Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Nový Hitachi T7K500 VLA360 prestal fungovať

Standardní Nový Hitachi T7K500 VLA360 prestal fungovať

Zdravím,

predvčerom som si kúpil 500GB disk Hitachi Deskstar z alza.sk.
    Disk prišiel včera, naformátoval som ho a začal naňho nahrávať veci z môjho starého disku. Mal som ho zasunutý v 3,5" externom boxe pripojenom cez USB.
    Dnes som zapol počítač, zapol box, ale disk už win nedetekoval. Píše, že našiel nový hardware, ktorý sa mu však pre chybu nedarí rozoznať.
    Disk som teba vybral z boxu a zapojil priamo, avšak ani týmto spôsobom ho systém nedetekuje.
    Disk sa normálne točí, je to počuť a tiež cítiť, nakoľko hreje.

Myslíte, že odišla elektronika alebo v čom môže byť problém?
    Ďakujem za vaše odpovede

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Nový Hitachi T7K500 VLA360 prestal fungovať

Ak by odisla elektronika , disk sa Ti ani neroztoci. Ak ho je vidiet v biose , disk je moznost detektnut. Mas moznost ho znova naformatovat ? Pripadne sa skus naho pozriet cez PM a zrusit mu particiu a znova vytvorit. Ak dobre pozeram ten disk je SATA 2 , predpokladam , ze mas dosku co to podporuje , pripadne ho prepni na SATA 1.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Bios ho práveže nedetekuje, to je ten najväčší problém.
    Systém ho vôbec nevidí, resp. Windows ho vidí, ale píše, že že sa vyskytla závažná chyba a nie je možné rozoznať zariadenie.
    Som z toho dosť zúfalý ani nie kvôli disku, ako kvôli tomu obsahu, ktorý som naň nahral
    Btw. ako sa prepína ten disk do módu SATAI? Ja som to nikde nenašiel, skôr sa mi zdá, že som niekde čítal, že tieto disky sú štandardne SATAI a prepínajú sa do SATAII.
    Dosku mám nejakú nForce2.

Věk
    49
    Vliv
    326

Je na to original utilita od Hitachi. Pre buducnost uvadzaj celu zostavu ak mas problem Ta utilita sa vola Feature Tool a robi sa s nou v dose. Tipujem skor , ze je SATA2 a doska ten disk nevidi , zrejme podporuje len SATA 1.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    ..... Tipujem skor , ze je SATA2 a doska ten disk nevidi , zrejme podporuje len SATA 1.
    To je bezne chovani? Mel jsem moznost testovat teda asi na 3 sata1 radicich a zadny z nich nemel problem detekovat sataII disky.

Ad disk: nebylo by to zas az tak prekvapive. Nejcasteji disk odejde prvnich par tydnu. Potom se poruchovost zacne zvysovat tak po 2roku provozu.
    Byla na to nejaka studie od googlu - nejsem si jisty, jestli si to pamatuju presne.

Věk
    49
    Vliv
    326

Samozrejme ak je SATA 2 disk a davas ho do SATA 1 , pomoze zmena biosu , pripadne prepnutie toho disku bud softwerovo , alebo jumprom.
    Co sa ja som mal nforce2 dosku , nepodarilo sa mi tam SATA2 disk rozbehat v SATA1 , musel byt prepnuty v SATA 1 , mal som to stastie ze Hitachi disky tak boli od novoty , i ked boli SATA 2. Tieto novsie uz su od vyroby nastavene na SATA 2.
    Takze je moznost ist ku kamosovi co ma SATA2 priamo radic a tam zapojit disk a prepnut ho na SATA1.
    Zbytocne je polemizovat , ze jemu to slo , pojde to aj mne , opacne je to skor mozne ze pojde , tu je toto lepsie riesenie.

Ad disk: nebylo by to zas az tak prekvapive. Nejcasteji disk odejde prvnich par tydnu. Potom se poruchovost zacne zvysovat tak po 2roku provozu.
    Byla na to nejaka studie od googlu - nejsem si jisty, jestli si to pamatuju presne.

Toto mozes nejako vysvetlit ? Ak disk odide , das ho vyreklamovat a zvycajne dostanes novy , takze ako Ti moze odist disk este raz ked uz ho nemas ?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Toto mozes nejako vysvetlit ? Ak disk odide , das ho vyreklamovat a zvycajne dostanes novy , takze ako Ti moze odist disk este raz ked uz ho nemas ?
    Mrkni na studii od guglu. V prvnich 3 mesicich je poruchovost disku 3% a u rocnich je pouze 2% - pak uz to zas leze nahoru.

Tim chci rict, ze mluvim o pravdepodobnosti - statistice a ne o jednom disku.

Věk
    49
    Vliv
    326

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Mrkni na studii od guglu. V prvnich 3 mesicich je poruchovost disku 3% a u rocnich je pouze 2% - pak uz to zas leze nahoru.

Tim chci rict, ze mluvim o pravdepodobnosti - statistice a ne o jednom disku.

Ok , zle som Ti rozumel

Samozrejme ak je SATA 2 disk a davas ho do SATA 1 , pomoze zmena biosu , pripadne prepnutie toho disku bud softwerovo , alebo jumprom.
    Co sa ja som mal nforce2 dosku , nepodarilo sa mi tam SATA2 disk rozbehat v SATA1 , musel byt prepnuty v SATA 1 , mal som to stastie ze Hitachi disky tak boli od novoty , i ked boli SATA 2. Tieto novsie uz su od vyroby nastavene na SATA 2.
    Takze je moznost ist ku kamosovi co ma SATA2 priamo radic a tam zapojit disk a prepnut ho na SATA1.
    Zbytocne je polemizovat , ze jemu to slo , pojde to aj mne , opacne je to skor mozne ze pojde , tu je toto lepsie riesenie.
    Disk jumper nemá, čiže idem to skúsiť poriešiť softvérovo cez tú utilitku.
    Dám vedieť výsledok
    Ďakujem zatiaľ

Díky chlapi, funguje to

Zdravím Vás,

píšem opäť do tejto témy, nakoľko sa to opäť týka horeuvedeného disku.
    Pár dní dozadu mi uhynula nejaká časť môjho desktopu a ten prestal fungovať, tak som si kúpil notebook ASUS X51L (http://www.asus.com/products.aspx?mo...26&l3=525&l4=0), zo starého desktopu som vybral horeuvedený disk, ktorý bol prepnutý na SATA1, dal ho do externého usb boxu a pripojil.
    Prvé pripojenie prebehlo hladko, všetko fungovalo, skopíroval som si nejaké veci z disku a párkrát reštartoval, všetko zatiaľ v pohode.
    Počítač som po skončení vypol a zapol na druhý deň ráno, disk v externom boxe však už nenašiel.
    Mám nainštalované WinXP SP2 so všetkými aktualizáciami (okrem SP3), vždy po zapojení disku mi Windows napíše:

"USB Device Not Recognized
    One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it. For assistance in solving this problem, click this message."

Disk som skúsil prepnúť späť zo SATA1 módu do SATA2 módu, ale stále bez úspechu.
    Tiež som ho skúšal v jednom počítači zapojiť napriamo a všetko fungovalo OK.
    Šuflík vadný nie je, pretože som v ňom skúšal ďalšie 2 disky a tie fungovali v pohode.

Viete mi prosím poradiť, čo a kde treba pri tomto disku nastaviť?

Ďakujem

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

v jiném PC to funguje?

Ta hláška se týká USB (rámečku, řadiče v rámečku), ne toho disku...
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hitachi T7K500
    Založil Zorg v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 11.01.2007, 09:48
  2. Desne vibrace u HITACHI Deskstar T7K500..tohle neni normalni
    Založil MrFann v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.11.2006, 12:34
  3. Hitachi 7k250 - Nový král 7200ot disků !!!
    Založil Anonymous v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 69
    Poslední příspěvek: 01.06.2005, 19:03
  4. V dc++ mi prestal fungovat hublist
    Založil matej!MASSER!kotel v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.04.2003, 16:01

Pravidla přispívání