Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Jak vidět na obrazovky svých "brigádníků"?

Exclamation Jak vidět na obrazovky svých "brigádníků"?

Dobrý den!
    Mám takový asi trochu laický a netypický dotaz.
    Jde mi o tuto věc:
    Mám na starosti oddělení, které se zabývá přepisováním dat do počítače, případně sumarizací dat získaných z internetu do jednoho souboru apod. Tyto práce většinou dělají jako brigádu studenti, důchodci, ženy na mateřské apod. Bohužel cca 75% brigádníků si tuto činnost plete s internetovou kavárnou, kde dostávají zaplaceno ...
    Nevadí mi, když si třeba vyberou email, nebo se podívají do studijní evidence, popř. si něco většího stáhnou na flashku, ale vadí mi např. ICQ2GO, Chaty, hraní online her apod - od toho tam opravdu nejsou - navíc je to nefér k těm, co tam opravdu makají a mají stejné peníze - o tom ale já bohužel nerozhoduji .
    Proto bych se rád zeptal, zda-li je možno se nějak realtime připojit k namátkově vybranému počítači, kde sedí dotyčný brigádník a na svém monitoru vidět jeho plochu + například ovládat jeho myš a pozavírat nedovolená okna apod. aniž by on o tom věděl - nemusel povolovat moje připojení atd. - něco na způsob vzdálené plochy či pomoci, ale s touto modifikací ...
    Já mám administrátorský účet, brigádníci jsou přilogováni jako běžní Useři - znám veškerá hesla do všech počítačů (včetně jejich). Tato malá síť čítá 15 PC běžících na platformě Win XP Professional SP2, všechny v jedné pracovní skupině.
    Pokoušel jsem se tohle udělat pomocí VNC, ale na liště pak mají dotyční ikonku, která jim signalizuje, že se "koukám" a dávají si majzla - příp. to hned zavřou.
    Hlavního ITíka jsem se ptal a on mě poslal do háje, že s takovýma blbostma se zabývat nebude, ale pak mi psal, jestli už se mi to povedlo - tak si myslím, že taky neví jak na to ... Hledal jsem na inetu, ale nic moc jsem nenašel ...
    Nevíte, jestli Windows tohle nějak standartně umí, nebo jak na to?

Omlouvám se, jestli je tohle hloupý dotaz, ale je mi přes 50 a do problematiky sítí PC se teprva dostávám ...

Moc děkuju za každé info Petr

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Jak vidět na obrazovky svých "brigádníků"?

Mozne to je, legalni nikoli (nezakony odposlech, neopravnene sledovani osob ...). Na to ze se na to neprijde bych se nespolehal, na 99% prijde, pak staci jediny kdo si klidne anonymne postezuje.

Reseni = platte je od kusu ne ? Pripadne si obcas udelat vylet mezi ne.

BTW: VNC to samo umi i bez ikonky, ale zjistit je to taky velice snadne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

No, ve smlouvě je tučně napsáno, že práce na počítači může být libovolně monitorována a je zakázáno počítač používat k jiným účelům, než k těm pracovním. A pracovník svým podpisem stvrzuje, že s tímto plně souhlasí!
    Ptal jsem se na to i šéfa (a ten následně fir. právníka) a bylo mi řečeno, že to nelegální není, jelikož obsahem monitorování je pouze práce se zadaným materiálem na propůjčeném zařízení - to bylo první, co jsem si zjišťoval!
    Je to stejné jako s monitorováním hovorů na telemarketingu ..
    Od kusu to platit nejde - ta práce je dost různorodá - nejde to udělat paušálně ...
    Příklad:
    Jednomu třeba zadám přepiš z tohoto katalogu do Acessu seznam nabízeného zboží této firmy. Další dostane třeba přepsat resp. překopírovat z www.abcd.cz do excelu seznam letovisek vč. ubytovací kapacity. Další dostane za úkol najít info o výrobcích pro doplnění info do e-shopu a doplnit to tam apod...

