Ahoj lidicky,
nejdrive bych se chtel omluvit za to ze nevim, jestli jsem to zaradil do spravne sekce, kdyz tak se moc omlouvam a prosim o presunuti.
A tedka jiz k memu problemu. Spousta z vas studuje na VS (SS) a prividelava si. Jelikoz Byl konec roku, tak se musi podavat "Priznani k dani z prijmu fyzickych osob" a to do konce brezna. Nevim, zda jsem tak blbejale nejak jsem par veci nepochopil a rad bych si je ujasnil.
Asi nejvetsi problem mam v tom, ze nevim co tam presne napsat, jde mi o to, zda se tam uvadi POUZE prijmy z firem, kde jsme podepsali "prohlaseni poplatnika dane z prijmu" (ci jak se to jmenujeproste ten ruzovej papir, no
) a nebo se tam pise uplne vsechno? Pracoval jsem totiz u vice firem najednou a mam to podepsane jenom u jedne. Uvedu priklady
Firma A, kde jsem zacal pracovat od 1.4.07 - 30.9.07 (danovou slevu jsem uplatnoval jenom na 4 mesic, dal jsem to neuplatnoval - vydelek byl pouze ve 4 a 9 mesici) jsem podepsal ruzovi papir. U firmy B, kde jsem zacal pracovat 1.5.07 - 30.6.07 jsem nepodepsal a u Firmy C, kde jsem zacal pracovat 13.6.07 az dodnes jsem papir podepsal od 13.6.07 Tedka by me zajimalo, zda se tam ma napsat uplne vsechno nebo jenom ty firmy + vydelky, kde jsem ten papir mel podepsan (doufam, ze jsem to napsal alespon trosku srozumitelne
).
Dalsi malinkej problem mam vtom, ze bych rad pozadal (pokud to jde) stat aby mi jako studentovi vratil pojisteni (alespon jsem neco takoveho slysel a byl bych rad, kdyby mi to nekdo ujasnil) a na jaky formular se to pise.
Tot snad asi vse. Doufam, ze jsem vas moc neunavil a take ze jsem to napsal srozumitelne. Byl bych rad kdyby mi nekdo poradil![]()
Predem dekuji za odpoved a jestli jsem netrefil spravne tema, tak se jeste jednou moc omlouvam