Dobrý den!
Mám takový asi trochu laický a netypický dotaz.
Jde mi o tuto věc:
Mám na starosti oddělení, které se zabývá přepisováním dat do počítače, případně sumarizací dat získaných z internetu do jednoho souboru apod. Tyto práce většinou dělají jako brigádu studenti, důchodci, ženy na mateřské apod. Bohužel cca 75% brigádníků si tuto činnost plete s internetovou kavárnou, kde dostávají zaplaceno

...
Nevadí mi, když si třeba vyberou email, nebo se podívají do studijní evidence, popř. si něco většího stáhnou na flashku, ale vadí mi např. ICQ2GO, Chaty, hraní online her apod - od toho tam opravdu nejsou

- navíc je to nefér k těm, co tam opravdu makají a mají stejné peníze - o tom ale já bohužel nerozhoduji

.
Proto bych se rád zeptal, zda-li je možno se nějak realtime připojit k namátkově vybranému počítači, kde sedí dotyčný brigádník a na svém monitoru vidět jeho plochu + například ovládat jeho myš a pozavírat nedovolená okna apod. aniž by on o tom věděl - nemusel povolovat moje připojení atd. - něco na způsob vzdálené plochy či pomoci, ale s touto modifikací

...
Já mám administrátorský účet, brigádníci jsou přilogováni jako běžní Useři - znám veškerá hesla do všech počítačů (včetně jejich). Tato malá síť čítá 15 PC běžících na platformě Win XP Professional SP2, všechny v jedné pracovní skupině.
Pokoušel jsem se tohle udělat pomocí VNC, ale na liště pak mají dotyční ikonku, která jim signalizuje, že se "koukám" a dávají si majzla - příp. to hned zavřou.
Hlavního ITíka jsem se ptal a on mě poslal do háje, že s takovýma blbostma se zabývat nebude, ale pak mi psal, jestli už se mi to povedlo - tak si myslím, že taky neví jak na to

... Hledal jsem na inetu, ale nic moc jsem nenašel

...
Nevíte, jestli Windows tohle nějak standartně umí, nebo jak na to?
Omlouvám se, jestli je tohle hloupý dotaz, ale je mi přes 50 a do problematiky sítí PC se teprva dostávám

...
Moc děkuju za každé info Petr