Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: xp nenaběhnou a to ani v nouzovém režimu

Standardní xp nenaběhnou a to ani v nouzovém režimu

Zdravím vás a mám následující dotaz. Od včerejška řeším problém se svým notebookem, jsem v koncích a tak bych vás rád poprosil o pomoc.
    Svůj notebook jsem večer standardní cestou vypnul, ale druhý den ráno už bohužel nenaběhl. Přes F8 jsem se snažil spustit jej alespoň v nouzovém režimu, abych obnovil systém z dřívější doby, ale ani v nouzovém režimu nejde spustit. Pokud zvolím možnost spustit v normalním režimu nebo poslední funkční konfiguraci, tak po chvilce načítání systém spadne, objeví se modrá obrazovka a dojde k automatickému restartu a to pořád dokola.
    Další věcí, kterou jsem zkoušel bylo spuštění a opravení systému z instalačního CD, ale ani to nevedlo k úspěchu - vše probíhalo standardní cestou až do doby než si počítač řekne o restart, vyndal jsem CD z mechaniky, počítač se restartuje a znovu to skončí na modré obrazovce, jak už jsem psal. Nechal jsem proběhnoutmemtest, ale nenašel žádnou chybu. Pravděpodobně bude nutné instalovat win xp kompletně znovu, ale protože bych nerad přišel o data (již delší dobu nezálohovaná), moc se mi do toho nechce.
    Uměl byste někdo z uvedených příznaků určit o jakou závadu se jedná, případně mi i poradit, jak počítač znovu rozběhnout? Mám legál xp (SP2), na amd turionu64.
    Ocením jakékoliv návrhy.

Standardní Re: xp nenaběhnou a to ani v nouzovém režimu

O data asi nepřijdeš stačí vyndat disk a pomocí redukce ho připojit ke stolnímu pc a poté zkopírovat co bude třeba. Co je příčinou nenaběhnutí není takhle možné odhadnout, já bych určitě zkusil jinou ramku a prověřil jestli není třeba hodně zanešenej chladič na cpu - tím to klidně může být taky. Zkusil bych nějakou live verzi linuxu a v případě, že by systém šlapal závada nebude v hardwaru ale ve woknech.

K tomu, co napsal Rache není už co víc dodat.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    278

Pri vyberu nabidky bootovani, bys tam mel mit i moznost, zakazat automaticke restartovani pri padu. Tak to vyber a pak to nech znova spadnout do modre smrti a uz by se melo dat vycist, kterej ovladac, pripadne na cem presne to spadlo. Tak to sem pak napis a muzem se pokusit to nejak ozivit
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Dovolil bych si jednu poznámku:

Obrovskou chybu udělal MS, když vůbec umožnil, aby se při BSOD ihned restartoval PC (navíc je to defaultní chování nainstalovaného OS), tohle je fakt chyba si myslím. Podle BSOD se dá něco vyčíst...Vím, že to jde případně zpětně povolit, ale je to práce navíc a ne každý o této možnosti ví či si ji všimne.

Snad se to BSOD podaří zjistit
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Ono pro BFU je lepší, když se počítač resetne, než aby čuměl na BSOD. To samé u serverů, když to padne na držku a rovnou se to restartne, tak po logonu vidíš, že to upadlo a při tom nemusíš vstát ze židle (a případně i sednout do auta)...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. neexistujici ovladace pro XP :(
    Založil dinospages v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.07.2008, 00:56
  2. ATI Catalyst™ 8.4
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.04.2008, 14:37
  3. Zničeho nic mi klekly Win Xp a za nic na světě nenaběhnou!
    Založil 24-bit v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 30.06.2004, 14:34
  4. Problem s instalaci XP na 160GB Maxtor (uz mi z toho hrabe)
    Založil BDs v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.06.2004, 21:45
  5. Rozbity XP... a Linux
    Založil Nikes v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.04.2003, 23:15

Pravidla přispívání