A vůbec, ať se taky trochu pobavíte. S tímto si užívám poslední 4 dny v kuse (past z jiného fora):
Kód:
Ahoj všem,
mám problém, který řeším delší dobu a začíná mě z něj už bolet hlava.
Koupil jsem plasmu samsung PS50C550. Záměrně jsem vybral model s DLNA, protože mám doma fileserver a chci přehrávat filmy (HD ripy) přímo z něj přes síťové rozhraní. Bohužel u některých filmů občas vypadává zvuk na krátkou dobu, ale když ten stejný film pustím z flashky, tak jede bez problémů. Film splňuje oficiální požadavky samsungu (bitrate, format atd).
Co vše jsem zkusil a co nepomohlo:
* jiný počítač s jiným operačním systémem (win server 2008R2, win7)
* upgade firmware televize
* laborace s parametrama síťového adaptéru (např TCP checksum offload a jiné parametry)
* jiný LAN kabel
* vynechat po síťové cestě switch a připojit telku přímo kabelem do vlastního síťového adaptéru (mám jich v serveru víc)
* zvýšit prioritu samsung share manageru (slouží pro sdílení filmů)
* v době výpadku zvuku jsem sledoval ze serveru ping na televizi - stabilní
Je mi prostě divné, že daný film jede z flešky v pohodě. Navíc těchto filmů je víc a nevysledoval jsem žádné závislosti. Možná jen ta, že zvuk je vždy ve formátu DTS. Nicméně spousta dalších filmů s DTS zvukem jede (samozřejmě mají stejný bitrate, klasický 1510 kbps).
Mám pocit, že jsem vyzkoušel už vše možné i nemožné a asi mě z toho švihne. Podle mě je problém v tom, že se samsung prostě a jednoduše vykašlal na síťový buffer. To je podle mě jediné vysvětlení toho, že přes LAN to nejde, ale z flash jo.
Přehlédl jsem snad něco?
Díky za pomoc
Petr