Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Windows XP firewall a obmedzene konto

Standardní Windows XP firewall a obmedzene konto

Zdravim,

mame v skole WinXP SP2 masinky ... Server je Win2k3. Decka maju len obmedzene konta (user), a nemaju pravo nic instalovat. Nahral som na kompiky ale zopar sietovych hier.
    Avsak spojeniu hier na lokalnej sieti brani Windows Firewall na pracovnych staniciach... Ked sa prihlasom ako ADMIN na kompy - odblokujem to, ale odbokovane to je len pre ADMINa... Ked sa prihlasia decka pod svoje konta - zase je to bloknute a z ich konta to ani nejde odblokovat... Prosim poradte, ako to "rozchodit" Co kde nastavit

vdaka

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní Re: Windows XP firewall a obmedzene konto

Zakazat firewall primo v servicech, at uz pres domenu, nebo na kazdym lokalne...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Pokud vyuzivate sluzeb domeny, pak jeste muzes pomoci systemove politky definovat vyjimky pro firewall.

EDIT : Napada me - neprepisuje ti nastaveni firewallu nejaka aplikovana politka? Co jsem tak zapatral v pameti, vzdy, kdyz jsem udelil na nejaky port vyjimku pod lokalnim adminem, zustala tam i potom, co se nalogoval regulerni uzivatel.
    Naposledy upravil motorolarulez; 04.09.2008 v 14:52.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

pokud je to za serverem, tak ten windows firewall v podstatě není potřeba, ten umí blokovat jen naslouchání portů a příchozí spojení (čemuž ale brání server).

každopádně vyřešilo by to přidělení dětským účtům administrátorsky oprávnění, spuštění hry, následny vytvoření výjimky a odebrání administrátorských oprávnění.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Jak rika JejKey, a jak jsem to i myslel ja, pokud ty PC bezi na vnitrni siti, tedy je predpokladano i za firewallem (nebo minimalne NATem), tak je tohle jen zbytecne bezici service zpusobujici problemy.
    Jedine ze by se pouzivalo windowsacky sdileni internetu, ale to uz by byl hodne ulet
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst 8.3 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 11.03.2008, 13:57
  2. ATI Catalyst™ 8.2
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 01.03.2008, 15:28
  3. Problem s modemem a Windows XP!
    Založil P3c0 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6