Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: GA-p35 DS3 problém s nastartováním

Unhappy GA-p35 DS3 problém s nastartováním

Otec má tuhle desku a jednoho dne se mu nechtěl spustit PC. Při puštění jen cukli ventilátory, blikly diody na desce a nic. Další mačkání power butonu už bez následků a až po vypnutí zdroje ze sítě opět aspoň bliklo a cuklo. Smazal jsem Cmosku a pořád to samé. Vyměnil i baterku na desce (už delší dobu jsem si všímal, že špatně drží datum atd). Mám tu samou desku u sebe v kompu, tak jsem zkusil jeho CPU, paměti, grafiku u sebe e jelo to. Vzal jsem svůj zdroj k němu (on má nějaký noname, ja fortrona blue stormII) a výsledek tentýž. Bliknutí, cuknutí a nic.
    Deska byla v záruce u Alzy, a tak jsem ji tam poslal. Po dvou týdnech se vrátila s papírem "opraveno". Žádná diagnóza, nebo tak něco. Po namontování je to ÚPLNĚ stejné. tatík je domácí kutil a beze mě zkoušel vytahovat různý káblíky a testování "co to udělá". Po vytažení ATX 4pinu napájení se deska hezky rozjede, všechno svítí, větráky se všude točí, ale PC vůbec nepošle signál do monitoru a ai ho neprobudí. Jinak jeví známky normálního života.
    Vím že jsem se u této desky u sebe setkal s problémem u chladiče CPU. Měl jsem artic freezera7 a pokud byl CPU studený, tak se ani neroztočil a deska to vyhodnotila jako fail a začala hvízdat, dokud se CPU nezahřál a větráj nepustil. Vím že tam je i shutdown verze na výběr, tak mě napadlo i smazat tu cmosku, ale jak jsem psal - žádná změna.
    Do alzy jim to posílat zatím nechci, když už to jednou vrátili s tím, že je funkční a tak hledám kde může být chyba a už jsem z toho přehazování káblíků a komponent na prášky. nesetkal jste se někdo s něčím podobným, či nenapadá prosím někoho něco?
    C2D8200@3,5Ghz+Freezer7pro, GA-35-DS3, A-DATA 2x1024MB DDRII 800+ Extreme Edition, Asus EAH3850@770/1000, SB Aud.II Pl.Ex

Standardní Re: GA-p35 DS3 problém s nastartováním

co kdyz ten tatikuv zdroj tu desku po zapojeni odpali?

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Pokud máš něco zapojeno do usb vyedenejch z desky, tak vyndat a zkusit bez nich.

Když to nepomůže, tak kompletní rozborku, vyndat desku na stůl a vyndat všechny komponenty. Potom na stole zapojit jenom samotnou desku+zdroj+speaker a pokud to zapípá, tak přidáš cpu a ram zkoušíš a přidáváš dál.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    237

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    co kdyz ten tatikuv zdroj tu desku po zapojeni odpali?
    Pre potvrdenie tejto hypotezy by som navrhoval pripojit tatikov zdroj k Tempestovej doske.
    joke

Logicky to vyzera naozaj, ze zdroj tu dosku odpraskol po druhy krat. RMA a potom skusit len s Fortronom.

edit: este by sa dalo zmerat ake napatia dava ten tatikov zdroj.
    Naposledy upravil AmOK; 18.06.2009 v 05:01.
    podpis............................................ ............ načo?

Zdrojem to právě asi nebude. S mým fortronem to nefungovalo a ten u mě jede bez problémů. Po té co šla jeho deska na reklamaci jsem mu složil nouzovou starou P-3 (zaplaťpánbůh za šuplík se straýma komponentama) a ten jeho zdroj s ní běhal také bez problémů. Pravda nebyl zapnutý ATX 4 PIN.
    Zkusím tu radu s přidáváním CPU a mem. Dík
    C2D8200@3,5Ghz+Freezer7pro, GA-35-DS3, A-DATA 2x1024MB DDRII 800+ Extreme Edition, Asus EAH3850@770/1000, SB Aud.II Pl.Ex

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    237

Ked sa ta doska vratila z RMA akoze opravena, tak si ju pripajal ako prve k svojmu zdroju? Lebo som v tom, ze si ju supol do tatikovho pc.
    podpis............................................ ............ načo?

Ano, šla do tatíkova kompu a s jeho zdrojem. jenže on na tom zdroji měl pak záložní desku s CPU, byť pravda šlo jen o Pentium3 a to nepotřebuje ten 4Pin, kterej může rušit desku. Jakmile se k tomu dostanu, tak potestuju ten návod s postupným přidáváním komponent a dám zase vědět.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. E6400 na GA P35 DS3L
    Založil Gestler v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.08.2008, 06:07
  2. ASUS P5K SE (P35) a problem s IDE radicom
    Založil Hazo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 30.01.2008, 11:03
  3. Problém P5W DH Dlx???
    Založil .:HANZ:. v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 12