Zdravim, chystam se na stavbu HTPC na platforme nVidia ION, takze hodlam jit do ITX skrine. Soucasti HTPC musi byt samozrejme tv tuner, coz je ovsem docela problem, protoze to jednak chce desku s PCI/PCI-E slotem a jednak case s mistem na rozsirujici kartu. Nakonec jsem zvolil kombinaci desky Zotac IONITX F (link) a skrine Antec ISK 300-65 (link). MTB totiz disponuje PCI slotem a skrin ma half-height rozsirujici pozici. Problem je ted tuner. Vlastne jsem nasel jenom jedno reseni, ktery splnuje vsechny moje pozavavky, tedy PCI rozhrani, low profile (vcetne zaslepky) a DVB-T tuner. Jedna se o postarsi tuner od Hauppauge: WinTV-NOVA-TD-500 (link). Tahle karta ma sice normalni zaslepku, ale soucasti baleni by snad mela byt i polovicni. Problem je s dost vysokou cenou, za vic jak 3000 by totiz uvedena karta znamenala cca tretinu nakladu na stavbu celyho systemu... Navic si nejsem jistej, jak by behala pod W7.
Nenapada nekoho jiny reseni, jakym bych zakomponoval do ITX systemu TV tuner, aniz bych musel volit nejakou vysokou case nebo jit cestou ext. USB tuneru?