Zdravstvo,
posledni dobou me suzuje velmi neprijemny problem, po urcite dobe (rekneme den az dva) mi naprosto vytuhne pripojeni k siti, az vse naprosto zkolabuje a vsechny aplikace hlasi tuto hlasku:
"ipconfig /renew" ci zakazani/povoleni sitovky nepomaha, ucinnym lekem je logoff/logon nebo restart PC - pak vse zase urcitou dobu funguje.Kód:Operace na soketu nemohla být provedena, protože systém neměl dostatečný prostor ve vyrovnávací paměti nebo protože byla plná fronta.
Problemem je, ze jsem nedokazal vypozorovat, po kterem z mych "odbornych zasahu" do systemu se tento neduh zacal vyskytovat. Nicmene moji teorii je, ze tenhle problem zpusobuje pouzivani uTorrentu. Dluzno ale dodat, ze tento P2P klient pouzivam jiz vice jak rok a nebyl s nim nikdy zadny problem.
Pokusim se pridat co nejvice udaju, o kterych si myslim, ze by teoreticky mohly byt pricinou.
OS: Windows XP SP2, vsechny zaplaty az po cervenec vcetne microcode update pro Intel C2D a dual-core patche
sitovka: 3Com 10/100 3C905C-TX (dedecek, ale funguje krasne)
pripojeni k netu: UPC Classic Booster (8/2Mbit, latence do nixu cca 6ms), do netu koukam pres routerik s Linuxem (gentoo) - lokalni sit 100Mbit (opet, vse v poradku jiz nekolik let)
na Win mam aplikovany patch na vyssi maximalni pocet polo-otevrenych spojeni -> 80 (take jiz nekolik mesicu)
aplikace, ktere jakkoli komunikuji s internetem:
"nulovy" traffic: Outlook, Opera, Foobar (audioscrobbler), Miranda, BOINC, DC++ (pouze chat na hubu, ktery jede u me), FlashGet (ktery podle TCPView neustale nekam kouka)
velky traffic: uTorrent (nastaveni -> scr1, scr2, scr3) - verze 1.6.1, 1.7.0, 1.7.1 a 1.7.2 (problem zpusobuji vsechny); uTorrent ma jinak povoleny forward v iptables, takze pracuje klasicky v aktivnim rezimu
Zkousel jsem googlit, ale moc jsem z toho chytry nebyl, alespon mi tedy neni jasne, proc tomuhle problemu napr. nepomuze vyp/zap sitoveho rozhrani.
Pokud nekdo mate predstavu, cim to muze byt, velmi uvitam vase rady - popr. pokud byste nekdo chtel znat vice specificke nastaveni nekterych veci, napiste.
::EDIT::
Jeste koukam na povinne zakladni informace - prijde mi zbytecne sem vypisovat routy, nastaveni IP atd., kdyz vse funguje korektne. Pokud ale presto tyhle udaje budete chtit, tak je sem eventualne dodam.