Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Jak připojit ntb s doménou do jiné sítě?

Standardní Jak připojit ntb s doménou do jiné sítě?

Ahoj, mám menší problém se služebním ntb. Je nastavený na připojení do domény a z nějakého důvodu nemám šanci ho připojit k jiným počítačům než je doména (respektive vidí se přes ping, fungujou hry, ale ne sdílení souborů). Prostě když se zkusím s ntb připojit do jiné skupiny, tak to nahlásí, že skupina neexistuje anebo nemám dostatečná práva.

Jak to vyřešit? Může to být zakázané někde ve winech anebo je problém mezi klávesnicí a židlí? (řeším to už asi tak 3 měsíce)
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Standardní Re: Jak připojit ntb s doménou do jiné sítě?

Tak už dělám pokroky, podařilo se mi dostat do jiné prac. skupiny a skoro na jiný počítač. Problém je, že když zadám přihlašovací jméno (např. nmt) a odpovídající heslo, tak to napíše, že přihlašovací údaje jsou špatné a přitom se před jméno dá automaticky doména+jménoPC. Takže potom to jméno vypadá asi nějak takhle XXXZZZ\nmt.
    Proč ty winy nedokážou poslat to co napíšu, ale dávají si tam svoje?
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

Tak za 1.
    Vy****t se na nejaky pracovni skupiny, pouzivat jmeno pocitace, kdyz nezabere tak IP.

Za 2.
    credentials, resp jmeno je treba zadavat takto:
    JmenoDomeny\JmenoUctu

pokud neni v domene tak

JmenoPocitace\JmenoUctu

A odpoved na posledni otazku, kdyz windows nereknes, oproti cemu se maji autentifikovat, doplni si to kde jsou, domenovy domenu, bez domeny jmeno kompu, popr neco nahodne
    Naposledy upravil HollyG; 17.08.2009 v 20:11.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

jj jen potvrdim, u widli reglych do domeny musis vzdy login zadavat ve formatu

domena\jmeno

kde domena je bud jmeno prislusny domeny nebo jmeno pc (to plati pouze pro accounty, ktery jsou videt ve sprave PC jako lokalni). Do "domeny" se lze prihlasit i pokud neni k dizpozici DC, protoze widle si heslo pamatujou (pokud ses aspon jednou prihlasil a autentizoval proti DC).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Wifi doma, nechce se připojit ntb
    Založil Octopuss v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 26.05.2010, 11:13
  2. [09/2008] - NTB kolem 10k Kč
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 08.09.2008, 09:41
  3. Dejte mě odbornou informaci.Nic víc.Odpojení ntb od sítě
    Založil Dragoun v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1