Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: zruseni jiz zaplacene obj - jak postupovat?

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    251

Standardní zruseni jiz zaplacene obj - jak postupovat?

po dlouhe dobe zas resim jeden problem

objednal jsem zbozi z jedneho shopu (konkretne mironet), za tusim dve hodky dosla promofaktura, uhradil jsem cez net a poslal jsem info o zaplaceni + screenshot.

pak nic a za par dni mi doslo info, ze pry z duvodu nedovolani mi byla objednavka (podotykam zaplacena) zrusena (btw, finance v dobe zruseni jiz dva dni na ucte meli, byl to prevod csob-csob, informoval jsem se primo v bance)

nastvan jsem napsal tenhle mail

"Dobry den,

dnes pri kontrole objednavky jsem nasel nasledujici poznamku "Zákazník nezvedá telefon, z důvodu nedovolání zboží nabídnuto jiným zákazníkům, objednávka se ruší.". Rad bych upozornil na nasledujici fakty - 1, neregistruji zadny telefonat z Vasi strany 2, dne 24.11.2007 Vam byl poslan mail, na ktery neeviduji zadnou odpoved 3, faktura byla jiz uhrazena, kupni smlouva je platna.

Predpokladam, ze se z Vasi strany jedna o pouhy omyl a vse bude hned napraveno a dostojite si pozadovanym zavazkum - nemluvne o tom, ze jestli dane jednani myslite vazne, odporujete zakonu a rad pak budu dal resit situaci formalni cestou + coi.

S pozdravem
    "

a doted zadna reakce. jak mam rozumne dal postupovat? moc se mi nelibi, ze jiz skoro mesic ma shop me finance, zbozi nikde a hraji mrtveho brouka. mlada taky objednaval zbozi, taky se s ni nebavili a az na nekolikraty pokus jiz zaslali back finance... premyslel jsem, ze zavolam na coi, ale zas to nechci zbytecne moc hrotit... resil nekdo neco podobne?

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    326

Standardní Re: zruseni jiz zaplacene obj - jak postupovat?

1) bych si checknul jejich obchodni podminky, co rikaji o jejich moznosti jednostranne "zrusit" objednavku;
    2) pokud to muzou udelat, domahej se vraceni penez, pokud to nemuzou udelat, domahej se dodani zbozi
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Věk
    41
    Vliv
    251

dik za nasmerovani

obchodne podminky jsem nejak ani neprectel, ma chyba kupoval jsem to jako koncak, tak me to ani nenapadlo nejak resit...

dle
    http://www.mironet.cz/mironet/binfor...=2&ArtId=17976

maji

"e) Prodávající má právo od kupní smlouvy (závazné objednávky) odstoupit, stane-li se plnění nemožným, nedohodne-li se s kupujícím na novém plnění. V případě, že kupující zaplatil objednané zboží předem (bankovním převodem, gsm banking apod.) a odstoupí-li od smlouvy z výše uvedeného důvodu, vrátí prodávající kupujícímu celou částku nejpozději do 5 dnů od doručení písemného odstoupení od smlouvy."

takze mohu napsat, ze mi jedno jakou ramku dodaji, ale musi mit trebars stejnou kapacitu? radeji bych totiz zbozi nez cekani na penez, nova objednavka, etc...

DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)

Věk
    44
    Vliv
    326

nemoznost plneni v tomhle pripade nenastala - to by bylo treba v pripade, ze bys objednal neco, co by objektivne nebylo mozne dodat, ne proto, ze by se ti (udajne) nemohli dovolat, takze ti musi stale dodat to, na cem jste se dohodli
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Věk
    41
    Vliv
    251

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    nemoznost plneni v tomhle pripade nenastala - to by bylo treba v pripade, ze bys objednal neco, co by objektivne nebylo mozne dodat, ne proto, ze by se ti (udajne) nemohli dovolat, takze ti musi stale dodat to, na cem jste se dohodli
    aha, tak ted tomu moc nerozumim... kdyz jsem zbozi objednaval, tak ho meli skladem a pak ho zrusili (ale az nekolik dni po me objednavce) a jiz ho nemaji ani v nabidce. z toho usuzuji, ze proste jiz dodavatel dane zbozi nema a proto mi ho nedokazi dodat - sice me jako zakaznika to nemusi zajimat, hlavne kdyz jsem to objednaval kdyz to meli, ale zas mam spis zajem o zbozi nez se nejak extra dohadovat... takze co mam spravne udelat?

edit: a nemohu ti jeste pridat K, tak alespon slovne K+, diky

Věk
    44
    Vliv
    326

Citace Původně odeslal macher Zobrazit příspěvek
    aha, tak ted tomu moc nerozumim... kdyz jsem zbozi objednaval, tak ho meli skladem a pak ho zrusili (ale az nekolik dni po me objednavce) a jiz ho nemaji ani v nabidce. z toho usuzuji, ze proste jiz dodavatel dane zbozi nema a proto mi ho nedokazi dodat - sice me jako zakaznika to nemusi zajimat, hlavne kdyz jsem to objednaval kdyz to meli, ale zas mam spis zajem o zbozi nez se nejak extra dohadovat... takze co mam spravne udelat?

edit: a nemohu ti jeste pridat K, tak alespon slovne K+, diky
    to podle me porad jeste neni nemoznost plneni. nemoznost plneni treba je, kdyz se zavazu jako fotbalista za nekoho hrat, a pak prijdu o nohy nebo neco mene morbidniho
    jestlize oni sami zbozi zrovna ted nemaji na sklade jeste neznamena, ze ti to nemuzou obstarat jinde.

jestli se s nima nechces dohadovat, pak jim rekni, at ti doruci to jejich odstoupeni, nebo ze jsi se s nima i na ukonceni kupni smlouvy dohodnout (vymena emailu pro tyhle ucely staci) a ze ti okamzite vrati penize

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Viz riksa, mas asi tyhle moznosti

a) domluvis se snima at uz na jinym zbozi nebo na vraceni $
    b) nekomunikuji => neres to a v tomhle pripade nevim zda ma smysl se obracet na COI, protoze oni te odkazi pravdepodobne na soud.
    c) zaplat si pravnika, kterej na ne vlitne, + samozrejme v tomto pripade pozaduj uhradu toho pravnika + urok z prodleni (urok urcis podle sazby CNB).
    d) podej rovnou zalobu, nepocitam ze pujde o nejaky MKc, tudiz se da predpokladad "rychle" rozhodnuti.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jestli nekomunikují přes mail, tak podle mě bude stačit jeden nepříjemnej telefonát, případně s připojením několika výhružek (jak bylo zmíněno - právník, soud) a peníze máš do pár dnů na účtě. Nevim jestli má cenu hrotit dodání zboží...když už ho nemají v nabídce, tak by to trvalo asi dlouho.

Z osobní praxe v eshopu si myslim že se stalo následující - chybně nezaregistrovali tvojí platbu (různé důvody, např. zaplatil si pod správným VS? je to blbý, ale stává se to), zboží pak postoupili dalším zájemcům, a to že neodpovídají na tvůj mail bych přisoudil obligátnímu předvánočnímu návalu - kapacitně nestíhají. Vždycky je lepší zavolat, tam se aspoň k něčemu dostaneš.

Zajímavý je, že jednostranné zrušení objednávky praktikuje víc a víc prodejců...Při platbě převodem je to pak potenciální problém. Viz praktiky Alzy - "peníze Vám nevrátíme, máte je uloženy na našem účtě a můžete je použít při dalším nákupu".
    Naposledy upravil Khadgar; 18.12.2007 v 21:19.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

No a to je prave jeden z duvodu, proc se u nas tesi takove oblibe dobirka (narozdil od zbytku sveta). Druhym duvedem je to, ze kdo zaplati predem, si casto na zbozi pocka dyl, nez den, kdo plati az po dodani.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    41
    Vliv
    251

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Z osobní praxe v eshopu si myslim že se stalo následující - chybně nezaregistrovali tvojí platbu (různé důvody, např. zaplatil si pod správným VS? je to blbý, ale stává se to), zboží pak postoupili dalším zájemcům, a to že neodpovídají na tvůj mail bych přisoudil obligátnímu předvánočnímu návalu - kapacitně nestíhají. Vždycky je lepší zavolat, tam se aspoň k něčemu dostaneš.
    no praveze je to jeste objednavka mesic stara - takze zadne vanoce a pod. psal jsem mail, finance nabehli na ucet, ale zadna odpoved, omluva, nic... mironet K- jednoznacne poprve a naposled...

btw, VS a ostatne jsem checkol, vse bylo v poradku

dik vsem za rady a nazory

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    No a to je prave jeden z duvodu, proc se u nas tesi takove oblibe dobirka (narozdil od zbytku sveta). Druhym duvedem je to, ze kdo zaplati predem, si casto na zbozi pocka dyl, nez den, kdo plati az po dodani.
    Ano, protože převod standardní platby trvá cca 2 dny (mimo e-banku nebo platbu přímo v bance) a během těch 2 dnů se zboží, které bylo skladem třeba vyprodá a zákazník pak čeká. Logicky nedojde k rezervaci zboží, protože procento lidí, kteří objednají a pak nezaplatí (neuskuteční převod) je relativně velký.
    Řešení je spousta, ale proč něco měnit, že. My na jednom shopu máme třeba paypal, nějaký procento lidí to využívá, ale moc slavný to není...

macher: nápor začíná už v listopadu a to hodně. To je ale neomlouvá, podmínky porušili oni.
    Dej pak vědět jak si dopadl.

Věk
    41
    Vliv
    251

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    macher: nápor začíná už v listopadu a to hodně. To je ale neomlouvá, podmínky porušili oni.
    Dej pak vědět jak si dopadl.
    jak jsem psal - poslal jsem maila, ohledne stavu dodavky, zadna odpoved a pak poslali back penize na ucet...

apropo - problem s tym, ze by to nevideli na ucte nemohl byt nakolik a) byl to prevod v ramci jedne banky, otazka max 30min b) poslal jsem jim info do mailu, ze to bylo zaplaceno

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání