Pred nedavnom som zacal mat problemy so 160GB samsungom na PATA. Pri praci s nim mi obcas vytuhol komp a po resete mi bios disk nenasiel! nejake to cachrovanie v bedni a zase to nabehlo ale len na chvilu. Potom som skusil disk pripojit na ATA33 kabel k dvdcku a slo to pochopitelne pomaly ale vydrzalo to.
Pred nedavnom som menil kodenzatory na doske tak som si hovoril, ze by to mohlo mat nieco spolocne ale zjavne nie. Komp som dnes poskladal a po zapnuti vsetko OK ale ked som chcel otvorit spravcu diskov (koli pismenkam jednotiek) tak som zase videl pomaly pad systemu (postupne prestavali reagovat okna az nakoniec zatuh)
SMART nehlasi jediny problem okrem toho, ze sa ten disk raz neroztocil. Vtedy stacilo komp vypnut a po zapnuti to slo ok este dva roky az doteraz. Neviem aky presne je stary kupoval som ho z druhej ruky ked mal cca rok, takze teraz by mal mat tak 3,5 roka.
Nahrada disku je pomaly na ceste (zbieram prachy ) a data z neho dostanem na "pomalom" kabli. Mna by skor zaujimal vas nazor co sa mu sakra deje? Alebo to moze byt doska?