Jinak já mezi nima chodim, ale mám na práci i 1000 jiných věcí než je jenom hlídat, jestli si po ajsku nepovídají se svou holkou/klukem... Samozřejmě, že řešení tohoto problému na klíč nabízí spousta firem, ale právě proto se ptám, jestli to nejde nějak jednoduše udělat svépomocí a ušetřit peníze třeba na zvýšení platů těm študákům, nebo na lepší PC apod. ...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

A není jednodušší udělat z pár jedinců "exemplární případ"? Dát do smlouvy něco ve stylu že používání počítače k jiným než pracovním účelům je hrubé porušení pracovní kážně a v případě "nachytání" přijde pracovník o mzdu dosud vydělanou ten den a okamžitě končí? Projít mezi nima párkrát na konci pracovní doby, pár jich "vykostit" a ostatní už si dají bacha?

Jinak bacha, například číst jejich soukromou poštu není košer ani když to bude na pracovním PC... Takže je problém pokud by si třeba prohlíželi maily a na tom "sledování" se daly číst, tak je zaděláno na průšvih...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

No, já nejsem právník, ale bylo mi řečeno, že pro tento účel kontroly je to naprosto legální nástroj. Dokonce toto řešení nabízí asi 5 firem, co jsem tak po netu našel.
    Máš spuštěný okno a v něm třeba 15 menších a v každém vidíš plochu jednoho počítače - když jí rozklikneš můžeš jí rovnou ovládat. Ale tohle řešení stojí kolem 120tis bez DPH pro 10 počítačů - dokonce ten produkt má ve specifikacích jasně napsáno, že ho lze užít pro monitoring pracovní kázně apod... a šéfovi se tohle docela zamlouvá...
    Tak mě jenom zajímalo, jestli se to nedá udělat jinak - levněji.
    Jinak, v té smlouvě to je - v případě surfování po netu okamžitý vyhazov. Jenže jich jeden den vyčadíš třeba 5, druhý přijde nových pět a je to pořád dokola ...Mě pak kvůli tomu stojí práce atd...Takhle do toho občas hodíš oko a hned vidíš kdo co jak...

Vliv
    300

Jasne ze dodavatel takovyhle veci ti bude tvrdit ze je to legalni, sem zvedav jak to pak budes vysvetlovat soudci (a budes to vysvetlovat TY, protoze tvuj sef rekne ze o nicem nevi, ze zodpovednej za toto je .... ). Ostatne u meho chlebodarce taky podobny cuky meli - vsichni admini rekli ze stim nechtej mit nic spolecnyho.

Pr: Pokud mas na pracovisti kamery, tak jako zduvodneni nestaci ze o tom zamestnanci vedi. Musi existovat zavazny duvod, proc tam jsou ty kamery umisteny (napr prace s penezi ... ). Pokud porizujes zaznam na verejne pristupnych plochach, musi to byt navic registrovano + musi byt dolozitelne jak kdo a kdy se zaznamem manipuluje.

Rozhodne zadny sledovani nesmis delat tajne a viz David, pokud te dotycny obvini ze mu ctes maily, tak se hodne zapotis prokazovanim ze to tak neni. Paac mail franta.voprsalek@firma.cz je soukromym mailem dotycneho.

