Otec má tuhle desku a jednoho dne se mu nechtěl spustit PC. Při puštění jen cukli ventilátory, blikly diody na desce a nic. Další mačkání power butonu už bez následků a až po vypnutí zdroje ze sítě opět aspoň bliklo a cuklo. Smazal jsem Cmosku a pořád to samé. Vyměnil i baterku na desce (už delší dobu jsem si všímal, že špatně drží datum atd). Mám tu samou desku u sebe v kompu, tak jsem zkusil jeho CPU, paměti, grafiku u sebe e jelo to. Vzal jsem svůj zdroj k němu (on má nějaký noname, ja fortrona blue stormII) a výsledek tentýž. Bliknutí, cuknutí a nic.
Deska byla v záruce u Alzy, a tak jsem ji tam poslal. Po dvou týdnech se vrátila s papírem "opraveno". Žádná diagnóza, nebo tak něco. Po namontování je to ÚPLNĚ stejné. tatík je domácí kutil a beze mě zkoušel vytahovat různý káblíky a testování "co to udělá". Po vytažení ATX 4pinu napájení se deska hezky rozjede, všechno svítí, větráky se všude točí, ale PC vůbec nepošle signál do monitoru a ai ho neprobudí. Jinak jeví známky normálního života.
Vím že jsem se u této desky u sebe setkal s problémem u chladiče CPU. Měl jsem artic freezera7 a pokud byl CPU studený, tak se ani neroztočil a deska to vyhodnotila jako fail a začala hvízdat, dokud se CPU nezahřál a větráj nepustil. Vím že tam je i shutdown verze na výběr, tak mě napadlo i smazat tu cmosku, ale jak jsem psal - žádná změna.
Do alzy jim to posílat zatím nechci, když už to jednou vrátili s tím, že je funkční a tak hledám kde může být chyba a už jsem z toho přehazování káblíků a komponent na prášky. nesetkal jste se někdo s něčím podobným, či nenapadá prosím někoho něco?