Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Voda v notebooku

Standardní Voda v notebooku

Dobrý den,
    Dnes se mi stala taková nemilá věc a to že se mi do notebooku přímo do klávesnice vylilo dost vody. Notebook sem vypojil z elektriky, vyndal baterku a snažil se ho osušit, aspoň tam kde to šlo a počkal sem několik hodin asi 9, aby když tak zbytek uschnul. Předchvýlí jsem se ho pokusil zapnout, začlo v něm divně hučet, začal bootovat a pak to napsalo jen "Operating system not found" je možné že se voda dostala do HDD ? Co teď s tím? Uznaj mi to na reklamaci, když se to budu pokoušet uhrát na něco jiného?
    Děkuji za odpověď.

Standardní Re: Voda v notebooku

9 hodin je malo. Treba nechat aspon 24 hodin v suchom a teplom prostredi, najlepsie vsetko rozobrate!

Pri vacsine notebookov sa da disk vybrat pomerne jednoducho a otestovat samostatne.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

no takže už to je přes 20 hodin a pořád nic už sem se smířil s tim že pude na reklamaci, takže bych se zeptal. Vodu asi v servisu poznaj že, taky kam ho mam odvíst když sem ho koupil v alze a mám na něj eště několik měsíců záruku. A taky jestli bude lepší hrát blbýho a říct že se to stalo z ničeho nic mi spadnul třeba systém, nebo to vysipat narovinu a cálovat.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Nevim jak se na to cejtis, ale zkus ten book komplet rozebrat. Predevsim pokud mozno vyndat klavesnici. Prover si taky jestli je disk spravne pripojenej. Blbyho delat muzes vzdycky, ale to zes ho utopil bude bez dukladnyho vycisteni poznat urcite.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Odpovím ti trochu jinak. Když táta myje klávesnici, tak ji nechává vyschnout tři dny na sluníčku. Fakt to trvá dlouhou než se to vysuší. Ta voda co tam natekla nemá kam utéct, je to uzavřené prostředí. Je tam velká vlhkost a voda kondenzuj (něco jako když se ti dostane voda do hodinek). Fakt je dobré to rozebrat (vyndat disk, RAM...)
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

no na rozebírání se právě nějak moc necejtim, něco s nim udělám a bude to potom jěště horší, ten disk se vodou přece jen tak nepřepojil když do tý doby fungoval správně, ale přesto ho zkusim zejtra rozebrat a v nejhoršim případě aspoň vyčistit.

Disk nerozebírej! Jenom ho vyndej očisti kontakty...
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

jo já se špatně vyjádřil, myslel sem ti že rozeberu ten notebook

takže téměř po 100 hodinách vysichání notebook běží opět přesně tak jak má bez žádných problémů ani vad funguje dokonce celá klávesnice =) takže to tu klidně můžete zamknout, Děkuju všem za pomoc a rady.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Televize, satelit na notebooku v kamionu - poradte jak
    Založil Firuz v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.07.2009, 15:41
  2. Vytecena voda v PC
    Založil Vlado v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 48
    Poslední příspěvek: 13.06.2008, 12:36
  3. Zhodnocení a výběr notebooku - SPĚCHÁ
    Založil eldar v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 15.12.2007, 21:06
  4. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  5. P III v notebooku a speed step
    Založil Vlado v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 18.09.2004, 22:19

Pravidla přispívání