Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Zachrana dat WinXP a spatne pridelena prava

Standardní Zachrana dat WinXP a spatne pridelena prava

Zdravim,
    kamarad si neopravitelne rozes... winxpsp2. Udelal jsem acronisem backup a nainstaloval novy win. Kdyz jsem ovsem chtel data presunout zpatky, zjistil jsem, ze si na svoji slozku v Doc&Sett nastavil prava jen na sebe a odmazal nejspis i SYSTEM a dalsi pravomoce. Nejsem schopen tu nejdulezitejsi slozku otevrit na jakymkoliv pocitaci. Myslite, ze bude stacit na nove instalaci zavest stejneho usera se stejnym heslem a je sance se do te slozky dostat? Ja si myslim, ze to takhle asi nepujde. Jak tedy nejak overridnout ty opravneni, abych se do te slozky dostal a dokazal od tama data zkopirovat?

EDIT> please lock nebo erase toto vlakno, nejak se mi to podarilo vyresit
    Naposledy upravil Jedla; 14.02.2008 v 10:29.

Standardní Re: Zachrana dat WinXP a spatne pridelena prava

Vim, ze jsi problem uz vyresil...ale napisu svuj postreh, kdyby sem nahodou nekdy mrknul nekdo jiny

Prirazeni uzivatelskych prav pro uzivatele je vazano i na tzv. SID, ktere je unikatne generovano pro kazdy vytvoreny ucet (lokalne nebo v domene). Zavedeni stejneho usera s heslem na novem system nepomuze (pokud me pamet nesali). Tak ci onak lze na internetu dohledat tool, ktery dovoluje SID zalohovat a pote ho pripadne upravovat. Takze je mozne, zazalohovat si SID stareho pocitace (systemu) a "vlepit" jej tomu novemu.

Jinak na obnoveni pristupu k polozkam s upravenym pristupem bych se pokusil vyuzit prevzeti vlastnictvi u objektu a nasledne znovuprideleni prav.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Spatne vykreslovani menu u winXP SP2
    Založil Apokeus v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 05.05.2005, 21:51
  2. Pomoc !!!zachrana dat
    Založil mices v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 27.05.2003, 21:54
  3. Omezení toku dat v síťi v OS WinXP
    Založil cursedslayer v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 07.05.2003, 00:13
  4. Zachrana dat.
    Založil DDT v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 11.03.2003, 15:30
  5. Jaký program na obnovu dat z disku pod WINXP???
    Založil Namornik v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.02.2003, 19:25

Pravidla přispívání