Furt nevidim duvod. Nebo spis jedinej, neschopnost vyhodnotit odvedenou praci. Naprosto sklidem ti predvedu, jak sem desne pracovne pretizen a pritom za celej den udelam kulovy. Kdyz mas pocit ze udelali malo, tak si zkus kolik se toho udelat da a pak jim muzes s klidem rict ze delali celej den kulovy => podle toho dostanou taky kulovy zaplaceno. Tyhle moresy jako ze nekoho budu sledovat/stopovat mu jak dlouho je na WC/jestli neprisel o minutu pozdejs nebo o miunutu driv neodesel ....
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Juvamine Zobrazit příspěvek
    Dobrý den!
    Mám takový asi trochu laický a netypický dotaz.
    Jde mi o tuto věc:
    Mám na starosti oddělení, které se zabývá přepisováním dat do počítače, případně sumarizací dat získaných z internetu do jednoho souboru apod. Tyto práce většinou dělají jako brigádu studenti, důchodci, ženy na mateřské apod. Bohužel cca 75% brigádníků si tuto činnost plete s internetovou kavárnou, kde dostávají zaplaceno ...
    Nevadí mi, když si třeba vyberou email, nebo se podívají do studijní evidence, popř. si něco většího stáhnou na flashku, ale vadí mi např. ICQ2GO, Chaty, hraní online her apod - od toho tam opravdu nejsou - navíc je to nefér k těm, co tam opravdu makají a mají stejné peníze - o tom ale já bohužel nerozhoduji .
    Proto bych se rád zeptal, zda-li je možno se nějak realtime připojit k namátkově vybranému počítači, kde sedí dotyčný brigádník a na svém monitoru vidět jeho plochu + například ovládat jeho myš a pozavírat nedovolená okna apod. aniž by on o tom věděl - nemusel povolovat moje připojení atd. - něco na způsob vzdálené plochy či pomoci, ale s touto modifikací ...
    Já mám administrátorský účet, brigádníci jsou přilogováni jako běžní Useři - znám veškerá hesla do všech počítačů (včetně jejich). Tato malá síť čítá 15 PC běžících na platformě Win XP Professional SP2, všechny v jedné pracovní skupině.
    Pokoušel jsem se tohle udělat pomocí VNC, ale na liště pak mají dotyční ikonku, která jim signalizuje, že se "koukám" a dávají si majzla - příp. to hned zavřou.
    Hlavního ITíka jsem se ptal a on mě poslal do háje, že s takovýma blbostma se zabývat nebude, ale pak mi psal, jestli už se mi to povedlo - tak si myslím, že taky neví jak na to ... Hledal jsem na inetu, ale nic moc jsem nenašel ...
    Nevíte, jestli Windows tohle nějak standartně umí, nebo jak na to?

Omlouvám se, jestli je tohle hloupý dotaz, ale je mi přes 50 a do problematiky sítí PC se teprva dostávám ...

Moc děkuju za každé info Petr
    VNC + skryti ikony. Je uplne v pohode. Sam to casto pouzivam. Ve spojeni s nodem 3 a blokaci adres. Vyborna vec
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Furt nevidim duvod. Nebo spis jedinej, neschopnost vyhodnotit odvedenou praci. Naprosto sklidem ti predvedu, jak sem desne pracovne pretizen a pritom za celej den udelam kulovy. Kdyz mas pocit ze udelali malo, tak si zkus kolik se toho udelat da a pak jim muzes s klidem rict ze delali celej den kulovy => podle toho dostanou taky kulovy zaplaceno. Tyhle moresy jako ze nekoho budu sledovat/stopovat mu jak dlouho je na WC/jestli neprisel o minutu pozdejs nebo o miunutu driv neodesel ....
    No to je s prominutím docela kokotina... Jak už bylo zmíněno výše, tak práce je to různorodá a těžko na ní vytvoříš nějaké "normativy"...Pokud bys toho byl schopen, tak to už můžeš rovnou udělat něco jako úkolovou mzdu, poněvadž odhadneš, že pracovník by toho mohl udělat (s přihlédnutím k tomu, že tobě to jde rychleji) za osmihodinovou šichtu tolik a tolik... Jenže ono třeba ani u takového účetnictví se nedá tohle pořádně sledovat... Jednu fakturu namlátíš do PC za pět minut, jinou řešíš hodinu (osobní zkušenosti bývalé přítelkyně), ačkoliv je tam "stejně čísel" jako na té pětiminutové...

