Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Sapphire X1650 pro GDDR3 256MB Various problems

Question Sapphire X1650 pro GDDR3 256MB Various problems

Nedávno jsem si koupil novou grafiku a začal jsem pořádně "bažit" po výkonu. Tak jsem tady.

Mám několik otázek:
    1.A Jako první jsem pro Overclocking použil Catalyst Control center Overdrive záložku. Pokud jsem to pochopil správně(s tím že chlazení je u taktování základ) tak mi to měří teplotu GPU ale ne pamětí

Takže taky nevím, jaká je max bezpečná teplota. No každopádně je zajímavý že potom cio jsem se odvážil oba posuvníky přesunout na max a zapnul 3d mark 05, tak mi to hodilo prakticky stejný výsledky, cca 3350 bodů, on asi nikdy nevyjde stejnej výsledek žejo? Ale ve hrách mi to ten 3 FPS udělalo.
    Nějaký vysvětlení?

1.B Pak jsem zkusil nainstalovat prográmek RIVATUNER (2.02) a nepochopil jsem to -> Když něco přenastavim

tak se mi to na tom grafu neprojeví

Nechápu to. Nechápu. A vůbec, jak až moc to jde vytáhnout? 20 000MHz na jádru??

Předtím jsem to taky zkoušel na ati tools,(myslím?) a tam mi to "artefakty" nenašlo ani na hodně vyskojech hodnotách... Divný. Tam mi to ani nedovolilo taktovat.

2. Eště otázka: Má výměna onboardové zvukovky za PCI zvukovou kartu nějakej signifikantní vliv na celkovej výkon počítače?

(schválně jestli budu zabanovanej hned po prvním příspěvku.)

Standardní Re: Sapphire X1650 pro GDDR3 256MB Various problems

Zkus ještě Ati tray tools 1.3.6.1042, tam zkus najít max pro gpu a mem (nabídka v testu artefaktů..), nastav to o jednu (když nepujde tak až dvě) hodnoty níže a pak testni... Pokud ti ani tady nebudou ukazovat grafy to, co mají, případně se neprojeví zlepšení, tak asi problém grafiky - mě nefachal catalyst (mám x1950pro - zkoušel jsem různé verze...), ale toto se ujalo...
    Jinak už víc nevím - neporadím... Hodně štěstí

Junior Member Avatar uživatele pEeLL
    Věk
    42
    Vliv
    0

Standardní Re: Sapphire X1650 pro GDDR3 256MB Various problems

ja ti odpovim na posledni dotaz: ne vymena onboard zvukovky za pci ti zadny vykon neprinese. a pokud mas jen repro za litr apod. tak imo ani nepoznas zmenu.

a par postrehu:
    -to ze limit je treba 2000 neznamena ze to na 2000muze fungovat proste je to jen nejaky limit aby tam nebylo nekonecno.
    -pokud nemas nainstaluj nove ovlada a nejnovejsi verze programu na taktovani. pokud to nejde v jednom jde to casto v jinem. chce to vyzkouset.
    -pokud mas nataktovane tak by se ti rozdil v 3dmarku mel obevit alespon v radu stovek bodu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání