Ahoj,
včera jsem si chtěl propojit stolní PC s NB. Během nastavování jsem si nejspíše změnil pracovní skupinu a doménu. Teď se ale nemohu přihlásit do PC. Vzhledem k tomu, že se jedná o firemní NB, tak neznám admin heslo. Neví někdo, jak to vyřešit?
Ahoj,
včera jsem si chtěl propojit stolní PC s NB. Během nastavování jsem si nejspíše změnil pracovní skupinu a doménu. Teď se ale nemohu přihlásit do PC. Vzhledem k tomu, že se jedná o firemní NB, tak neznám admin heslo. Neví někdo, jak to vyřešit?
AMD X2 3800+ EE SF 35W|40 GB IBM|640 GB Samsung|1TB Samsung|385W Enermax PRO82+|ATI 2600 XT |Logitech Z-5300 | MX 1000 |
Trochu zmatene, co jsi tedy delal pri onom "propojovani PC s NTB"?
K tomu totiz neni potreba menit vubec nic...
Jinak pokud na danem stroji do ktereho se nemuzes dostat lze bootovat z jinych zarizeni (cd-rom, USB), jde lehce local admin heslo resetovat.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
trochu zmatené to je, protože jsem z toho zmatený i já.
Na ubou PC jsem spustil win průvodce nového připojení, na stolním Pc heslo znám, ale na NB mi to moje staré heslo nebere (účet má admin práva)
bootovat lze, lae nmám tu flash disk jenom cd/dvd případně čtečku + sd kartu
AMD X2 3800+ EE SF 35W|40 GB IBM|640 GB Samsung|1TB Samsung|385W Enermax PRO82+|ATI 2600 XT |Logitech Z-5300 | MX 1000 |
Tak jsem resetnul ten admin heslo, lae ten můj učet není v seznamu účtů. Ani přes správu počítače jsem ho tam neviděl.
Tak me napada, nebyl nahodou ten ntb predtim v domene, kdyz byl firemni?
A ty jsi ho jen tak nahodou z ty domeny nevyradil?
Kazdopadne nic jako pruvodce pripojenim kamkoliv, nespoustet...
EDIT:// Tedy vyjma veci jako vytvoreni VPN spojeni apod, kde je to tudy nejjednodussi
právě, že v doméně byl. Zkoušel jsem "jí" tam vrátil, ale chce to mě heslo, které neznám, tak počkám do pondělí. Alespoň jsem se dostal k datům, které jsem potřeboval.
EDIT: na VPN používám Cisco klient, takže jinak průvodce nepotřebuji![]()
Naposledy upravil killerGBU; 27.04.2008 v 16:49.
Admin z tebe bude mit radost, GL&HF
Jinak pro zarazeni do domeny potrebujes znat ucet s danymi pravy v domene, a taky vubec od veci neni byt v dane siti (ten Cisco klient se patrne nepripoji, ale to zalezi jak to mate udelane...)
Naposledy upravil HollyG; 27.04.2008 v 21:46.
Pokud ti slo predevsim o sdileni dat mezi pocitaci, mrkni sem
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?p=687292
Nekde jsem tam radil, ze na jednoduche operace staci vytvorit FTP server a muzes kopirovat, co hrdlo raci.
Btw, na prirazeni pocitace do domeny, jak uz rikal HollyG, musis mit opravneni minimalne Domain Admin.
Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix
Nabizi se otazka proc takove pokusy delat, kdyz, pokud clovek zna alespon local admin pass, coz evidentne znal (resp mel takove opravneni u sveho uctu), staci napsat neco jako \\192.168.1.10\c$ a jede se...
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)