Mimochodem když se tu pořád tak oháníš zákonama, tak by mě docela zajímalo, jak bys tebou navržené řešení v případě sporu obhajoval... Řekneš zaměstnanci, že podle tvýho názoru udělal prdlajs, zaměstnanec na to, že to není pravda, že mu to prostě jde jen pomaleji a tys mu smluvně slíbil, že za hodinu dostane (plácnu) 75 Kč, tečka... A teď bez jakýchkoliv podkladů prokazuj, že dělal pomalu, a že dělal pomalu, protože měl puštěné ICQ? Hahaha...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

To je takovej problém na serveru zablokovat tématické okruhy (diskusní a zábavní fora, IT magazíny, Noviny, TV, péčko, a td ..?) Popř. si vytáhnout "Historii" prohlížeče?
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Aliencz Zobrazit příspěvek
    To je takovej problém na serveru zablokovat tématické okruhy (diskusní a zábavní fora, IT magazíny, Noviny, TV, péčko, a td ..?) Popř. si vytáhnout "Historii" prohlížeče?
    To se ti změní v nekonečnej boj, protože těch stránek jsou mraky a cest jak se s k nim dostat taky, mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsme zkoušeli smradíkům na gymplu blokovat všemožný Traviany atp. aby v hodinách IVT dávali pozor...

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    To se ti změní v nekonečnej boj, protože těch stránek jsou mraky a cest jak se s k nim dostat taky, mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsme zkoušeli smradíkům na gymplu blokovat všemožný Traviany atp. aby v hodinách IVT dávali pozor...
    To je pravda. Ja som v skolskom prostredi pouzival italc v kombinacii s NOD32 white listom. Po case som zistil, ze najlepsou alternativou je dozorkonajuci ucitel. Vo firemnom prostredi to moze byt problem, lebo na to treba plateneho pracovnika. No na druhej strane by tento pracovnik mohol robit aj "dozor", aj pracovat spolocne s ostatnymi na danych projektoch.
    PC:CoolerMaster Centurion 534, M3A-H/HDMI, Gigabyte Superb 550P, AMD Phenom X3 8450, 2 x Kingston 2048 MB DDR2, wd2502abys, DVD-RW LG, NVIDIA XpertVision GeForce 8600GT, LCD ASUS VH226H, EIZO FlexScan F931 + F730
    BLACK MEDIA STATION:COOLER MASTER ELITE 330, Zalman Fan Mate 2, Fortron ATX-400PNF 400W, DFI LANPARTY NF3 ULTRA-D, Zalman ZM-NBF47, AMD Athlon X2 Dual-Core 3800+, AC Freezer 64 Pro, 2 x 512 MB Apacer DDR, ASUS N7600 GS SILENT, SkyStar HD2 + SG-2100, GENIUS LuxeMate 810MCE, Panasonic 42PV7/TH, wd2502abys, DVD-RW LG, M-Audio Revolution 7.1, Genius SW-HF5.1 5000
    HC:
    -32 bit Amiga 1200, HDD 20 MB
    -8 bit Didaktik Gama, D40, AY CHIP, DiVIDE, CF-IDE 512MB
    Video game console:
    -Nintendo Wii

Vliv
    300

Mimochodem když se tu pořád tak oháníš zákonama, tak by mě docela zajímalo, jak bys tebou navržené řešení v případě sporu obhajoval... Řekneš zaměstnanci, že podle tvýho názoru udělal prdlajs, zaměstnanec na to, že to není pravda, že mu to prostě jde jen pomaleji a tys mu smluvně slíbil, že za hodinu dostane (plácnu) 75 Kč, tečka... A teď bez jakýchkoliv podkladů prokazuj, že dělal pomalu, a že dělal pomalu, protože měl puštěné ICQ? Hahaha...
    Mno, evidetne toho o pracovne pravnich vztazich moc nevis. Predne pokud dobre vidim, jde tu o brigadniky, tudiz pracuji nejspis na nejakou dohodu a
    neni problem je propustit +- okamzite.

Druhak, sem moc zvedav, jak budes ty obhajovat ze delam kulovy, protoze kdyz na me vytahnes zes to "videl", tak ja na tebe podam trestni oznameni. Tudiz mas v tomto pripade sice k dispozoci informaci, ze sem delal kulovy, ale u soudu to nemuzes pouzit, paac by se tim prokazalo, ze si zakon porusil ty (a to daleko horsim zpusobem). Takze mas v ruce uplne stejny kulovy a nezbyva ti nez doufat ze zamestnanec "vymekne".

