Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: UPC a D-Link Dl-524

Member
    Věk
    36
    Vliv
    253

Unhappy UPC a D-Link Dl-524

Zdravím všechny,
    mám jeden problém s nastavením WiFi routeru D-Link Dl-524 a internetem UPC, který je proveden přes kabel (v paneláku). Zapojím modem, nainstaluju router dle průvodce.. Ke konci instalace mi průvodce D-Linku napíše, že vše proběhlo v pořádku, ale bohužel to tak není. Pokud zastrčím kabel do routeru (libovolný slot 1-4) a ten potom do síťové karty v PC, internet nenajede... to samé platí, pokud připojím notebook přes WiFi, také bez internetu. Poradíte, prosím nějaké jiné nastavení? Dělám to u známého a s takovým to typem připojení nemám žádné zkušenosti. Nejsem si ani jistý, zda-li je připojení provedeno pomocí statické nebo dynamické IP...jel jsem podle dynamické, ale to v jeho případě asi bude tou chybou.. Zde na fóru jsem četl, že se připojení musí nějak nastavit pomocí účtu na upc.cz, jenomže my nemáme ani jméno ani heslo k přihlášení. Za každou radu děkuji.
    Laptop: FSC 2540 & Logitech VX Revolution Mouse
    PDA: MIO P560

Standardní Re: UPC a D-Link Dl-524

Citace Původně odeslal ICE4M@N Zobrazit příspěvek
    Zdravím všechny,
    mám jeden problém s nastavením WiFi routeru D-Link Dl-524 a internetem UPC, který je proveden přes kabel (v paneláku). Zapojím modem, nainstaluju router dle průvodce.. Ke konci instalace mi průvodce D-Linku napíše, že vše proběhlo v pořádku, ale bohužel to tak není. Pokud zastrčím kabel do routeru (libovolný slot 1-4) a ten potom do síťové karty v PC, internet nenajede... to samé platí, pokud připojím notebook přes WiFi, také bez internetu. Poradíte, prosím nějaké jiné nastavení? Dělám to u známého a s takovým to typem připojení nemám žádné zkušenosti. Nejsem si ani jistý, zda-li je připojení provedeno pomocí statické nebo dynamické IP...jel jsem podle dynamické, ale to v jeho případě asi bude tou chybou.. Zde na fóru jsem četl, že se připojení musí nějak nastavit pomocí účtu na upc.cz, jenomže my nemáme ani jméno ani heslo k přihlášení. Za každou radu děkuji.

resetuj modem od UPC......dnes už nic na upc.cz ic přenastavovat nemusíš.
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Tento router podporuje CLONE MAC adres. Staci vypisat MAC adresu zo sietovky a tu zadat do routeru. Postup je v manualy aj na webe.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal Neller Zobrazit příspěvek
    resetuj modem od UPC......dnes už nic na upc.cz ic přenastavovat nemusíš.
    Přesně tak, při změně zařízení (PC za router D-link) je potřeba restartovat kabelový modem, aby si po startu načetl MAC adresu připojeného zařízení.

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Tento router podporuje CLONE MAC adres. Staci vypisat MAC adresu zo sietovky a tu zadat do routeru. Postup je v manualy aj na webe.
    To sice ano, ale osobně toto řešení nedoporučuji obzvlášť v síti UPC. Řada lidí to takto dělala v době, kdy bylo potřeba změnu MAC adresy registrovat na jejich serveru nebo hlásit telefonicky. Jenže později prodali své PC/notebook a další člověk, kterému se dostal tento stroj do ruky měl pak neřešitelný problém, protože docházelo ke konfliktům se zařízením s naklonovanou MAC adresou.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Member
    Věk
    36
    Vliv
    253

děkuju, vyzkouším..snad to po té bude fungovat
    Laptop: FSC 2540 & Logitech VX Revolution Mouse
    PDA: MIO P560

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Karneval a UPC - aktualni zmeny
    Založil Ganja-NIN v sekci fóra ISP a jejich služby
    Odpovědí: 1416
    Poslední příspěvek: 12.11.2013, 23:14
  2. Gentoo zvuk nForce2
    Založil Cseapek v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.05.2005, 21:00
  3. 4/05 Jakou _kvalitni_ DVD (DL) vypalovacku? Pioneer CVR-109?
    Založil Skodik v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 01.04.2005, 17:44
  4. DVI dual link a sigl link
    Založil Denis v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 28.04.2004, 00:00

Pravidla přispívání