Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Koupit HP 2133 Mini-note nebo EeePc 901 12GB SSD?

Standardní Koupit HP 2133 Mini-note nebo EeePc 901 12GB SSD?

S asusem 901 jsem měl možnost si krátkodobě pohrát, ale HP 2133 jsem neviděl, máte-li ho někdo můžete postnout nějaké postřehy a klady/zápory?

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní Re: Koupit HP 2133 Mini-note nebo EeePc 901 12GB SSD?

Na HP 2133 si můžeš přečíst recenzi http://notebook.cz/clanky/recenze-no...2133-mini-note
    Rychle shrnuto - nízký výkon, vysoká teplota, mizerná výdrž baterie, dobrá klávesnice, kvalitní design a zpracování.
    Naposledy upravil bukva; 21.09.2008 v 17:11.
    Myšlení zkresluje realitu.

jj díky to jsem četl, mám načteno téměř vše dostupné z netu - stále nejsem úplně 100% rozhodnutej pro 901...

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    272

No já nevim, osobně mám zkušenost jenom s 901, ale přijde mi že jediný co hraje pro HP je design
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

a co treba Msi Wind-U100... ted je s 3cl. baterkou, ktera moc nevydrzi, ale mel by byt i s 6 clankovou...
    AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
    Ati Radeon HD4670 fanless| WD10EVCS | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec solo
    KonicaMinolta Dynax 5D + Minolta 18-70/3,5-5,6 + Minolta 75-300/4,5-5,6 + Minolta Maxxum 50/1,7

vyhrál asus 901 - totální spokojenost..

nasměrujte mě pls někdo kde koupit ssd pro eee901? všude jsou k prodeji jen ssd 2,5“ ale asusík má uvnitř mějaké mini ssd

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    nasměrujte mě pls někdo kde koupit ssd pro eee901? všude jsou k prodeji jen ssd 2,5“ ale asusík má uvnitř mějaké mini ssd
    Musíš na ebay, ale hlavně ne v každym eee to jde vyměnit. Není tam přímo disk ale ssd karta. Disky se jenom kupovaly a připojovaly se na volnej konektor a umístily do volnýho prostoru vedle toho ssd. Šlo to hlavně v těch prvních sériích. Dneska už za prvé mají plombu, aby se vůbec nedaly otevřít a za druhé vůbec nemají ten konektor, kterej se používal. Co jsem měl doma na zkoušku dva eee 901 koupený cca před měsícem, tak už tu plombu zespoda měly. Jinak můžeš koupit tohle http://cgi.ebay.com/64GB-PCI-e-SSD-A...em380066217290 ale podle ohlasů je trochu problém s rychlostí těchchle věciček.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Jenom pro info kdyby někdo váhal jako já..
    Předinstalovaná verze winxp (konečně dobrý pocit z legalního os) je bída s nouzí, po povolení updatů, se eee stalo nepoužitelným, doba bootování byla nekonečná i když jsem žádný další soft než ten předinstalovaný nenainstaloval systém stále psal na disku c je málo místa.. ms works (800mb) se klasickým způsobem nedají odinstalovat atd. Na řadu přišly experimenty s různými os.
    Win2000sp4 - paráda, problém byl rozchodit wifinu.. když jsem do 901 dal wifi ze 701 vše bylo ok - ale po cca 2 dnech kdy si s eee hrála celá naše family se i přes noda do os natahaly nejrůznější srágory - u mě win2000 neobstály testem domácích "klikačů"
    WinVista STARTER - všechny ovladače co k eee byly pro xp na vistě starter šlapou, stabilita perfektní nod32+defender pokusné 2 dny domácího e-násilí os uchránily (spybot 0 problémů). ALE po vypnutí eee a jeho následném zapnutí nenaběhne lcd, řešením bylo připojit krátkodobě externí lcd kdy se obraz automaticky naklonoval na obě zařízení, změna ovladače intelácké grafiky k ničemu nevedla. Režim spánku fungoval 100%. u mě vista neuspěla kvůli problému s vypínáním.
    Další pokusný os byl Windows Crystal XP 2007, což je ořezaná a ilegálně upravená corp verze xppro. Po povypínání zbytečných služeb, výměně ram z 1gb na 2gb, vypnutí swapování na disk, je malý eee901 nejrychleji bootující mašinka kterou jsem kdy měl - po zapnutí je do +-35 vteřin možno brouzdat na netu za použití wifi připojení. Bohužel tento os není 100% legální i když pro moje eee901 se jeví jako vynikající a v útrobách 4GB SSD zůstal uložen.
    Další pokus byl s Windows Fundamentals for Legacy PCs - z nějakého záhadného důvodu se mi instalace opakovaně nedostala ani k zadání sn čísla - při pokusu o instalaci na klasický velký ntb šlo vše ok... škoda.
    Pokus s linuxovými distribucemi jsem velmi rychle ukončil neboť při poskytnutí eee s ubuntueee systémem mé drahé pokusné polovičce mi byl během pár minut vrácen s poznámkou "co to tam je, to je nějaký de.ilní vrať tam vokýnka"
    Resumé - malá hračka na cesty, na které si mohu:
    přečíst poštu,
    stáhnout z eztv.org pomocí utorrentu poslední díl big/beng/teorie v 720p a přehrát bez jediného zaškubnutí díky cccp balíčku kodeků,
    povideofounovat s mojí drahou přes skype,
    zapařit enemy territory (ano běží plynule),
    po zasunutí usb dvb-t karty zjistit, že investice do tohoto kusu hw je díky absenci koukatelného obsahu na naši tv scéně hloupost,
    při ztrátě orientace v naší husté síti dálnic za použití PC Navigatoru 6 a bluetooth GPS receiveru Leadtek najít správný směr.
    K totální spokojenosti mi chybí pouze bluetoothová myš, kterou by člověk nabíjel 1x ročně

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání