ahoj
Mam malu lokalnu siet, kde par kamaratov pripajam na NET. Onedlho by mal pribudnut minimalne jeden klient, ale kablom to riesit nemozem, pretoze kabel by mal cez 100m (proste bolo by to komplikovane). Musim ho riesit cez wifi a tak zhanam nejake wifi zariadenie. Pozadujem, aby zvladol pernosovu rychlost 24 mbps (t.j aby za 1 sek. prenesol 3MB), videl som routery, pri ktorych sa uvadza bezne 54 mbps, ale aj 105 a 128 mbps, ale ze v skutocnosti to je ovela menej.
Vybral som si zatial Wline W3000G, je to celkom lacne a ma to dost moznosti (mate s tym niekto zle skusenosti ?)
Amatersky som nakreslil blokovu schemu mojej siete a ako by ste mi odporucali pripojit do siete wifi router (to co je modrou farbou, tak to chcem robit).
schema1 a schema2
Na druhu stranu do klienta by som dal asi tiez Wline W3000G ale v mode klient (samozrejme zariadenia by museli ist pod strechu a cca 3m pigtail k antene (stacila by aj ta antena co je na tom AP, len by som ju odkrutil a nakrutil na pigtail? (domy su od seba cca 80m vzdusnou ciarou, anteny by sa videli))).