Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: nForce4 vs VIA

Standardní nForce4 vs VIA

Snazim se znamymu vysvetlit, ze jeho A8Vdeluxe deska s KT800Pro chipsetem je fakt sragora, minimalne v porovnani s Lanparty deskou resp. snad i cimkoli s NF4 chipsetem. Jenze on mi porad neveri a jedinej argument je "ukaz mi cisla, jak je "to tvoje" lepsi". Muze mi nekdo par vetama dat dohromady padnej argument, proc je to co mam ja o alespon tridu lepsi a proc je VIA smejd? Diky.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní Re: nForce4 vs VIA

Zas takove rozdil tam imho neni Pametovy radic je v cpu. Takze rozdily budou, ale imho nic extremniho - pokud neberu v potaz lepsi taktovani nf4.
    Jinak moc nechapu, k cemu to ma jako vest
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Snazim se znamymu vysvetlit, ze jeho A8Vdeluxe deska s KT800Pro chipsetem je fakt sragora, minimalne v porovnani s Lanparty deskou resp. snad i cimkoli s NF4 chipsetem. Jenze on mi porad neveri a jedinej argument je "ukaz mi cisla, jak je "to tvoje" lepsi". Muze mi nekdo par vetama dat dohromady padnej argument, proc je to co mam ja o alespon tridu lepsi a proc je VIA smejd? Diky.
    No, tak tady nejspis moc neuspejes. VIA chipset zas az tak strasny smejd neni. Probelem je jedine to, ze nezvlada vysoke FSB (normalni a8v maximalne kolem 295). Vykonostne, zejmena disky integrovanemu radici pameti, neni vyrazny rozdil.

Ale mozna uspejes argumentem, ze v zime se pomoci VIA chipsetu moc nezahreje

No, moje zkusenosti jsou takovy, ze VIA je nespolehliva (videl jsem docela dost desek zalozenych na tomhle, ktery zpsobovaly naprosto silenou nestabilitu, dokonce ztratu dat /kdyz se nahodne restartuje komp, aby ne/), pomala a celkove nesympaticka :P U tohohle konkretniho cloveka na cisty instalaci Woken je vsechno, napr. v porovnani s mym kompem, liny, diskovy operace jsou pomaly, komp se porad dusi... Tak nevim, cim by to bylo jinym.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

No urcite ne chipsetem
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

to je znacne diskutabilni :P

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Mozna nocebo efekt - vis ze je tam via --> zda se ti to pomale.

Jinak k tem chipsetum. Via jsou levne chipsety - davaji se na levne desky, kde se vyrobni cena oskube, kde se da. Z toho pak ty problemy.

Jinak via samozrejme parkrat mela zavazne problemy - viz poskozovani dat southbridgy na KT133, ale KT800Pro je celkem fajn chipset.

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    259

Ja mam stale stejny cip jako ma tvuj kamarad a rozhodne nerikam ze je nejlepsi nebo ze je NF4 smejd.NF4 ma vyhodu prave v onom taktovani a popr. v dalsich nejakych par vecech (technologie),ale VIA (a hlavne to o cem se bavime - K8T800Pro) neni rozhodne pomalejsi.Drive to patrilo k jednem z nejlepsich cipu co se na desky davali (tedy az v tom taktovani,hodne vysoko pres FSB 300 se s VIA asi dostat neda).Co jsem ale za tu dobu co mam tento cip od VIA zkousel ruzny testy a podobne,tak jsem zadny propadny vykon oproti NF4 jeste nemel.Vetsinou to vychazelo nastejno,ne-li obcas jeste lepe.A rozhodne si nemyslim ze bych mel PC nejak liny (jak pises ze se ti to zda pomaly).To to ma tvuj kamarad spis necim zabordeleny.Skutecne jsem s tim spokojeny a proto jsem jeste nepresel na jiny HW s novejsimi cipy.
    Jinak pro pripad ze by jsi se odkazoval na nejaky moje jiny posty ve kterych ted resim nejaky problemy s PC,respektive s windows,tak ti ted rikam ze na tom VIA nema rozhodne zadne pricineni (mozna celkove deska jestli se nahodou po te dobe co ji mam nehodla odeslat do HW hrobecku ).
    Naposledy upravil Luk(y)isek; 12.07.2007 v 23:18.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

No, definitivni pravdu asi nezjistim, protoze po osmi hodinach vrtani se v kompech v praci fakt nebudu testovat znamymu sunku

No, definitivni pravdu asi nezjistim, protoze po osmi hodinach vrtani se v kompech v praci fakt nebudu testovat znamymu sunku
    a coho ze sa bojis? ;]
    Born to ROCK, DRINK & FUCK!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání