resim ted problem, jak zapojit do domaci site novy pocitac pocitac a nechce se mi tahat opet 25m utp kabelu od routeru(skrze cely barak).. rozebrat bych tu chtel moznost propojeni s pocitacem do domaci site jiz pripojenym, ktery ma prostrednictvim teto site skrze router take pristup na internet a to pomoci USB laplinku.
nicmene o tomto reseni jsem se na internetu(googlu) prilis informaci nedozvedel.
..poznatky a otazniky..
* cena kabelu se pohybuje okolo 200-300kc
* zarizeni se na obou propojenych pocitacich chova jako nova sitova karta(takze pujde nastavit sitova konfigurace - ip, maska, dns)
* po autodetekci ve windows je treba nainstalovat z dodaneho disku(fdd,cd) patricne ovladace
? na diskusnich forech o produktech prodejci povetsinou nedoporucuji na hrani her - ze by mizerny ping?
? nikde jsem se nedocetl, zda pres to jde prenaset rychlosti usb 2.0 za predpokladu, ze mam toto zarizeni na obou pocitacich, tedy teoreticky 480mbit, prakticky mi staci, kdyz to bude rychle jako 100mbit lan sit. vsude kde o tom pisou jsou bud jen uvedeny obecne specifikace usb 1.0 a 2.0 a patricne rychlosti, nebo se tam pise jen o 4-8mbit ve vztahu k usb 1.0
? pokud budu chtit z noveho pocitace na net> pak predpokladam, ze bude potreba aby ten pocitac ze site, jehoz prostrednictvim pripojim tento novy nejak routoval traffic, ze? tzn bude treba nahodit sdileni pripojeni ve windows(joke), winroute, nebo neco podobneho, nemylim se?
? sdileni souboru ve windows pres to pojede tak jako tak, za predpokladu, ze budu mit dobre nastavena prava a ucty
- snad jsem nic nezapomnel, i kdyz mam opacny pocit, ale vetsina veci co mi hrabala v hlave tu uz je napsana. nakonec jako vzdy .. predem diky za vase rady, zkusenosti(k+)