Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: MICROSTAR K7N2G-ILSR - HELP!!!

Standardní MICROSTAR K7N2G-ILSR - HELP!!!

Při instalaci os Windows XP Home a Professional se SP1 ale i bez dochází k častým haváriím systému. Instalace 3x z 5 případu zhavaruje a předčasně se ukončí „těsně před koncem“
    Také jsem zkoušel instalaci os Windows 2000 SP3 a ta proběhla 2x úspěšně.

Po instalaci jak winXP tak i W2K dochází cca. Do 15 minut k havárii systému – BSOD a restart.

Systém je nejstabilnější pokud nemá nahrané ovladače k zařízením. V případě instalaci MSI ovladačů (dodávaných i posledních verzí z internetu) dochází jak k havárii os tak k „výpadkům videosignálu“ (tím je myšleno, že se na některých místech na obrazovce objevují černé kostičky a proužky které nesouvisí s monitorem). Problémy s vga zmizí v případě použití vga adaptéru do AGP slotu.

Použité ovladače MSI: nForce2sys_WinXP.exe a NVIDIA: nForce_2.03_Win2k_english.exe

Zkoušel jsem také aktualizovat bios – poslední verze z MSI.com.tw. To nepomohlo, ale alespoň zmizela informace video biosu „engineering release – not for production environment.

Také v případě použití ovladačů od MSI dochází k částečnému „zatuhnutí os“ ihned po restartu pří kterém si myš po obrazovce sice hýbe ovšem nelze například spustit ovladací panely os atd..

Konfigurace:

RAM – zkusil jsem dva různé moduly. 1 x 256 MB DDR 333 od OEM a Kingston. V jiných sestavách jsou tyto moduly bez problému. V biosu bylo nastavena rychlost paměti na AUTO anebo SPD
    Testována i instalace s továtním nastavením biosu – stejný výsledek
    Procesor: AMD Athlon XP 1700+
    VGA: testoval jsem především integr. Vga adaptér, ale i adaptér ATI Rage 128
    HDD: 2 x IDE Maxtor
    Zdroj: 300W

Junior Member
    Vliv
    278

Standardní

Tahle deska bude mít asi ten samý problém co ořezaná K7N2, tedy malé napětí na CPU ... když vipneč comp a odpojíš ho od sítě (elektrické ) a pak ho tak po 15ti minutách zase zapojíš a zapneš, naskočí ti hned po zmáčknutí power tlačítka? ... mě teda ne, tak musím pří startu jednou restartovat a pak to jede všechno jak má, teda hlavně to dává dostatek Vcore ... doufám, že nový BIOS to spravý ...
    KT600, AthlonXP 2800+ , 1GB DDR333, R9800pro, HDD Seagate baracuda 120GB SATA, Baracuda 60GB ATA100, 30GB ATA66, SB Live! 1024 & EIZO FlexScan L557

Standardní

Už jsem jim tu desku vrátil. Ať si to nechaj. Místo toho mám MSI KT4VL a je to v pohodě.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ABIT KD7A alebo MICROSTAR KT4V ???
    Založil Hazo v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 21.09.2004, 09:44
  2. Thermaltake Silent Boost a Microstar MS-K7N2 Delta-L
    Založil Kvido v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 18.08.2004, 12:13
  3. Sound Blaster Audigy a Microstar MS-K7N2 Delta-L
    Založil Kvido v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.06.2004, 20:04
  4. problem s MSI K7N2G - ILSR
    Založil Beleg v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.10.2003, 18:17
  5. SOLTEK SL-75FRV nebo Microstar MS-KT4V???
    Založil DAFER v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 24.12.2002, 22:51

Pravidla přispívání