Zatreti jak sem psal ti klidne predvedu ze celej den delam presne to co si me zadal a pritom udelam uplny kulovy a budu si pri tom trebas s nekym posilat sms/poslouchat mp3/..... - preci cim dyl to bude trvat, tim vic za to dostanu $.

No a nakonec, kazdej sef je sefem (mimo jine) od toho, aby umel vyhodnotit zda dany clovek odvadi praci v primerene kvalite a mnoztvi. Pokud toto neumi, tak nema na svem miste co delat. A ze cinnost je ruznoroda, to jsou kecy, to je kazda prace, pokud zrovna nestojis u pasu.

"Cinnost muze byt libovolne monitorovana", to ze je to ve smlouve neznamena, ze je to legalni, kdyz to porusuje jine zakony (asi ochrana osobnich udaju, taky nejsem pravnik)
    Problem je v tom, ze kdyz budes monitorovat co maji na obrazovce, tak muzes cist jejich osobni udaje.

Akceptovatelny bych spis videl monitorovani sitovyho provozu, jen adresy kam kdo vytvari spojeni. Coz staci k tomu, abys poznal, jestli nekdo pouziva "zakazane ovoce" a zaroven nemas pristup k osobnim informacim.

Talking Re: Jak vidět na obrazovky svých "brigádníků"?

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 23:02.

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Mno, evidetne toho o pracovne pravnich vztazich moc nevis. Predne pokud dobre vidim, jde tu o brigadniky, tudiz pracuji nejspis na nejakou dohodu a
    neni problem je propustit +- okamzite.
    Ano, určitě nedosahuji Tvé fundovanosti Sice nemáš na DPP problém se brigádníka zbavit (rozhodně dramaticky menší, než u jiných pracovněprávních vztahů), nicméně i ten brigádníček na DPP má v té dohodě nějakou mzdu, kterou mu dle smlouvy musíš vyplatit... Těžko mu na konci dne jen tak "bez ničeho" řekneš "hele dělal jsi podle mě prdlajs a prdlajs ti zaplatim"... A předpokládám, že ti brigádníci zase nejsou tak blbí, aby vyprodukovali třeba jen 10% předpokládaného reálného objemu práce...

Dál bych to už asi nerozváděl, myslím, že bychom se ve finále dostali zase k tomu, že by se aplikovala tvoje zde proslavená averze k "managorům" a nadřízeným pracovníkům obecně, slušný náběh byl už poslední odstavec tvého posledního příspěvku... Jinak ano, práce jsou různorodé a proto se tak špatně jakkoliv "normují" a tebou navrhované řešení s vytvořením odhadů kolik se dá stihnout za den, pokud nejde pořád o plus mínus stejnou práci, stejné (či podobné) zdroje, stejný (či podobný) formát dat, je v praxi zvláště u prací "kancelářského typu" volovina...

Obecně k tématu - je to docela častý (a věčný) problém, zvláště u podobných typů "provozů"... a s tím sledováním je potřeba dávat bacha, jde totiž o činnost trochu (s těma e-mailama trochu dost) na hraně... A jak tu správně poznamenal Smitka, to že je něco ve smlouvě neznamená, že to ve finále obstojí... Pokud si dáš do smlouvy, že v případě porušení pracovní kázně přijde pracovník o levou ruku a pravé oko, tak to sice může být ve smlouvě, ale přesto bys s tím asi u soudu nepochodil

EDIT: miro.elko - vidím tam minimálně tak čtyři "nevykryté" počítače Navíc pokud u toho nebudou sedět anorektici, tak není problém zakrýt obrazovku tělem a okno s ICQ mít někde v rohu dole

Talking Re: Jak vidět na obrazovky svých "brigádníků"?

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 23:01.

Senior Member Avatar uživatele tomase
    Věk
    40
    Vliv
    285

V tom pripade ste boli neschopni. Dobre nadesignovana siet nema problem vsetko ustrazit.

