Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Misterio

Standardní Misterio

Ahoj vsem,

rozhodl jsem se po nejake dobe co cvakam a ucim se podelit se o me "vytvory".
    Samozrejme pocitam, ze kritika bude a bude i na miste, ale chtel bych se podelit o me pokusy a diky tomu i zdokonalit.
    Fotim Nikonem D80 + set. sklo Nikkor 18-55mm F3.5-5.6, Nikkor 55-200 F4-5.6 a Nikkor 50mm F1.8.
    Tak doufam, ze tim nikoho neurazim. Jedine snad, tyto prvni snimky se priznam upravoval muj dobry kamarad, protoze nemam ted moc casu se venovat upravam.

Takze tady jsou prvni:

Prvni je pokus o portret kolegyne.
    Druha je zaber z divciho futsalu.
    Treti asi netreba komentovat, zapad slunce.

MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: Misterio

Celkovo su vsetky imho velmi tmave. Tmavost nevadi podla mna iba poslednej.

Portret - pripada mi skor ako momentka, no zasadne chyby z fleku su - osolene bodovym (built in) bleskom priamo do tvare, v dosledku coho je svetlo uplne ploche a ostre, leskne sa jej celo a lice, je za nou vyrazny tien. Nic si z toho nerob, moje prve pokusy o portret dopadli takmer uplne rovnako (Maul by mohol napisat)

Doporucujem poriadne si popozerat portrety v nejakej lubovolnej vacsej galerii a spociatku sa ich kludne snaz napodobnit. Odsledujes tak svetlo a celkovo sa postupom casu naucis, co treba/netreba spravit (ako postavit model(ku), ako svietit, ake pozadie a pod).

Druha az na tu tmavost, imho OK. Tejto fotke by (podla mna) svedcila skor prave presvetlenost.

Posledna je skor pocitovka, takze z mojho pohladu fajn.
    Naposledy upravil PiT; 24.05.2009 v 13:32. Důvod: debug
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Osobně portréty nefotím (vím proč ), ale první, co mě praštilo do očí, jsou dost ujetý barvy - je to na můj vkus moc studený/modrý... nevím, jestli to byl záměr, ale pokud ano, příliš mě neoslovil. Myslím si, že by nebylo špatné s portrétem začít někde venku - v parku, v přírodě. Jednak tam budeš mít lepší světlo (zadarmo), a taky příjemnější pozadí...

Pro představu... http://forum.mflenses.com/how-bokeh-...3-5-t9336.html

Třetí je v pohodě
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Zamysli se, jestli se chceš věnovat portrétům - pokud ano, připrav se na spoustu kritiky, ale taky hodně užitečných rad.

Ta třetí kýčovka je moc pěkná a jestli to není úplně osamocená náhoda, mohl by to být Tvůj "obor"...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Promiň.. ani jedno se mi nelíbí ani trošičku. Přečti si napřed něco o kompozici a světle, klidně na i ty základy na wikipedii:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Kompozice_(fotografie)
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Zlatý_řez
    http://strobist.blogspot.com/
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Ja dekuju za vsechny komentare.
    Nechci se nejak obhajovat, jen proste cvakam. Ale hodil jsem to sem na forum prave z duvodu porady co zlepsit, co vypilovat atp. Nejsem na nic jeste presne zamerenej, co bych chtel/nechtel fotit. Vicemene je to muj konicek a seznamuju se jeste s tim a predpokladam, ze jeste nejakou chvilku budu :].
    Jen teda bohuzel, jak pokus o portret tak i snimek z futsalu jsem fotil za asi ne nejlepsich podminek [jak spravne napsal Pit, prvni je z mistnosti s pouzitim bleskem z duvodu maleho svetla a druha je focena za sera a byl jsem tak nejak "rad", ze se z toho originalu dostalo toto]
    Treti byla ani ne tak nahoda, jako zkouska ruznych nastaveni tak, aby se mi snimek libil. Takhle jak jsem ho nahodil se mi prave libil prakticky nejvice - ale to je proste tim, ze to "oslovilo" me oko.
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Tak po delsi odmlce me napadlo sem hodit takovej pokus.
    Monitors

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání