odstoupeni od kupni smlouvy v ramci 14tidenni lhuty. rozpor s kupni smlouvou lze resit jednak jako koncovy uzivatel a stejne tak i jako firma - icar do 6 mesicu po koupi.

Doruc co nejdrive prokazatelne pisemne odstoupeni od smlouvy.

Tim splnis tu 14 denni lhutu.

Pak se muzes v klidu rozhodovat a dal resit situaci a pripadne se s prodejcem dohodnout na zruseni odstoupeni.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal Opty Zobrazit příspěvek
    Diky za reakce.

Prodejce se neozyva, takze jsem se rozhodl odstoupit od kupni smlouvy (e-mailem a doporucenym dopisem s dodejkou) a zajimalo by me, jestli je v teto chvili odstoupeni opravdu mozne a jestli jej prodejce nemuze napadnout z duvodu meho oznameni o zjisteni rozporu s kupni smlouvou (neodpovidajici prislusenstvi) po prevzeti zasilky (BTW, presne takto jsem to nenapsal, bylo to formulovano jako obycejny dotaz).

V souvislosti s rozporem s kupni smlouvou by me take zajimalo, jaka je lhuta pro uvedeni kupni smlouvy do shody? Zatim jsem to nikde nenasel, a tak do doby, nez mi to nekdo osvetli, budu predpokladat, ze se na to muze nahlizet jako na reklamaci a lhuta je tedy 30 dni, i kdyz je to mozna ve sporu s tvrzenim, ze rozpor s kupni smlouvou by se mel vyresit bez zbytecneho odkladu.
    odstoupenim se smlouva od pocatku rusi a hledi se na ni jako by nebyla vubec uzavrena; proto neni rozhodne, jestli prodavajici zacal tvuj "dotaz" resit jako rozpor s kupni smlouvou.

ad uvedeni do shody - presna lhuta vymezena neni; je to primerena lhuta, ultimatne vsak nejvyse 30 dnu.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. sháním dodavatele HW
    Založil firerush v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 17.03.2008, 22:42
  2. Vrácení zboží do 3 dnů???
    Založil Aikon v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 04.02.2004, 16:32
  3. 5900U ale od jakeho dodavatele?
    Založil Chicken v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3