Takisto sa mi pozdava nejaka proxyna ktora pouziva smartfiltry a nemusis tak ziadne stranky blokovat rucne.
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
    V tom pripade ste boli neschopni. Dobre nadesignovana siet nema problem vsetko ustrazit.

Takisto sa mi pozdava nejaka proxyna ktora pouziva smartfiltry a nemusis tak ziadne stranky blokovat rucne.
    Ha, ha, hahaha. Mám v živé paměti tu soutěž mezi žákama o to, kdo nejelegantnějc obejde omezení školní sítě, pustí porno na školním počítači a podobně. Cesta se dá najít vždycky.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    40
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Ha, ha, hahaha. Mám v živé paměti tu soutěž mezi žákama o to, kdo nejelegantnějc obejde omezení školní sítě, pustí porno na školním počítači a podobně. Cesta se dá najít vždycky.
    Skola to je skutocne prototyp kvalitne nadesignovanej siete
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek

Ano, byli jsme naprosto neschopní, protože jsme to dělali z pozice vyučujících a ne z pozice admina, který se tam dokutálel jednou za týden až dva a nesnášel když jsme mu do toho my moc hrabali A tamější síť měla k "dobře nadesignované" docela daleko, taktéž o nějaké proxyně jsme si mohli nechat tak leda zdát, ty rozumbrado

Věk
    40
    Vliv
    285

Nikde si neuviedol z akej pozicie si danu siet kontrolovatl - vid. tvoj prvy post.
    Ci bola siet dobre alebo zle nadesignovana je vas problem, ja zan nemozem.
    Druha veta nebola urcena tebe.

Věk
    44
    Vliv
    358

OK, tak pro upřesnění, tu síť jsem nebudoval ani nespravoval (měl jsem poměrně omezená práva), čili to bylo na ručním blokování a to trvám na svém původním tvrzení, že je to jak močit proti větru

U nás ve firmě se používá např. Smart Filter, což bude asi drahá záležitost, ale určitě existuje mnoho podobného software.

Je to spíš na zahraniční servery, ale aspoň nejede 90% share serverů (i některé CZ), facebook, myspace, libimseti, p stránky, hry atd atd. Zbytek by se měl dát dolaďovat individuálně podle historie.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Věk
    40
    Vliv
    285

Smartfilter pouzivame aj u niektorych nasich zakaznikoch a funguje imho skvele. Blokuje aj ceske/slovenske fora, proste takmer vsetko co nie je work-related. Pokial blokuje nieco co skutocne je k praci potreba, nie je problem povolit rucne.

Citace Původně odeslal Juvamine Zobrazit příspěvek
    Ale tohle řešení stojí kolem 120tis bez DPH pro 10 počítačů...
    Tak mě jenom zajímalo, jestli se to nedá udělat jinak - levněji.
    Ve skole si pamatuju ze nas sledovali timto - http://www.mm-soft.cz/
    Nevim co to vsechno umi, ale levnejsi to je.
    Gigabyte GA-965P-S3, 3GB DDR2 transcend 667@925Mhz, E2160@3330MHz, Powercolor HD4830@700/1850, LG L226WTQ-PF , Seasonic SS-500ET-T3 500W 80PLUS, ~2TB HDD, DVB SkyStar2 ,Leadtek TV 2000XP, Logitech Z-640, Logitech MX510, Logitech DFP, Dolby's keyboard, NEC 3550A, Pixma iP4500, W7 x64, 3dmark
    30/1,5Mbit UPC - Buffalo WHR-HP-G54 OpenWRT, Dlink G664T OpenWRT, La Fonera OpenWRT, Linksys PAP2T VoIP
    Samsung I5700 Galaxy Spica - Android 2.2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. titulky na TV pouze ve stredu obrazovky
    Založil Ipswican v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.03.2005, 10:48
  2. Pruh na kraji obrazovky pri 1024x768@100Hz
    Založil hpcpg v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 20.05.2004, 12:37
  3. nejde videt dvd-rom
    Založil jaluvkap v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2