Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: vadný Maxtor 80GB?

Standardní vadný Maxtor 80GB?

Mám cca 2 dny problém s 80GB Maxtorem - disk mám jako 2.systémový s Linuxem, 1.disku je WinXP, problé se začal objevovat při spuštěných XP - z ničeho nic se zasekl PC a to tak, že ani reset nepohl, resp. při nabíhání PC se nezobrazily disky, po dalším resetu to přetrvalo.
    V Biosu se Maxtor nezobrazil, 2.disk Seagate bios našel. Po vypnutí PC a opětovném zapnutí to našlo i Maxtor.
    Problémy se zatuhnutím v XP přetrvávají, nahodile vždy při nějaké diskové akci - třeba ukládal jsem foto z foťáku ale ne na disk Maxtoru ale na disk Seagatu - systémový WinXP.
    Je možné aby toto tuhnutí způsobil disk, který v tu dobu nepracuje?
    Při Bootu Linuxu - z Maxtoru nabíhá PC o dost déle.
    Ze SMARTU hlásí Reallocated Sector Count:
    Current - 1, Worst - 1, Threshold - 36, Data - 45610, Status - Failed.

Díky za radu.
    MK
    Naposledy upravil Michal Kočí; 13.01.2008 v 09:52. Důvod: přiložení souboru
    C2Q Q6600, MB: Asus Commando, 8GB A-Data DDRII800 ,WD 1TB FALS + WD 6400AAKS, Gigbyte GTX 560 Ti SOC, Enermax 525W Pro80+, ASUX Xonar DX, DVD-RW LG GSA-E10L, DVB-T Aver, LCD HPw2207h.

Standardní Re: vadný Maxtor 80GB?

podle textu ze SMART už nemá kam přesouvat špatny sektory (vyčerpalo se místo v záložní bezpečné oblasti), takže tam máš bad-sektory...takže pozálohovat a hotovo...už to má podle všeho za sebou, když nemá kam přesouvat obsahy špatnejch sektorů no...
    smolík

Standardní Re: vadný Maxtor 80GB?

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    podle textu ze SMART už nemá kam přesouvat špatny sektory (vyčerpalo se místo v záložní bezpečné oblasti), takže tam máš bad-sektory...takže pozálohovat a hotovo...už to má podle všeho za sebou, když nemá kam přesouvat obsahy špatnejch sektorů no...
    smolík
    No myslel jsem si to, že to má zřejmě za sebou - disk je naštěstí v záruce, kupován 4/2007 - moc toho tedy nevydržel, měl jsem na něm nějakou hudbu...s Linux je na něm asi měsíc - zkušebně takže nic důležitého na něm naštěstí není.
    Díky.
    C2Q Q6600, MB: Asus Commando, 8GB A-Data DDRII800 ,WD 1TB FALS + WD 6400AAKS, Gigbyte GTX 560 Ti SOC, Enermax 525W Pro80+, ASUX Xonar DX, DVD-RW LG GSA-E10L, DVB-T Aver, LCD HPw2207h.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vadný pixel na NB
    Založil debo1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 21.01.2007, 16:29
  2. Logitech Z-5500 - vadný satelit
    Založil Eso Rimmer v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 27.09.2006, 14:02
  3. EPoX 8RDA3+ a vadny BIOS
    Založil SurrendeR v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 14